Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Za i przeciw Volvo V70

Featured Replies

Napisano

Witam, chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego samochodu, a szczególnie od jego byłych i aktualnych użytkowników. Patrzę w jego kierunku jako samochodu rodzinnego, więc proszę opiszcie mi czy warto brać go pod uwagę, którą opcję silnikową (nie posiadam własnej stacji CPN crazy.gif), usterkowość, dostępność i ceny części,poprostu wszystkoco powinien wiedzieć jego ewentualny nabywca. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> moze TU cos wiecej powiedza

Tam też zapytałem, ale spodziewam sie tam pozytywnych opinii, tutaj natomiast mogą sie wypowiedzieć również przeciwnicy tego samochodu, byli użytkownicy, którym jednak coś w tym aucie nie pasowało i powiedzą mi co i dlaczego sobie odpuścić lub nie.

Napisano

Mam tylko jedną uwagę ale nie jestem pewien więc najwyżej mnie ktoś poprawi wink.gif

V70 sprzed 2000 roku to tylko poprawione 850 - dopiero potem zrobili wszystko od nowa. Ale może to tylko jakaś plota mi się o uszy obiła smile.gif

Ja miałem kontakt z wozem z 2002 roku i co by powiedzieć poezja w porównaniu z niemiecką konkurencją smile.gif

Przestronny, dobrze wykończony, nic nie trzeszczy (a samochód jeździł w firmie kolegi i po 2 latach miał przebieg 250tys biglaugh.gif). No i na dodatek dużo wygodniejszy od Vectry czy Passata - chociaż to oczywiście nie jest poziom XM'a wink.gif to jak na samochód o klasycznym zawieszeniu jest rewelka smile.gif

Z awaryjnością chyba jest ok, przynajmniej u mnie rzadko kiedy jakiś Volviak się pojawi ale to może wynikać z małej popularności tych wozów w polsce.

Napisano

Usterkowość niska, ale naprawy bolą bardzo po kieszeni.

Skrzynia biegów automat - lubi się psuć. W najgorszym razie padnie po 100tys przebiegu, w najlepszym po 300tys km.

Nowa ~11tys zł,

Milczaco zakladam jak kolega wyzej V70=850

Napisano
  • Autor

> Usterkowość niska, ale naprawy bolą bardzo po kieszeni.

> Skrzynia biegów automat - lubi się psuć. W najgorszym razie padnie po

> 100tys przebiegu, w najlepszym po 300tys km.

> Nowa ~11tys zł,

> Milczaco zakladam jak kolega wyzej V70=850

Biore pod uwagę manuala wink.gif

Napisano

> Biore pod uwagę manuala

kolega ma ten pierwszy model, co bal blizniaczo podobny

do 850 z silnikiem 2.5 TDI od audi.

Jezdzilem tym autkiem, bardzo fajne jest waytogo.gif

Napisano

V 70 model "2000" zakupiony w marcu 2000 roku. Sinik benzyna 2,4 l, skrzynia biegów manual. Auto w tej chwili ma 420 tkm. Mało usterkowe, nawet zawieszenie wytrzymuje na polskich drogach dość długo. Boli tankowanie na stacjach benzynowych, średnie zużycie przy ruchu mieszanym (z przewagą miasta) to 12,5 l/ 100. Odradzam naprawy w serwisie, są bardzo droge. Jeśli chodzi u użytkowanie: auto bardzo wygodne, obszerne, nadaje się do użytku dla cztero-osobowej rodziny z psem. Po złożeniu tylnych siedzeń tworzy się przestrzeń, gdzie może spać swobodnie 2 osoby o wzroscie 1,80 m. Model "2000" jest drugim modelem z serii więc pozbawiony jest chorób wieku dziecięcego.

Napisano

> Model "2000" jest drugim modelem z serii więc

> pozbawiony jest chorób wieku dziecięcego.

Hmmm...jakiego wieku dziecięcego? hmm.gif Igen 70tki to poprawiona 850, która była udanym modelem! więc IIgen v70 to jakby 3 wcielenie! wink.gif

pozdrawiam

Napisano

> Hmmm...jakiego wieku dziecięcego? Igen 70tki to poprawiona 850,

> która była udanym modelem! więc IIgen v70 to jakby 3 wcielenie!

Nie do konca. II gen. zostala zbudowana od podstaw, wykorzystano wiele rozwiazan wczesniej znanych ale juz plyta podlogowa byla nowa.

Napisano

> Nie do konca. II gen. zostala zbudowana od podstaw, wykorzystano

> wiele rozwiazan wczesniej znanych ale juz plyta podlogowa byla

> nowa.

No właśnie i to prędzej można mówić o wieku dziecięcym IIgen!! wink.gif i to własnie pierwsze modele po 2000 mogły być problematyczne! alien.gif

pozdrawiam

Napisano

> Witam, chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego samochodu, a

> szczególnie od jego byłych i aktualnych użytkowników. Patrzę w

> jego kierunku jako samochodu rodzinnego, więc proszę opiszcie mi

> czy warto brać go pod uwagę, którą opcję silnikową (nie posiadam

> własnej stacji CPN ), usterkowość, dostępność i ceny

> części,poprostu wszystkoco powinien wiedzieć jego ewentualny

> nabywca. Pozdrawiam.

Zobacz tutaj - moim zdaniem link bardzo pomocny przy wybieraniu odpowiedniego auta dla siebie: RAPORT AWARYJNOŚCI DEKRA

Napisano
  • Autor

> Zobacz tutaj - moim zdaniem link bardzo pomocny przy wybieraniu

> odpowiedniego auta dla siebie: RAPORT AWARYJNOŚCI DEKRA

Imponująco to nie wygląda crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.