Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mechanizm przednich wycieraczek - luzy.

Featured Replies

Napisano

Czy ktos przerabial temat kasowania luzow na przegubach mechanizmu przednich wycieraczek? Jakas naprawa, podmiana? Wydawanie 2 stow na inny mechanizm zapewne nienowy wydaje mi sie bez sensu.

Podczas pracy w pozycjach krancowych pojawia sie nieprzyjemne gluche stukanie.

Napisano

A jesteś pewien ,że to mechanizm wycieraczek a nie same wycieraczki ?

Ja 2 dni temu wymieniłem wycieraczki (jakaś tania marketowa tandeta) i to "łupanie" w pozycjach krańcowych ustało.

A byłem przekonany wcześniej ,że to mechanizm ,bo jak założyłem tą tandetę marketową to łupało po uszach jak przed wymianą. Po zmianie na Boscha Eco jak rękę odjął.

Napisano

Ja też miałem wycieraczki marketowe. Nie pamiętam nazwy, ale były w czerwonym blisterze. Strasznie kłapały przy zmianie kierunku. W dodatku po pierwszym deszczu zdolność zbierania wody spadła do ok 20% sick.gif Wymieniłem na Motgum i cacy.

Co do mechanizmu to o ile pamiętam są tam plastikowe przeguby i nie ma możliwości skasowania luzu. Zdejmij podszybie i poruszaj cięgnami. Jeśli będzie duży luz to raczej tylko wymiana.

Napisano
  • Autor

> A jesteś pewien ,że to mechanizm wycieraczek a nie same wycieraczki ?

Pewien. Zaczelo sie po gruntowej konserwacji mechanizmu. Oski byly zabrudzone i wycieraczki zaczely niemrawo "chodzic". Wyjalem mechanizm, umylem i nasmarowalem. Luzy sa na pewno. Nowy mechanizm kosztuje w ASO pewnie koszmarnie drogo, a kupno uzywki... nie ma gwarancji, ze "zamienil stryjek...".

Pokombinuje cos, jak sie uda powiadomie o sukcesie, jak nie - to o problemach.

Najwiekszy problem, to to, ze potrzebuje auto na co dzien. Nie moge wymontowac mechanizmu na kilka dni. Moze ktos ma jakis szrot bez silnika i zechcialby udostepnic? Moze byc sam zuzyty przegub, cos na wzor. Za przesylke oczywiscie zaplace.

Znalazlem kogos, kto ew. podjalby sie regeneracji przegubu, ale nie mam czego mu pokazac.

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.