Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lepsze wrogiem dobrego

Featured Replies

Napisano

W piątek byłem na Maciejki na przeglądzie instalki BRC Blitz po 10.000km. Facet podregulował, sprawdził szczelność połączenia i wszystko było niby dobrze...do soboty crazy.gif.

Jadę sobie traską ok 110km/h do rodzinki na obiad, a tu instalka sama przełącza się na benzynkę i świeci się kontrolka wtrysku. Silnik na benzynie zmulony, nie chce wkręcić sie na obroty sick.gif - kilkanaście sekund takiej jazdy, przegazówka i instalka przełącza się na gaz tak jak zwykle... niewiem.gif Zanim dojechałem miałem ten przypadek jeszcze 4 razy. U rodzinki sprawdziłem wszystkie połączenia instalacji, odłączyłem akku. Do poniedziałku smigałem bez problemu. W poniedziałek trafił mi się taki przypadek raz spineyes.gif.

Podsumowując:

- instalka podczas jazdy sama przełącza się na benzynę,

- świeci się kontrolka wtrysku, silnik na benzynie nie ma mocy,

- przy przegazówkach bezpośrednio po przełączeniu instalka nie przełącza się na gaz,

- po kilkunastu sekundach przy przegazówkach instalacja załącza gaz i jadę już normalnie,

- na benzynie problem nie występuje

Może macie jakieś 'typy' niewiem.gif

Napisano

> U mnie podobnie było a przyczyna słaba "masa"

można bliżej, bo mam podobny problem z zapalającą się na gazie kontrolką wtrysku, a regulacje niewiele dają

Napisano

> można bliżej, bo mam podobny problem z zapalającą się na gazie

> kontrolką wtrysku, a regulacje niewiele dają

a jak sama kontrolka to może być co innego ale warto ta "masę" sprawdzić (tzn podłączenie centrali sterującej do bieguna ujemnego pojazdu) objawy u mnie były takie: instalka przełączała się (tak na niby, zaworek stuknął ale gazu nie podawał) na gaz potem zaraz okazywało się że nie jest na gazie, check miga lub pali się na stałe, po przełaczeniu instalacji w tryb BENZYNA też cuda niwidy i dalej check świeci dopiero wywlenie bezpiecznika podającego zasilanie na centralkę sprwę załatwił i autko na benzynce jechało ok.

Jednym zdanie słaba styk "masy", rozwiązanie to dołączenie do bieguna ujemnego akumulatora czarnego kabelka od centrali sterującej LPG czyli "masy"

pozdrofki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.