Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tuning gazu

Featured Replies

Napisano

Witam.mam pytanie czy istnieje mozliwosc zwiekszania mocy samochodu poprzez tuning instalacji gazowej (chodzi o niewielkie przyrosty a raczej by nie bylo strat) i jaki to ma wplyw na zywotnosc silnika chodzi o punto2 1.2 inst.z emulatorem sygnalu. dodatkowo przy przelanczaniu z benzyny na gaz na automacie czuje szarpniecie gdy robie to manualnie i w momecie przelanczania ujme gaz wszystko jest ok.. Pozdrawiam

Napisano

a jaki komputer LPG?

Ja mam ustawione przełączanie przy obrotach opadających i nie czuć przejścia ok.gif

Napisano

> Witam.mam pytanie czy istnieje mozliwosc zwiekszania mocy samochodu

> poprzez tuning instalacji gazowej (chodzi o niewielkie przyrosty

> a raczej by nie bylo strat) i jaki to ma wplyw na zywotnosc

> silnika chodzi o punto2 1.2 inst.z emulatorem sygnalu. dodatkowo

> przy przelanczaniu z benzyny na gaz na automacie czuje

> szarpniecie gdy robie to manualnie i w momecie przelanczania

> ujme gaz wszystko jest ok.. Pozdrawiam

jak przypuszczam masz instalke II generacji

zobacz czy sterownik daje mozliwosc przelaczenia na lpg opcja -obroty opadajace po przekroczeniu obrotow np. 2200

co do polepszenia osiagow to mozna by wyprzedzic zaplon.do punto sa wariatory zaplonu

Napisano

> Witam.mam pytanie czy istnieje mozliwosc zwiekszania mocy samochodu

> poprzez tuning instalacji gazowej (chodzi o niewielkie przyrosty

> a raczej by nie bylo strat) i jaki to ma wplyw na zywotnosc

> silnika chodzi o punto2 1.2 inst.z emulatorem sygnalu. dodatkowo

> przy przelanczaniu z benzyny na gaz na automacie czuje

> szarpniecie gdy robie to manualnie i w momecie przelanczania

> ujme gaz wszystko jest ok.. Pozdrawiam

proponuje ci wariator zapłonu

+ 12-15 stopni

wyraźna poprawa momentu obrotowego do 4 tys obr

Napisano

> BLOS

Do tak malego silnika? Parownik pewnie tez niezbyt spory wiec nie wiem czy bylby efekt

Napisano

> Do tak malego silnika? Parownik pewnie tez niezbyt spory wiec nie

> wiem czy bylby efekt

kilku na centomani ma blosa przy 1,1 i dolocie ze stozkiem i chwalą sobie

ja jakos nie umie sie przekonać ze to dobre jest

moze kiedyś przetestuje zlosnik.gif

Napisano

> Proponuję ten artykuł do poczytania

Fajny artykuł, tak ogólnikowy że nawet magnetyzery tam chwalą... 270635636-JUMP2.gif

Co do tuningu auta z instalają gazową I czy II generacji to po pierwsze mikser, po drugie mikser, po trzecie mikser...

Po prostu moc silnika bierze się ze spalonego paliwa, a żeby go więcej spalić TRZEBA dostarczyć silnikowi jak najwięcej powietrza. Mikser jest zwężką, restrykcją w dolocie i to od niego trzeba zacząć rozmowę. Zwłaszcza w silniku z wielopunktowym wtryskiem.

Napisano

> Proponuję ten artykuł do poczytania

Chyba aby się pośmiać zlosnik2.gif

Cytat z artykułu: "Do pełni szczęścia mechanicznego dla pracy silnika niezbędny okazał się magnetyzer a właściwie modyfikator paliwa marki Maksor typu Dynamic-fuel, który przy paliwie gazowym działa wręcz bardzo dobrze, nawet skuteczniej niż przy zasilaniu benzyną. Może to nie do wszystkich przemawia, że dzięki temu modyfikatorowi paliwa (należy stosować nazewnictwo producenta) uzyskano poprawę przyśpieszeń 0 – 100 km/h o 1- 3 sekundy, co znawcom przedmiotu uzmysławia skuteczność działania tego niepozornego w końcu urządzenia, którym zainteresowały się także krajowe oraz zachodnie firmy spedycyjne."

Jeszcze jakby nalepili na szybe nalepke "pionier" to by kolejne ze 3-4 sekundy urwali i auto które seryjnie przyspiesza w 8 sekund by przyspieszało w 1 sekunde do 100 ! wink.gif

Napisano
  • Autor

>mam możliwosc przelaczania na gaz. jaki jest koszt takiego wariatora i czy po takiej modyfikacji mozna tez spoko jezdzic na bezynie? wiadomo wyprzedzenie kata zaplonu poprawi efekt przy gazie..dzieki za pomoc laikowi

Napisano
  • Autor

dzieki za odpowiedz. ile kosztuje montaz wariatora. czy jest Ktoś kto mieszka w okolicy Bielska-Białej i zajmuje sie takimi rzeczami.dzieki bardzo pozdrawiam pub2.gif

Napisano
  • Autor

dzieki za odpowiedz. ma Pan może jakies info czy jest jakis dobry warsztat w moje okolicy ( Bielsko) który można polecic. bo jak pytam o takie rzeczy u gazowników to są zieloni.Pozdrawiam

Napisano

> dzieki za odpowiedz. ile kosztuje montaz wariatora. czy jest Ktoś kto

> mieszka w okolicy Bielska-Białej i zajmuje sie takimi

> rzeczami.dzieki bardzo pozdrawiam

Prawie 400zl. Podlaczano u mnie jakos w listopadzie, warszawka. Wariator AEB 510.

Napisano

Nie po to wkleiłem ten link do tego artykułu, żeby propagować magnetyzery i inne tego typu cuda grinser006.gif Po prostu artykuł był zgodny z tematem tego wątku więc chciałem pokazać punkt widzenia innych osób - ale nie mój !!!!!

Napisano

> Prawie 400zl. Podlaczano u mnie jakos w listopadzie, warszawka.

> Wariator AEB 510.

ja mam bmc używka z kablem za 220 zł

Napisano
  • Autor

dzieki za info.i faktycznie jestes zadowolony. jest to odczuwalne?

bo jak tak to poszukam u siebie warsztatu i sobie zaloze. a jak ze spalaniem wzroslo? dzieki.

Napisano

> dzieki za info.i faktycznie jestes zadowolony. jest to odczuwalne?

No lepiej jest na gazie zdecydowanie. Żwawszy sie zrobil trzeba powiedziec. Odczuwalne jest, ale cudow sie nie spodziewaj. We fotel wgniatac nie bedzie.

> bo jak tak to poszukam u siebie warsztatu i sobie zaloze. a jak ze

> spalaniem wzroslo? dzieki.

Spalanie w zasadzie powinno zmalec nawet (!). Ale nie zauwazylem tego u siebie...

Poszukaj na forum punto informacji o wariatorze - cos bedzie. Tutaj tez kolega yaboll opisywal swoje wrazenia po montazu.

Napisano

> BMC? czy BRC?

brc aries

Napisano

> dzieki za odpowiedz. ma Pan może jakies info czy jest jakis dobry

> warsztat w moje okolicy ( Bielsko) który można polecic. bo jak

> pytam o takie rzeczy u gazowników to są zieloni.Pozdrawiam

Niestety, jestem z zupełnie innego końca Polski. Gazownicy z moich okolic to niestety też tylko ,,fachowcy", którzy z zasady fabryki nie poprawiają. Gdy zajechałem do nich z Blosem pod maską to robili wieeelkie oczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.