Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak ładowania??

Featured Replies

Napisano

Mam taki problem: od kilkunastu dni coś dziwnego zaczęło się dziać: przy włączonym kierunkowskazie, po naciśnięciu hamulca, lub po włączeniu dmuchawy przygasał zegar oraz podświetlenie dechy, bardzo lekko, ale jednak. Jak dowaliło śniegiem (jazda z ogrzewaniem szyby, dmuchawą, wycieraczkami, na światłach) rozładowałem akumulator - auto zgasło i już nie odpaliło - aku ledwo kręcił. Mierzyłem napięcie na klemach - przy wyłączonych wszystkich odbiornikach na jałowym - 13 V. Po przegazowaniu cały czas 13 V. Po włączeniu świateł - spadło do 10~11V i pozostawało niezależne od obrotów. Regulator wymieniałem rok temu. Domyślam się, że nie mam ładowania. ale co może być przyczyną??

-----------------

C14NZ 1993

Napisano

Do sprawdzenia szczotki. Kontrolka ładowania się nie świeci?

Regulator pewnie też do wymiany. Może miałeś pecha i padł.

Napisano
  • Autor

> Do sprawdzenia szczotki. Kontrolka ładowania się nie świeci?

> Regulator pewnie też do wymiany. Może miałeś pecha i padł.

Kontrolka ładowania nie. Jak padł aku świeciło Check engine, po przygazowaniu gasło. Czasami też świećiła się kontrolka ABS i poduchy - gasły po dodaniu gazu???? niewiem.gif

Napisano

ooooo witam kolego, ze masz to samo co ja mialem poweim tak padl Ci alternator powiedzmi jeszcze tylko jakiej masz firmy jesli jest to delco remy to nparawa w granicach 130 zeta z wymiana lozysk na stojanie alternatora powodzonka

Napisano
  • Autor

> ooooo witam kolego, ze masz to samo co ja mialem poweim tak padl Ci

> alternator powiedzmi jeszcze tylko jakiej masz firmy jesli jest

> to delco remy to nparawa w granicach 130 zeta z wymiana lozysk

> na stojanie alternatora powodzonka

Byłem u mechanika. Wymiana regulatora napięcia nic nie dała. Dodatkowo nie świeci wogóle kontrolka ładowania na tablicy rozdzielczej. W poniedziałek zdejmujemy cały alterantor - podobno "poszła" jakaś dioda. Łożyska zmieniałem 9 miesięcy temu, przy okazji innej większej naprawy. Strasznie wszystko w okolicy alternatora pordzewiałe - też tak macie?

Rok temu też wymianiełem regulator napięcia bo nie było ładowania - wtedy też stary był dobry, ale alternator nie "miał masy" - zardzewiała śróba mocująca altka icon_eek.gif. Jak teraz zobaczyłem, jak wygląda ten kupiony w ubiegłym roku regulator załamałem się, taki był zniszczony przez rdezę.

Napisano

hmm.gif mój jest zakurzony, ale zero rdzy.

Brak masy mógł ubić mostek prostowniczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.