Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ruda. co z tym robic?

Featured Replies

Napisano

Witam. Chcialbym jakies ciekawsze fotki wrzucac ale coz - niestety zaczyna sie sick.gif Pokaze w punktach w czym rzecz:

1. prog od kierowcy - tu cos chyba ktos wczesniej robil, ale nie wyszlo...

r1_resize.JPG

2. drzwi kierowcy pod uszczelka - purchawki sie pojawiaja...

r2_resize.JPG

3. nad tylnia szyba, koncowka dachu

r4_resize.jpg

Pytanko co z tym robic, czy samemu sie grzebac? poczekam napewno z tym do wiosny. napewno ten prog do roboty i tam to sam moge pogrzebac bo tego nie widac, ale pytanie czy ruszac te inne purchaweczki?

Poradzcie co zastosowac w tym przypadku do konkretnych obrazkow [jakie srodki], bo pewnie i Wy cos tam robiliscie przy swoich z czasem 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Poradzcie co zastosowac w tym przypadku do konkretnych obrazkow

> [jakie srodki], bo pewnie i Wy cos tam robiliscie przy swoich z

> czasem

Mnie lakiernik mówił coś o podkładzie aktywnym i lakierze akrylowym. Ale co i jak jeszcze nie wiem, będę się dowiadywał. Na wiosnę też planuje małe malowanko.

Napisano
  • Autor

> astra jest z 98 r ?

> Czyżby Gliwice?

w papierach stoi ze warszawa. co ciekawe to podwozie jest w super stanie clown.gif

Napisano

U mnie już od roku leżą świeżo kupione: szlifierka kątowa + zestaw końcówek (szczotka druciana, zestaw papierów ściernych na rzepy), kilka kostek ściernych różnej ziarnistości, Novol - szpachla z włóknem szklanym i jeszcze parę gadżetów tongue.gif

I tylko czasu i chęci jakoś nigdy nie starczyło hehe.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie już od roku leżą świeżo kupione: szlifierka kątowa + zestaw

> końcówek (szczotka druciana, zestaw papierów ściernych na

> rzepy), kilka kostek ściernych różnej ziarnistości, Novol -

> szpachla z włóknem szklanym i jeszcze parę gadżetów

> I tylko czasu i chęci jakoś nigdy nie starczyło

widze ze nie tylko ja bede sie bawil w blacharza-lakiernika:)

a jakie srodki stosowac jak juz dostane sie do blachy i ladnie wszystko obczyszcze? czy to maznąc przed lakierowaniem zeby za szybko znow nie wyzlazło wrrr.gif

Napisano

> U mnie już od roku leżą świeżo kupione: szlifierka kątowa + zestaw

> końcówek (szczotka druciana, zestaw papierów ściernych na

> rzepy), kilka kostek ściernych różnej ziarnistości, Novol -

> szpachla z włóknem szklanym i jeszcze parę gadżetów

> I tylko czasu i chęci jakoś nigdy nie starczyło

o to to, mi tez sie nigdy nie chciało, do tego stopnia ze teraz chce sprzedać grinser006.gif

Napisano

Witam,

miałem wcześniej Astrę F z 1998 białą ....

te gumowe listwy na progach to przekleństwo .... chyba od rocznika 2000 fabryka już nie zakładała tych listew ... między próg a te gumowe listwy ciągle wchodził piasek i uszkadzał lakier ....

1/ zdejmij te listwy progowe (wsiśnięte na "grzybki") i zobacz co się pod nimi dzieje .... uszkodzone miejsce posmaruj CORTANINEM (środek antykorozyjny) i zaklej po wyschnięciu taśmą ... i do wiosny przeczekaj ... na razie nie zakładaj tych listew

2/ listwy na krawędzi drzwi ( na "styku" blachy i szyby ) .... są założene na wcisk ... latem je zdejmij, zobaczysz lekką korozję lpod wszystkimi listwami, oczyść cortanimem, podmaluj i założ zpowrotem ( jak kupiłem poprzednią astrę, która miała wszystkie przeglądy i była zatem jeszcze na gwarancji to ASO samo zaproponowało podmalowanie blach pod tym listwami)

Napisano

> Witam. Chcialbym jakies ciekawsze fotki wrzucac ale coz - niestety

> zaczyna sie Pokaze w punktach w czym rzecz:

> 1. prog od kierowcy - tu cos chyba ktos wczesniej robil, ale nie

> wyszlo...

W progu pewnie bedzie dziura w niedalekiej przyszłości-już widać zę jakaś tam jest. Wszystkie rady typu "sklej taśmą,szpachla z włóknem, pianka budowlana i po sprawie" i inne takie są do du...y-działają tylko na zasadzie podpicowania, które i tak wyjdzie prędzej czy później. Na drzwiach podszybiu czy innych mniej istotnych miejscach mozesz podpicować (na jakiś czas) ale progi lepiej mieć w dobrym stanie-więc zalecam na wiosnę zrobić ten próg u fachowca. Co raz widać na ulicy wynalazki z poszpachlowanymi dziurami w progachia to niestety jest gwóźdź do trumny. Sam widziałem auto po "lepszej słuczce" z "nowymi" (czyt. wyszpachlowanymi,wypiankowanymi i co tam jeszcze ..) progami-niestety pasażer auta zginął na miejscu, bo niemaiło co przyjąć uderzenia, gdyż próg istniał tylko pozornie niewiem.gif, a prawdę mówiąc jest to element nie mniej ważny od podłużnic

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.