Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gasnie na gazie przy wrzucaniu na luz

Featured Replies

Napisano

wczesniej sie tak nie robilo dopiero dzien po regulacji gazu.. tempertaura oleju nie wzrasta tak jak kiedys i sie silnik jakby niedogrzewal.. Na swiatlach przy dochamowywaniu)musze wlaczac ssanie zeby nie zgasl sick.gif CC903 Co to moze byc buu.gif

Napisano

zacytuje kolege FerensRm ktory jak ja mialem ten problem napsial mi tak :

Quote:

Najczęstszą przyczyną tego, że auto z instalacją gazową gaśnie kiedy podczas jazdy wyrzucisz na luz, jest za duży stosunek powietrza do paliwa. Ponieważ podczas pracy silnika na gazie (oczywiście nie mówimu tu o instalacji sekwencyjnej) komputer sterujący podaje tylko zapłon, a za odpowiednią dawkę gazu odpowiada emulator. Komputer w przypadku pracy na benzynie "skoryguje " odpowiedni stosunek paliwa do dostarczonego powietrza. Emulator jednak to dość zawodne urządzenie, bo jak sama nazwa wskazuje (emulować = naśladować) to PRAWIE komputer , a jak wszczyscy wiemy z reklamy pewnego browaru, PRAWIE robi ogromną różnicę...

Co to tego , że auto gasło Ci również po przełączeniu na benzynę, to prawdopodobnie z tej przyczyny , iż silnik został zalany przez paliwo. Stało się to z powodu opisanego powyżej. Komputer dostał info z sondy Lambda o zbyt ubogiej mieszance (dużo powietrza , mało waszki).

Cóż , ktoś, kiedyś powiedział ,że na gaz , to są ... zapalniczki, co przy tak słabych instalacjach gazowych i jakości gazu , tylko uwypukla ten fakt.

Napisano

> nic nie rozumiem

Ja też nie bo to jakieś bzdury icon_eek.gif. Wykonaj ponowną regulację instalki, bo z opisu wynika, że to po regulacji się stało.

Napisano

> Ja też nie bo to jakieś bzdury . Wykonaj ponowną regulację instalki,

> bo z opisu wynika, że to po regulacji się stało.

ja tylk opokazuje to co kiedys dostalem w odpowiedzi na zadane pytanie dotyczace gasniecia na luzie crazy.gif

Napisano

> wczesniej sie tak nie robilo dopiero dzien po regulacji gazu..

> tempertaura oleju nie wzrasta tak jak kiedys i sie silnik jakby

> niedogrzewal.. Na swiatlach przy dochamowywaniu)musze wlaczac

> ssanie zeby nie zgasl CC903 Co to moze byc

Miałem podobnie w Lanosie . Wymieniłem filtr powietrza i jest narazie ok

Napisano
  • Autor

> Ja też nie bo to jakieś bzdury . Wykonaj ponowną regulację instalki,

> bo z opisu wynika, że to po regulacji się stało.

hmm w sumie wzielam i pokrtecilam juz sama tym zaworkiem.. temperatura wzrosla ale raz na jakis czas auto dlawi sie i muli crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Miałem podobnie w Lanosie . Wymieniłem filtr powietrza i jest narazie

> ok

Filtry mam powymieniane..ale jeszcze musze chyba filterek gazu wymienic moze pomoze wink.gif

Napisano

> Filtry mam powymieniane..ale jeszcze musze chyba filterek gazu

> wymienic moze pomoze

u mnie to pomogło, bo był niesamowicie zapchany, ale to było latem, a teraz znowu zaczyna gasnąć - czyżby już czas na nowy filtr ? oslabiony.gif

Napisano

> hmm w sumie wzielam i pokrtecilam juz sama tym zaworkiem..

> temperatura wzrosla ale raz na jakis czas auto dlawi sie i muli

Koleżanko, na oko to tak nie bardzo crazy.gif. Najlepiej to na jakim przyrządzie wink.gif

Napisano

> Koleżanko, na oko to tak nie bardzo . Najlepiej to na jakim

> przyrządzie

Ja moja poprzednia cc900 regulowalem zawsze na oko. Kupilem ja juz z przejechanymi 155 tys, z czego 35 na gazie. Ja jeszcze zrobilem 50. Caly czas wszystko smigalo jak zloto.

Przeciez instalacji 1 generacji i tak nieda sie ustawic idealnie. A wmiare da sie wyczuc kiedy jest najlepiej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.