Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

światła stopu nie działają-bezpiecznik ok

Featured Replies

Napisano

nagle przestały działać i nie wiem co robić, montowałem alarm ale to było ze 3tyg temu,a przestały świecić wczoraj wiec chyba nic nie popsulem. Jaki kolor i gdzie jest kabel od tych stopów? co mogło sie zepsuć..

Napisano

> nagle przestały działać i nie wiem co robić, montowałem alarm ale to

> było ze 3tyg temu,a przestały świecić wczoraj wiec chyba nic nie

> popsulem. Jaki kolor i gdzie jest kabel od tych stopów? co mogło

> sie zepsuć..

włącznik nad pedałem stopu <- mogl sie zepsuc

Napisano

Dokladnie. Tydzien temu zmienialem taki włacznik smile.gif Takie plastikowe cos, kosztowało mnie 17 zł:)

Napisano

> nagle przestały działać i nie wiem co robić, montowałem alarm ale to

> było ze 3tyg temu,a przestały świecić wczoraj wiec chyba nic nie

> popsulem. Jaki kolor i gdzie jest kabel od tych stopów? co mogło

> sie zepsuć..

a zaroweczki sprawdziles czy dzialaja ?? cool.gif ja mialem ten sam problem i wyszlo ze to zaroweczki grinser006.gif

Napisano

jeśli autor nie ma nic przeciwko to podłanczam się do tematu światła STOPU. Dzisiaj stojąc w korku przed dostawczym białym busem zauważyłem w lusterku jak na jego masce odbijają się moje światła stopu.I zauważyłem że zapalają mi się ale dopiero wtedy gdy nacisnę nieco mocniej pedał hamulca. Wydaje mi się że powinny się zapalać już przy dotknięciu pedału a nie przy nazwijmy to średnim hamowaniu!

Co sprawdzić? A może podczas jazdy jest normalnie? Tylko musiałbym trafić na jakiś samochód jadący za mną 1,5 m zlosnik.gif

Muszę się za to wziąść bo tyle teraz jeździ zagapionych ludzi że w końcu przyładuje mi ktoś w tył. crazy.gif

Napisano

> jeśli autor nie ma nic przeciwko to (...)

Powinien byc delikatny u mnie jest tak ze opre lekko noge i juz sie włącza podejrzewam ze czujnik opadł albo wymaga regulacji

PS. nocą tez widać ...szczegolnie jak sie ma 3 swiatlo stop

czolem

Oberon

Napisano

wlacznik swiatel stopu nad pedalem-zajebiscie ch... owo umieszczony troche gimnastyki.moze wystarczy psiknac wd4o-u mnie pomoglo.

Napisano

czekaj żebyś się nie nacioł tak jak ja faktycznie pod pedałem jest włącznik tylko że mógł się wcale nie zepsuc tylko rozregulować. Dział to na zasadzie

1 wypinasz go przekręcając chyba zgodnie z ruchem wskazówek zegara ale nie na 100 % jak nie w tato w drugą

2. odepnij go od wtyczki

3. "dziubek" który dział z lekkim oporem jes mocowany za pomoca ząbków jak pociągniesz mocniej (tak jak byś chciał go rozerwać - tylko nie za mocno) to powinieneś poczuć jak przeskakuje i robie się dłuższy poreguluj nim troszke i powinno byc oki

AHA sprawdź miernikiem czy przewodzi bo jak nie to szkoda roboty.

Napisano

>podejrzewam ze czujnik opadł albo wymaga regulacji

Czujnik przy "pedale hamulca" ?

Napisano
  • Autor

a u mnie dzisiaj samoistnie się naprawiły, wczoraj jak parkowałem to nie działały a dzisiaj od rana już świecą. Nie wiem czy cieszyć się z tego, bo skad mam wiedzieć kiedy świecą a kiedy nie...chyba lustro z tył zamontuje,jutro pobawię się tym wyłącznikiem

Napisano

> Czujnik przy "pedale hamulca" ?

dokładnie mówiąc to nad smile.gif

Napisano

> dokładnie mówiąc to nad

podepnę się do tematu

potrzebuję pilnie zdjęcie włącznika stopu (może być szkic z EPC)

szukałem na allegro, w sklepach internetowych ale nigdzie nie ma fotek. z tego co zdąrzyłem sie dowiedzieć to takie same są w kadecie - byłbym wdzięczny, jeżeli ktoś by mi to potwierdził smile.gif

pozdrawiam

Napisano

> takie same są w

> kadecie

W kadecie wygląda tak:

278363445-czuj_kadet.JPG

Czyli trochę inaczej wink.gif , ale ma ten sam numer katalogowy: 12 40 591, z tym, ze w Astrze (JNS) i każą stosować 12 39 433

post-36940-14352478801526_thumb.jpg

• 1 miesiąc później...
Napisano

> nagle przestały działać i nie wiem co robić

pytanie !! który bezpiecznik jest od swiateł Stop?????

nie moge go zlokalizowac

Napisano

Sprawdz czy jest masa, czy może przewody gdzies niezaśniedziały.

Napisano

> czujnik:

no dokładnie w asterce to tak wygląda i problem może być błahy ten grzybek jest regulowany jak wszedł za głęboko to po prostu światła się nie załączają. Wymontować jeden koniec w jedną rękę drugi w drugą i z WYCZUCIEM rozciągnąć jak przeskoczy o jeden ząbek zamontować i sprawdzić czy są światła jak nie to poprawić oczywiście eliminując wcześniej np brak masy.

Napisano

a wiec tak:

-zrobiłem zwarcie przy tym czyjniku i stopu nadal brak

- jedna zarowka jest jakby czarna delikatnie i moze byc spalona czy wobec tego drugie swiatlo tez nie ma prawa siecic

- bezpieczniki wygladaja na cale ale nadal dokladnie nie wiem ,ktory jest od stopu?!

moze ktos wie i powie!

278681378-SG1L4643copy.jpg

post-66064-14352481114515_thumb.jpg

Napisano

Co żeś się czepił biednych bezieczników? wink.gif

Sprawdź czy dochodzi prąd do oprawki zarówki przy wciśniętym pedale. Tu nie raz na forum ktoś się zarzekał, ze "na 100%...." i że "wie jak się sprawdza żarówki..." a potem okazało się, że obie zarówki spalone...

Napisano

a rozumiem ze ten czujnik nad hamulcem jest nie rozbieralny i trzeba wymienic cały tak?

278682204-SG1L4663copy.jpg

dobra rozebralem i ...

278682204-rozebrane.jpg

post-66064-14352481117419_thumb.jpg

Napisano

u mnie byla inna historia, swiatelko stop non stop siem palilo, regulacji wylacnzika stop doknalem za pomoca tasmy izolacyjnej i reklamy mc donalds. miala byc to prowizorka tak na chwile ale juz dziala pol roku. (ps wylacznik w astrze 2 ma dwa stany zapalony stop i sygnal do komputera ze nie masz nogi na pedale. jezeli wylacznik nie jest dosc mocno wcisniety zapali ci sie check engine.)

Napisano

dobra naprawiłem!!!

na moim 2 zdjeciu widac ten czujnik po rozebraniu...co sie okazało to ta blaszka w srodku nie chodzila tzn sie nie wysuwała z zaciskow.( tych zółtych na foto)

278683170-rozebranecopy.jpg

obalam kolejny mit

tym razem o nienaprawialnosci tego oto czujnika

dziekuje za uwagę!

post-66064-14352481120774_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.