Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubywający płyn w chłodnicy.

Featured Replies

Napisano

Mam taki problem, że ubywa mi płyn w chłodnicy :/ auto stoi w garażu i nie widać żadnych oznak żeby coś wyciekało. Jak zaleje pod kreskę MAX to po jakimś czasie spada pod MIN. Co to może być?

Napisano

> Mam taki problem, że ubywa mi płyn w chłodnicy :/ auto stoi w garażu

> i nie widać żadnych oznak żeby coś wyciekało. Jak zaleje pod

> kreskę MAX to po jakimś czasie spada pod MIN. Co to może być?

posprawdzaj wszystkie łączenia w układzie ok.gif

w najgorszym razie UPG sick.gif sprawdź jak wygląda olej i płyn, i czy masełko się nie zbiera zlosnik.gif a kopci ci na biało????

Napisano

Luknąć na wszytskie przewody, zaciski przy łączniach slinka.gif, czy nie ma masełka pod korkiem oleju i czy za sobą ni zostawiasz smugi jak parowóz bo wtedy samochód jeździ na płyn tongue.gif.

Ja w swoim bolidzie ma podobną sytuację, ale wiem że chłodnica jest do but.gif.

Miałem wyemienic na dniach a tu znowu z nieba leci sciana.gif

Napisano

> Luknąć na wszytskie przewody, zaciski przy łączniach , czy nie ma

> masełka pod korkiem oleju i czy za sobą ni zostawiasz smugi jak

> parowóz bo wtedy samochód jeździ na płyn .

> Ja w swoim bolidzie ma podobną sytuację, ale wiem że chłodnica jest

> do .

> Miałem wyemienic na dniach a tu znowu z nieba leci

upg - niestety

Napisano
  • Autor

Prezpraszam, myślałem, że się przywitałem na towarzyskim ale najwidoczniej mi sie pomyliło frown.gif przewody sprawdzałem, w październiku chyba wymianiałem płyn w chłodnicy, użyłem Dynagelu, autko ma przejechane niecałe 60 tys, a ma już... ech 10 lat.

Napisano

Witam.

Mam te same objawy, wszystko posprawdzane i masełko znalezione pod korkiem pokrywy zaworów i rurce ktora wychodzi z tej ze pokrywy do obudowy filtru powietrza 1.1.spi oraz dodatkowo zaobserwowany wyciek przy rozrzadzie. Czy to moze byc UPG?? Ile kosztuje taka naprawa i co ewentualnei mozna przydłubac przy silniku przy okazji wiem ze głowice splaowac ale co wiecej??

Napisano

moze masz wyciek gdzies i nie widzisz, np cieknie tak ze nie na szose kapie a np na motor i wysycha odrazu albo np nagrzewnica poszla i tam sie leje

Napisano

Bardzo mozliwe nie mówie ze nie ale mam to masełko o którym wspominaja powyzej. Własnei nie wiedziałe co to jest. Jesli to uszczelka to kiedy auto stoi nie powinno brac płynu z chłodnicy?? POwiedzmy ze postawie autko na 3-4 dni jesli wycieka to znaczy ze uszczelka spoko i gdzie indziej jest przyczyna.

Napisano
  • Autor

A ile mogła by mnie wynieść wymiana UPG?

Napisano

Mysle ze ok 250-300zł tak sobie licza

Napisano

miałem podobnie, sprawdź sobie, czy nie rozszczelnia się chłodnica na dole pod pod wężem wylotowym....

jak dawałem ognia to mi przepuszczała, płyn sikał na silnik i odparowywał, śladów prawie nie było, ale jak silnik wystygł albo jeździło się normalnie to chłodnica działała bez zarzutu....

15 tysi tak zrobiłem....

pozdrawiam

Napisano

hmm wszystko mozliwe ale skad to masło??

Napisano

wytrzyj na korku i zobacz czy sie pojawi ponownie (ja kiedys sie wystrachalem a po wytarczu od kilku lat nic sie nie pokazuje) zlosnik.gif szukaj najpierw wycieku

Napisano

Ogladam podgladam ze wszystkich stron weze sprawdzałem opaski podokrecałem i kicha.

Napisano

> hmm wszystko mozliwe ale skad to masło??

Maselko pojawia sie nie tylko gdy pujdzie UPG. Jeśli robisz male odcinki i silnik nie zdarzy sie nagrzac (w zime) to robi sie maselko nie wiem jak w 1.1 icon_rolleyes.gif ale w 700 to standard. U mnie poszla uszczelka (znikał płyn i miałem wyzsze ciśnienie w zbiorniczku wyrownawczym) ale takrze przetarł sie wąż dochodzacy do chłodnicy. Jeszcze bys musiał sprawdzic węże co ida do nagrzewnicy. Mnie przyjemność wyszła z wymiana oleju i splanowaniem glowicy 300 zl.

Pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.