Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z ABS??

Featured Replies

Napisano

Czemu jadac po drogach szutrowych dziurawych lub kieskim asfalnie np czeste poprzeczne nierownosci zaswieca sie kontrolka od ABS? gdy sie zatrzymam zgasze silnik i odpale od nowa wszystko wraca do normy.Co to moze byc?

Napisano

> Czemu jadac po drogach szutrowych dziurawych lub kieskim asfalnie np

> czeste poprzeczne nierownosci zaswieca sie kontrolka od ABS?

> gdy sie zatrzymam zgasze silnik i odpale od nowa wszystko wraca

> do normy.Co to moze byc?

pierścienie na piastach

Napisano
  • Autor

> pierścienie na piastach

a ile taka impreza kosztuje??

Napisano

> a ile taka impreza kosztuje??

nie wiem, nie mam ABSu nie interesowałem się, ale afaik pierścienie są dostępne tylko z kpl piastami...

Napisano

albo pierścienie,albo obwód ktoregoś czujnika nie kontaktuje z powodu wstrząsów...trzeba fejlury odczytać na kompie,to będzie wiadomo...

Napisano

Sprawdź przewody idące do czujników na przegubach i tylnych piastach. Ja miałem z przodu całkiem popękane koła foniczne (zwane tu przez kogoś pierścieniami) i żadna kontrolka się nie zaświecała, tylko pod koniec ABS włączał się praktycznie przy każdym przychamowaniu. Świecenie kontrolki sugeruje raczej jakąś usterkę elektryczną (nieciągłość obwodu) a nie rozsypane koła foniczne. Najlepiej jechać na diagnoskop i odczytać błąd zapisany w pamięci sterownika ABS, wtedy będzie wiadomo gdzie szukać usterki.

www.4cars.pl

PRZEGUB {ZEWNĄTRZ}

FIAT PUNTO 1.1,1.2 93-,BRAVO/BRAVA 1.4,1.9D 95-,MAREA 1.4 96 +ABS

(G1F003JC)

111.47 zł

(brutto: 135.99 zł)

Napisano
  • Autor

i dlatego w nadchodzacym tygodniu kropek trafi do mechanika i przejdzie kompleksowe badania i naprawy :/

Napisano

oby do dobrego a nie do gościa który wywącha że nie wiesz sam co i gdzie jest nie tak i cię naciągnie na wymianę bóg wie czego a faktycznie nic nie zrobi, bo takim to my mówimy czerwona.gif

Napisano
  • Autor

Generalnie zadko wstawiam auto do mechanika a jesli juz to do znaomego mojego ojca gosc naprawde zna sie na rzeczy. Zazwyczaj jezdze do neigo na konsultacje i sam wymieniam to co stwierdzi i jeszcze sie nei pomylil a ze zima jest i temp oscyluje w granicy 0 [C] to mi sie nie bardzo chce siedziec w nieogrzewanym garazu i samemu dlubac to bede musial odzalowac trche kasy i zrobic kropka na cacy:)

Napisano

U mnie jest taka akcja, ze ABS wlacza sie przy najmniejszym hamowaniu crazy.gif Po jakimś czasie zapala sie kontrolka (czyli ABS wylaczony) Bylem z tym u elektryka, wyczytal tam swoim sprzętem, że przedni, prawy czujnik "przerywa". Czyt: wymienić.

Szukałem troche taki czujnik na Allegro, ale pusto :/

może ktoś z Was wie gdzie można to dostać ?

Napisano
  • Autor

U mnie nasycyescie hamuce dyialaja ok i ABS wlacya sie chzba wodpowiednich momentach smile.gif a zaswiesca sie tylko na dziurach i to nie zawsze w sumie pare razy narazie ale lepiej chuchac na zimno

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.