Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przegub?

Featured Replies

Napisano

Od kilku dni przy lekkim skręcie w prawo słyszę chrobot, trzeszczenie. Jest, szczególnie rano i jak postoi w dzień, a czasami nie chrobocze , jak sobie troche pojeżdżę ustaje. Jak robię ostry skręt w prawo to jeszcze się nie zdarzyło. Najdziwniejsze że skręcam w prawo a słyszę z lewej strony. Kiedyś padł mi przegub w innym aucie to kręcąc w prawo słyszałem z prawej. Sprawdziłem gumy na przegubach są w dobrym stanie. Tyle że pół roku temu wymieniłem właśnie lewą,kilka dni wtedy jeżdziłem ze zsunięta gumą. Ale jak wtedy nie zaczął się sypać to czy teraz to on po takim czasie? A powiedzcie mi jeszcze jak to jest w astrze czy idzie cała półoś czy da się wymieniać końcówki. Wcześniej miałem Peugeota to był wydatek, cała półoś do wymiany.

Napisano

Jak skrecasz w lewo i chrobocze z prawej to wlasnie z prawej strony padł przegub. Dwa tygodnie temu wymieniałem tez przegub i sprawdziła sie ta zasada. Jak jezdziłes bez osłony napchało Ci sie tam troche jakiegos syfu i zrobiła sie pasta scierna. U mnie osłony tez wygladały ok tylko jak mechanik zdjął ją to sie wylała woda ze srodka. Co do wymiany kupisz sam przegub, półos jest osobno. Koszt od ok 70 pln za przegub.

Edit: Wlasnie zobaczyłem, ze masz G wiec pewnie koszt troche wyzszy, ale reszta powinna sie zgadzac.

Napisano

> Jak skrecasz w lewo i chrobocze z prawej to wlasnie z prawej strony

> padł przegub. Dwa tygodnie temu wymieniałem tez przegub i

> sprawdziła sie ta zasada. Jak jezdziłes bez osłony napchało Ci

> sie tam troche jakiegos syfu i zrobiła sie pasta scierna. U mnie

> osłony tez wygladały ok tylko jak mechanik zdjął ją to sie

> wylała woda ze srodka. Co do wymiany kupisz sam przegub, półos

> jest osobno. Koszt od ok 70 pln za przegub.

> Edit: Wlasnie zobaczyłem, ze masz G wiec pewnie koszt troche wyzszy,

> ale reszta powinna sie zgadzac.

Do G X20XEV powiedzili mi okolo 100zł do 140zł.

Napisano
  • Autor

> Do G X20XEV powiedzili mi okolo 100zł do 140zł.

To i tak nieźle, jak wymieniałem w Peugeocie to regenerowana półoś 400 zł. Zobacze pojeżdżę jeszcze troche na razie trzeszczy przy niewielkim skręcie nic nie słychać przy pełnym i przy zawracaniu. Chyba nic strasznego mi nie grozi przy ewentualnej awarii stracę napęd i tyle. Chociaż w peugeocie trzasnął mi przy ruszaniu i zanim doholowali mnie do majstra poszło też łożysko , bo przegub je dociskał, a jak wyszło łożysko to załatwiło mi piastę i koszty poszły o 250 w górę.

Napisano

> jak wymieniałem w Peugeocie to regenerowana półoś

> 400 zł.

Niestety potwierdzam: 350 zł regenerowana. Też kulałem się peugeotem wink.gif

Pozdroofka

Napisano

Chyba nic strasznego mi nie grozi przy ewentualnej

> awarii stracę napęd i tyle.

Jak przyjdzie Ci go zcholowac to tez koszty pójda w góre.

Napisano
  • Autor

Rozmawiałem dziś też z kolegą i powiedział, że dziwne że przy pełnym skręcie nic nie słychać a przy niewielkim. Powiedział tez że słyszał o podobnych objawach w przypadku uszkodzonego łożyska, zamiast huczenia, taki lekki chrobot przy pewnych ułozeniach koła. Przegubu nie da się tak sobie sprawdzić , a jak to łożysko to miejmy nadzieję że zacznie huczeć. Ale na razie trzeba jeździc chyba i nie myśleć. Łożysko swoją drogą drożej chyba wychodzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.