Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Taki sobie wodny przypadek

Featured Replies

Napisano

Witam

W nocy z środy (14.02) na czwartek (15.02) oraz do godzin popołudniowych padał deszcz. Ale do sedna sprawy.

Autko w nocy stało pod chmurką. Rano wstałem wsiadłem do asterki i pojechałem do roboty. Nic nie zauważyłem odbiegającego od normy. Następnie mój pojazd stał następne 8 godzin pod chmurką. Jak wcześniej zaznaczyłem przez cały czas padał deszcz. Po robocie wsiadam do mojego "rydwanu" i jazda do domku. Jednak przy każdym zatrzymaniu na światłach nagle słysze chlupanie wody jaby ją ktoś w beczce przelewał icon_eek.gif. Przysłuchuje się i wyraźnie odgłosy dochodzą od mojej lewej srtrony. Zastanawiam się czy jakiś pojemnik z płynem do spryskiwaczy za siedzeniem nie leży mad.gif. No ale nie leży. Dojeżdżam do domku, wysiadam z autka... i nie uwierzycie... woda mi chlupie w drzwiach. Pozostałe drzwi są suche tylko do tych od kierowcy jakoś woda się dostała. Nigdy mi się to jeszcze nie zdarzyło.

Moje pytanie jak woda mogła nalecieć do środka drzwi?? jak mam jej się teraz pozbyć?? czy sama ona odparuje??

Napisano

Jak jest to lepiej ją wylac i znaleźć przyczynę ... a uwazam ze masz cos z uszczelką szyby wink.gif tam bym szukał przyczyny

czolem

Oberon

Napisano

Patyczkiem/drucikiem udroznic otwory w spodzie drzwi i wyleci...

Napisano

> Moje pytanie jak woda mogła nalecieć do środka drzwi?? jak mam jej

> się teraz pozbyć?? czy sama ona odparuje??

Odpowiedzi masz tu:

KLIK

Nie musisz czytać całości, znajdź miejsce gdzie piszę o wodzie w drzwiach. Poznasz po odpowiednich fotkach. wink.gif

POzdroofka

Napisano

> a uwazam ze masz

> cos z uszczelką szyby

W zasadzie można jeździć bez uszczelki wink.gif Ona nie jest po to aby uniemożliwić wpływanie wody w drzwi tylko służy do prowadzenia i utrzymywania szyby w takiej pozycji aby nie brzęczała. Woda zawsze będzie wciekać w drzwi bo albo uszczelnienie i unieruchomienie szyby klejem albo możliwość opuszczania szyby i woda w drzwiach wink.gif W tej sytuacji pozostaje nam walka o odpowiednie i skuteczne szybkie odprowadzanie wody z drzwi czyli patrz link w poście powyżej wink.gif

Pozdroofka

Napisano

No tak ale od jakosci uszczelki zalezy tez ilosc tej wody przeplywajacej.. jak mocno przylega to mysle ze wyparowalo by choc nie miałem nigdy problemow z nadmiernym parowaniem... racja zapomniałem o odprowadzeniu waytogo.gif

Napisano

> No tak ale od jakosci uszczelki zalezy tez ilosc tej wody

> przeplywajacej..

Przynajmiej wymyje drzwi od środka grinser006.gif

> jak mocno przylega to mysle ze wyparowalo by

No ale którędy skoro mocno przylega? wink.gif Niestety do kabiny a wiadomo co to oznacza... wink.gif

> choc nie miałem nigdy problemow z nadmiernym parowaniem...

Bo Ci ślicznie woda ucieka odpływami.

> racja

> zapomniałem o odprowadzeniu

waytogo.gif

Pozdroofka

Napisano

> Przynajmiej wymyje drzwi od środka

> No ale którędy skoro mocno przylega? Niestety do kabiny a wiadomo co

> to oznacza...

> Bo Ci ślicznie woda ucieka odpływami.

> Pozdroofka

Żeby do kabiny nie parowało, a w zasadzie ograniczało parowanie do kabiny, drzwi pod tapicerką są oklejane folią. Gdy tej folii nie ma (z różnych przyczyn) Parowanie może przysporzyć wiele niepotrzebnych nerwów. U mnie sie właśnie od tego zaczęło ze "porwała" mi sie ta folia przy wymianie centrala i sie jej pozbyłem mlot.gif Niebawem jednak powróci bo tak być nie może.

Napisano

> Żeby do kabiny nie parowało, a w zasadzie ograniczało parowanie do

> kabiny, drzwi pod tapicerką są oklejane folią. Gdy tej folii nie

> ma (z różnych przyczyn) Parowanie może przysporzyć wiele niepotrzebnych nerwów.

No tego akurat nie musisz mi tłumaczyć wink.gif Palce mnie rozbolaly od pisania uzasadnienia w manualu o parowaniu szyb dlaczego folia jest istotna wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> No tego akurat nie musisz mi tłumaczyć Palce mnie rozbolaly od

> pisania uzasadnienia w manualu o parowaniu szyb dlaczego folia

> jest istotna

> Pozdroofka

Wiem wiem, że to Ty to pisałeś, ale nie każdy to czytał smile.gif

Mialem dylemat gdzie sie wpiąć w rozmowe wiec napisałem pod ostatnim 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Mialem dylemat gdzie sie wpiąć w rozmowe wiec napisałem pod ostatnim

waytogo.gif

A folię poklej koniecznie, teraz ciągle pada...

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za rzeczowe porady.

Pozdrawiam Serdecznie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.