Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prąd mi zjada...

Featured Replies

Napisano

Witajcie, mam probelm w agencie... ostatnio mialem pare problemow z pradem... efekt... wyrwalem syrene alarmowa i wymienilem aku... i teraz... namierzylem kable od alarmu (tak mi sie wydaje) ucialem 4 przewody i ... pilot dalej uruchamia kierunki! wiec go wywalilem;) ale zostawilem samochod na pare dni i jak chcialem jechac nie mialem pradu wcale! 5 i pol v w aku! czy to diabelne urzadzenie moze czerpac prad bez mojej wiedzy?? czy moze cos innego moglo sie zewrzec o czym nie mam pojecia.... spalilem po drodze ten bezpiecznik o nominale 100A na aku.... nie wiecie po co on??:> narazie jest calkowicie wyjety ale jak potrzeba to mam nowy i wstawie! prosze o pomoc

Dejavu!

Napisano
tak, przy takim podejsciu do sprawy odlaczania alarmu - wszytko moze teraz ciagnac prad albo nic. szczegolnie bez Twojej wiedzy... <rotfl>
Napisano
  • Autor

brak mojej wiedzy zostal juz wykazany, nie musisz sie pastwic! pomoz!

Napisano

> brak mojej wiedzy zostal juz wykazany, nie musisz sie pastwic! pomoz!

a radyjko nie pobiera? ewentualnie jakiś wzmak

Napisano

zmierz pobor pradu podczas "spoczynku" i napisz tu wartosc

Napisano

> brak mojej wiedzy zostal juz wykazany, nie musisz sie pastwic! pomoz!

a jak Ci pomoc, jak nawet nie napisales jakie miales problemy przed "wyrywaniem" tych przewodow od alarmu? moze wina lezala w czyms innym, a Ty pogorszyles sytuacje? a moze grzebanie z alarmem nic nie zmienilo? a moze wszystko jest ok, a alternator zle laduje i akumulator miales niedoladowany, a kilkudniowe stanie go rozladowalo totalnie?

w takim przypadku, to moim zdaniem albo samochod zbada, ktos kto sie choc troche zna na elektryce, albo mozemy Ci przez tydzien pisac rozne rady, a cala robota bedzie i tak bez sensu...

Napisano
  • Autor

najpierw to padl mi aku!

wiec go naladowalem ale moj genialny prostownik zwarl sie i ... przebiegunowal mi aku! przy podlaczeniu zrobila mi sie spawarka z silnikiem 700 ccm:( i wtedy padl mi bezpiecznik... wymienilem ale na uszkodzony wiec chwilo sie go pozbylem (po co on jest)?? a alarm.... popierdzielil sie po tych akcjach.... syrena sie zjaralala a ja co chwilke jezdzilem jak dyskoteka (na awariach) wylaczanie z kluczyka i z pilota nic nie dawalo.... ucialem 4 przewody od strony silnika na wysokosci kierownicy... i dlatego mysle ze moze gdzies ta kupa zwiera i prad mi zabiera. alternator laduje wybornie a radio... pominiemy to milczeniem... jak nie mozecie pomoc to moze rzeczywiscie do elktromagika go wstawie:D

Napisano

> najpierw to padl mi aku!

> wiec go naladowalem ale moj genialny prostownik zwarl sie i ...

> przebiegunowal mi aku!

i sprawdzasz poprawne dzialanie instalacji elektrycznej na wadliwym glownym jego elemencie? jesli po awarii prostownika masz problemy z akumulatorem, to odrazu mozesz go podmieniac na inny.

inna sprawa, ze jak czytam taki opis: "syrena sie zjaralala a ja co chwilke jezdzilem jak dyskoteka (na awariach) wylaczanie z kluczyka i z pilota nic nie dawalo.... ", to sie zastanawiam, czy Ty naprawde chcesz, zeby Ci pomoc, czy tylko sie wyzalasz? jesli opisujesz problem, to opisuj wszystko co zaobserwowales i rob to w sposob rzeczowy i dokladny! jak nie umiesz, to odrazu wal do elektryka.

Napisano

> Witajcie, mam probelm w agencie... ostatnio mialem pare problemow z

> pradem... efekt... wyrwalem syrene alarmowa i wymienilem aku...

> i teraz... namierzylem kable od alarmu (tak mi sie wydaje)

> ucialem 4 przewody i ... pilot dalej uruchamia kierunki! wiec go

> wywalilem;) ale zostawilem samochod na pare dni i jak chcialem

> jechac nie mialem pradu wcale! 5 i pol v w aku! czy to diabelne

> urzadzenie moze czerpac prad bez mojej wiedzy?? czy moze cos

> innego moglo sie zewrzec o czym nie mam pojecia.... spalilem po

> drodze ten bezpiecznik o nominale 100A na aku.... nie wiecie po

> co on??:Dejavu!

Co do alternatora to nie był bym pewien że jest sprawny po takiej akcji, bo mogłeś spalić jakąś diode w układzie wzbudzenia lub uszkodzić regulator.

I jeszcze jedno, czy ten bezpiecznik nie jest założony przypadkiem na przewodzie który idzie od alternatora ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.