Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z pierwszym przelaczeniem

Featured Replies

Napisano

witam

zawsze bylo tak:

zapalam na benzynie po przygazowaniu przechodzi na lpg (slychac jak elektrozawor przelacza)

wczoraj wymienilem filtr gazu i waz parownik -krokowy (stary waz byl krotszy o ok 10cm) i zaczely sie dziwne rzeczy dziac a mianowicie:

jak auto jest zimne to sterownik (just) podczas przygazowania proboje przelaczyc (zapala sie zolta dioda, a za chwile zielona) ale silnik natychmiat gasnie (nie slychac elekrozaworu)

pomyslalem wiec ze moze kabel sie odlaczyl-ale kable sa wpozadku-podczas kolejnej proby przelaczenie na lpg-normalnie sie przelacza

jak postoi kilka godzin to przy pierwszym przelaczeniu nie slychac elektrozaworu i gasnie

co zepsulem? crazy.gif

Napisano
  • Autor

panowie jaka jest zasada dzialania parownika-a w zasadzie elektrozaworow-bo dzisiaj zauwazylem ze nie jest tak ze napiecie na elektrozaworze pojawia sie w chwili przelaczenia na lpg (przelacznikiem)

jest napiecie ale wtedy gdy juz silniki pracuje na lpg-jaka jest zasada dzialania-jakis pomiar cisnien?

Napisano

To taki zaworek bezpieczeństwa - jak nie ma napięcia, to jest zamknięty.

Napisano
  • Autor

> To taki zaworek bezpieczeństwa - jak nie ma napięcia, to jest

> zamknięty.

problem w tym ze u mnie nie ma napiecia-dopuki sie nie przelaczy na lpg-i za cholere nie wiem czemu tak jest-wczesniej bylo tak ze jak przelaczalem przelacznikiem na lpg to wyraznie slychac bylo elektrozawor

Napisano

> problem w tym ze u mnie nie ma napiecia-dopuki sie nie przelaczy na

> lpg-i za cholere nie wiem czemu tak jest-wczesniej bylo tak ze

> jak przelaczalem przelacznikiem na lpg to wyraznie slychac bylo

> elektrozawor

sprawdż wszystkie masy , i napisz czym masz rozcięte wtryskiwacze benzynowe , może wystarczy ustawić nakładkę paliw ,i czy po wymianie filtra gazu była robiona regulacja instalacji ?

Napisano
  • Autor

> sprawdż wszystkie masy , i napisz czym masz rozcięte wtryskiwacze

> benzynowe , może wystarczy ustawić nakładkę paliw ,i czy po

> wymianie filtra gazu była robiona regulacja instalacji ?

normalnie bylo tak ze jak mialem wlaczony zaplon i przelaczylem (przelacznikiem) z automatu na lpg to bylo slychac jak elektrozawor sie przelacza

a teraz jets tak ze jak przelaczam pierwszy raz nic sie nie dzieje , wracam na automat i ponownie przelaczam na lpg to slychac juz elektrozawor-zawsze za drugim razem (po parogodzinnym postoju)

ale juz wiem co moglo byc przyczyna-odlaczone kable z elektrozworow i proba odpalania auta-pewnie jest zpisany blad-jak bede mial chwile to podlacze laptopa i skasuje-mam nadzieje ze to pomoze crazy.gif

Napisano

> mianowicie:

> jak auto jest zimne to sterownik (just) podczas przygazowania proboje

> przelaczyc (zapala sie zolta dioda, a za chwile zielona) ale

> silnik natychmiat gasnie (nie slychac elekrozaworu)

-podczas kolejnej proby przelaczenie na lpg-normalnie

> sie przelacza

U mnie był taki objaw gdy miałem słaby akumulator. Rano po pierwszym przegazowaniu dioda się zaswiecała od Lpg a nie było słychać kliknięcia i silnik gasł.

Gdy wymieniłem aku problem ustapił.

Też mnie to dziwiło. hmm.gif

Napisano

Może coś źle poskładałeś...ile masz elektrozaworów...ja mam dwa - jeden na reduktorze a drugi na "węży" fazy ciekłej...u mnie filtr jest właśnie na tym drugim i tam bym szukał...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.