Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra II Selection 1,8 125KM

Featured Replies

Napisano

Witam. Ja po sąsiedzku z kącika Lanosa. Obecnie posiadam Lanosa 1,5 8V i zastanawiam sie poważnie nad przesiadką w Astrę II jak w temacie. Mam okazje kupić taki samochód od znajomego, znany stan i bardzo niski przebieg. Samochód igła, chciałbym tylko zapytać o wasze opinie, czy warto, jak z eksploatacją, trwałością, ogólne wrażenia, charakterystyka tych aut, jak sie spisują. Z góry dziękuje Wam za pomoc. Pozdrawiam

Napisano

> Witam. Ja po sąsiedzku z kącika Lanosa. Obecnie posiadam Lanosa 1,5

> 8V i zastanawiam sie poważnie nad przesiadką w Astrę II jak w

> temacie. Mam okazje kupić taki samochód od znajomego, znany stan

> i bardzo niski przebieg. Samochód igła, chciałbym tylko zapytać

> o wasze opinie, czy warto, jak z eksploatacją, trwałością,

> ogólne wrażenia, charakterystyka tych aut, jak sie spisują. Z

> góry dziękuje Wam za pomoc. Pozdrawiam

Spisują sie nieźle chociaż ta z silnikiem 1,8 jest droższa w eksploatacji w stosunku do np. 1,4 po prostu droższe części, ale spokojnie zamieniki możesz dorwać po rozsądnej cenie. np wymiana rozrządu z pompą wody dla sinika 1,4, 16 to koszt w ASO 690 zł a dla 1,8 już 1100zł. Ale silnik o wiele mocniejszy niż 1,4. 1,4 jak jeżdziłem to wydawało mi się że ten samochód śpi i nie daj boże klimę włączyć to już makabra a przy 1,8 jest dobrze. Jest różnica chyba przy sprzęgle bo w 1,8 jest hydrauliczne a w 1,4 mechaniczne (jeśli się mylę proszę o poprawienie mnie) i tu już przy ewentualnej wymianie jest trochę drożej.

Napisano

Ale silnik o wiele mocniejszy niż 1,4. 1,4

> jak jeżdziłem to wydawało mi się że ten samochód śpi i nie daj

> boże klimę włączyć to już makabra a przy 1,8 jest dobrze.

i w tym ustępie masz kupe racji zlosnik.gif

Napisano

Witam. Wiele osob uwaza ze jest to silnik dajacy najlepszy stosunek ekonomicznosci do mocy i wpelni sie z ta ocena zgadzam. Poprzednio mialem astre G z 1.4 16v i przy tej samych trasach i tym samym kierowcy(czytaj ja) spalal srednio 1 litr do 1,5 mniej. Nie jest to duzo o frajda z jazdy astra z tym silnikiem, szczegolnie o wersje 125KM chodzi, jest calkiem niezla. Oczywiscie jak to 16 zaworowiec ciagnie lasdnie powyzej 3000 tys obrotow. Ktos tu kiedys powiedzial ze do 3000 tys rozpedza sie jak 1.6 ale potem to juz czujesz roznice. Na autostradzie w Anglii ( 2 w nocy i ni zywej duszy) rozpedzilem go do 210 km/h w dwie osoby i calkiem spoko. Moja ma fabrycznie usztywnione zawieszenie w stosunku do normalnych wersji i na seryjnych 16 stkach kolach prowadzi sie naprawde niezle. Nie wiem jak do kosztow eksploatacyjnych ale za podstawowe rzeczy jak filtry, swiece czy nawet uklad wydechowy( po katalizatorze) to placilem w zasadzie to samo jak do wersji 1.4 czy 1.6 tyle ze to w anglii nie wiem jak jest w polsce. Ogolnie jestem zadowolony poprzednia 1.4 mialem 6 miesiecy i zamienilem na 1.8 wlasnie ze wzgledu na wg. mnie za slaby silnik a 1.8 jak jest zadbany to jest dobry silnik do asterki.

Napisano
  • Autor

dzieki wielkie za wyrazenie swoich opinii.

Obecnie według mnie, jeszcze nie posiadajac tego auta, uważam że napewno to są solidne samochody (trwałe), z dobrymi osiagami, trakcja i komfortem w swojej klasie.

A ten egzemplarz znam bardzo dobrze i jest "igłowy".

Prawdopodobnie dołącze niegługo do Waszego grona.

Napisano

> dzieki wielkie za wyrazenie swoich opinii.

> Obecnie według mnie, jeszcze nie posiadajac tego auta, uważam że

> napewno to są solidne samochody (trwałe), z dobrymi osiagami,

> trakcja i komfortem w swojej klasie.

> A ten egzemplarz znam bardzo dobrze i jest "igłowy".

> Prawdopodobnie dołącze niegługo do Waszego grona.

Po tym co powiedziałeś to się przez chwilę zastanowiłem, czy ja nie jeżdzę czasem wyższą klasą:))) A tak na powaznie to te osiągi nie są jakieś zaskakujące bo to auto jednak jest cięzkie, ale komfort jest całkiem dobry a i pewnie się prowadzi. A co do zawieszenia też przyjazne portfelowi w naprawie i ogólnie części da się kupić za rozsądne pieniądze. Zaraszamy do kącika po zakupie:))) Pozdro.

Napisano

> Witam. Ja po sąsiedzku z kącika Lanosa. Obecnie posiadam Lanosa 1,5

> 8V i zastanawiam sie poważnie nad przesiadką w Astrę II jak w

> temacie. Mam okazje kupić taki samochód od znajomego, znany stan

> i bardzo niski przebieg. Samochód igła, chciałbym tylko zapytać

> o wasze opinie, czy warto, jak z eksploatacją, trwałością,

> ogólne wrażenia, charakterystyka tych aut, jak sie spisują. Z

> góry dziękuje Wam za pomoc. Pozdrawiam

Ostatnio pojeździłem troche kolegi astrą włąśnie z tym silnikiem-wrazenia niesamowite, całkiem inaczej się zachowuje niż mój 1.6. Po przesiadce do swojego-brakowało mi tego wciskania w fotel na każdym biegu-jednym słowem diabelskie auto bananaevil.gif

Napisano

a ja sie zstanawiam nad zamiana swojego DTH na 1.8 benzin własnie zeby.GIF

Napisano

> a ja sie zstanawiam nad zamiana swojego DTH na 1.8 benzin

> własnie

Hehehe a ja nad zmianą 1,8 na Diesla:))))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.