Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dławi i przerywa

Featured Replies

Napisano

Jak jadę po woli to wszystko jest OK. Jak chcę dodać gazu zaczyna się dławić i przerywać. Jest tak jak samochód postoi cały dzień na mrozie. Jak jest ciepło to jest normalnie i jak się już silnik rozgrzeje też jest OK. Wymieniony czujnik temp. (do kompa), kopułka, kable, świece, filtr paliwa, filtr powietrza(kilka m-cy temu). Już nie wiem co sprawdzić a jest to trochę denerwujące.

Napisano

podczepiam się pod temat moja asterka zaczela przerywac slinka.gif zalalem wczesniej ulitimeta na Bp i jezdzila ok potem zachcialo mis ie przeczyscic swiece zaplonowe po przeczyczszczeniu koszmar 3gary itd kupilem wczoraj nowe swiece nastąpila poprawa ale na wolnych obrotach czasem silnik tak jakby przygasal na ułamek tak jakby przebicie na przeowadach miala wymienilem dzisija przeowdy

znow minimalna poprawa nie wiem co jest może to przez to paliwo ?? została kopułka ale chcilowo brak kaski jak w jezdzie nie przerywa chodzi tak jak zawsze tylko na tych wolnych nie raz przerwie mad.gif

Napisano

Zdejmij kopułkę (najlepiej z przewodami) i wygrzej na grzejniku przez noc. Nawet badziewna kopułka dobrze sobie radzi, gdy nie ma w niej wilgoci.

Napisano

Oki zaraz lece do asi i wyciagam przewody z kopułką głownie to o kopulke chodzi bo przeciez przewody nowe zobaczymy co bedzie

Napisano

kopułke wysuszylem suszarką i farelkiem cool.gif pomogło o tyle iż silnik łatwiej sie wkręca po gwałtownym dodaniu gazu z niskich obrotow mimo to nadal slychac jakby przerwywal ale..... zauwazylem ze chodzi calyczas na wszystkich garach ,a to przerywanie to chyba nie zaplon chociaz nei wiem zauwazylem że jak stane z tylu auta to slychac jakby cisnienie w ukladzie wydechowym uwalnialo sie podczas domniemanego przerywania tak jakby wydech zapychal sei a potem uwalniał spaliny przy czym nie raz slychac dzwonienie lekkie jakby z okolic katalizatora kat orginalny ma 200tysi prawie przekulane czyzby to on nawalał??? pomożcie proszę juz mi sie niechce grzebać na tym mrozie blush.gif

Napisano

> kopułke wysuszylem suszarką i farelkiem pomogło o tyle iż silnik

> łatwiej sie wkręca po gwałtownym dodaniu gazu z niskich obrotow

> mimo to nadal slychac jakby przerwywal ale..... zauwazylem ze

> chodzi calyczas na wszystkich garach ,a to przerywanie to chyba

> nie zaplon chociaz nei wiem zauwazylem że jak stane z tylu auta

> to slychac jakby cisnienie w ukladzie wydechowym uwalnialo sie

> podczas domniemanego przerywania tak jakby wydech zapychal sei a

> potem uwalniał spaliny przy czym nie raz slychac dzwonienie

> lekkie jakby z okolic katalizatora kat orginalny ma 200tysi

> prawie przekulane czyzby to on nawalał??? pomożcie proszę juz mi

> sie niechce grzebać na tym mrozie

ile lat ma ten wydech ? możesz ręką zatkac wydech i zobaczyc czy objawy sie powtórzą smile.gif

Napisano

> Jak jadę po woli to wszystko jest OK. Jak chcę dodać gazu zaczyna się

> dławić i przerywać. Jest tak jak samochód postoi cały dzień na

> mrozie. Jak jest ciepło to jest normalnie i jak się już silnik

> rozgrzeje też jest OK. Wymieniony czujnik temp. (do kompa),

> kopułka, kable, świece, filtr paliwa, filtr powietrza(kilka m-cy

> temu). Już nie wiem co sprawdzić a jest to trochę denerwujące.

U mnie przerywał jak chciałem mocniej przyśpieszyć-głównie przy wyprzedzaniu. Wymiana świec pomogła

Napisano

świece nówki orginał GM wydech ma juz sporo bo dzirawy jak ser hehe

ale kata caly z zewnatrz moze to on sie zatyka trudno zatkac wydech bo skoro ma on pelno dziur to cisnienie wtedy dziurami ucieknie crazy.gif

Napisano

> świece nówki orginał GM wydech ma juz sporo bo dzirawy jak ser hehe

> ale kata caly z zewnatrz moze to on sie zatyka trudno zatkac wydech

> bo skoro ma on pelno dziur to cisnienie wtedy dziurami ucieknie

KAT to też część wydechu... jak sie rozsypał to moze i sie przytkał, choć MÓJ 14to letni ma sie całkiem ok mechanicznie smile.gif bo co do poprawności jego działania to nie wiem 270751858-jezyk.gif Sprawdzony tylko metodą organoleptyczną, wymontowany wsadzona rura. Brak wyraźnej różnicy w jeździe, wiec KAT przywrócony.

Napisano
  • Autor

> Jak jadę po woli to wszystko jest OK. Jak chcę dodać gazu zaczyna się

> dławić i przerywać. Jest tak jak samochód postoi cały dzień na

> mrozie. Jak jest ciepło to jest normalnie i jak się już silnik

> rozgrzeje też jest OK. Wymieniony czujnik temp. (do kompa),

> kopułka, kable, świece, filtr paliwa, filtr powietrza(kilka m-cy

> temu). Już nie wiem co sprawdzić a jest to trochę denerwujące.

Dziś ponownie postał cały dzień na mrozie i znów jak jechałem powoli i z mniej więcej z tą samą prędkością to było w miarę OK. Gdy jednak chciałem przyśpieszyć dławił się i jakby przygasał.

Dzieje się tak tylko jak postoi na dworze, bo jak rano wyjechałem z garażu to było OK.

Świece również wymieniałem jakieś kilka m-cy temu (ale je czyściłem szczotką drucianą bo miałem kiedyś przeboje z sondą lambda i trochę mi naszły "sadzą".

Co mogę jeszcze sprawdzić?

Napisano

Opuźniłem zapłon o okolo 1-2mm i co ?? Efekt super silniczek pracuje ciszej zero przerywania smile.gif wkręca sie tez dobrze przy 1000obr mozna na dwojce spokojnie pomykac a jak sie wcisnie w deche nie dławi sie ehhh jaki jestem happy grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.