Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pier*d.. płyn spryskiwacza

Featured Replies

Napisano

ja temacie, mam zbiornik w podszybiu jak auto się przechyli w lewą strone (siedząć w środku) to płyn mi się wylewa! wszystko!! angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif co to może być, przerabiał już ktoś to? beksa.gif łatwo sie wyciąga zbiornik na co uważać

Napisano

> ja temacie, mam zbiornik w podszybiu jak auto się przechyli w lewą

> strone (siedząć w środku) to płyn mi się wylewa! wszystko!!

> co to może być, przerabiał już ktoś to? łatwo sie wyciąga

> zbiornik na co uważać

Podaj skąd się wylewa, może pękła uszczelka pomiędzy pompką a zbiornikiem, albo sam zbiornik jest pęknięty. Wyciąganie jest chore jak większość patentów w fiacie, trzeba ściągać to plastikowe podszybie bo za kant jest założona blacha do której jest mocowany zbiornik i chyba jeszcze jakaś opaska jest. Zalej wody do zbiornika i patrz gdzie cieknie bo na odległość nie da rady.

Napisano

> zbiornik na co uważać

Przerabiałem to...

Nawet silnik 899 nie jest tak zwalony jak spryskiwacz w podszybiu sciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gif - to urządzenie po prostu NIE DZIAŁA!!!!

Jak staniesz przodem do przodu auta i otworzysz maskę, to po prawej stronie zobaczysz taki plastikowy wężyk (średnica 6mm), który ma służyć do odpowietrzania zbiorniczka.

Jest na nim zaworek jednokierunkowy i on się zepsuł

Zaślep ten wężyk (np. wkręć w niego śrubkę 6mm) i przestanie lecieć, albo wymień ten zaworek....

Napisano
  • Autor

dziękuje za porady bow.gifbow.gifbow.gifbow.gifbow.gif leje się od strony pompy hamulcowej, jak jest auto przechylone smirk.gif

zaworek nieszczelny itp ale żeby cały płyn uciekł, porażka confused.gif

Napisano

> dziękuje za porady leje się od strony pompy hamulcowej, jak

I o tej stronie właśnie pisałem.

> zaworek nieszczelny itp ale żeby cały płyn uciekł, porażka

Ucieknie, bo jak zacznie lecieć to się wypompuje sam, nie wyciągałeś nigdy benzyny z baku wężykiem? grinser006.gif

Napisano

> Ucieknie, bo jak zacznie lecieć to się wypompuje sam, nie wyciągałeś

> nigdy benzyny z baku wężykiem?

Wydaje mi się, że nie masz racji. Aby grawitacyjnie wyciągło cały płyn, wężyk musiałby sięgać dna w zbiorniku. Skoro jest to odpowietrzenie, to pewnie zamocowany jest w najwyższym miejscu zbiornika... chyba, że nasze modele mają inaczej

Napisano

> Wydaje mi się, że nie masz racji. Aby grawitacyjnie wyciągło cały

> płyn, wężyk musiałby sięgać dna w zbiorniku. Skoro jest to

> odpowietrzenie, to pewnie zamocowany jest w najwyższym miejscu

> zbiornika... chyba, że nasze modele mają inaczej

Jak Ci wypompuje cały płyn na ulicę to zmienisz zdanie z teorii na praktykę smirk.gif

Kiedy zrozumiesz że uno 899 (tzn. patenty z niego) przeczą prawom fizyki? grinser006.gif

A w ogóle ten wężyk to nie wiadomo czy to jest odpowietrzenie, czy dopowietrzenie.

Jak używasz spryskiwacza to na miejsce płynu w zbiorniczku musi się pojawić powietrze, może właśnie tym wężykiem (stąd zawór jednokierunkowy) niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Jak Ci wypompuje cały płyn na ulicę to zmienisz zdanie z teorii na

> praktykę

> Kiedy zrozumiesz że uno 899 <---- proszę nieobrażać moje jednostki napędowej tongue.gif mam 994 i aż 48KM (i jestem z tego dumny) biglaugh.gif //a że jeździ jak 899 to już inna sprawa ale ciii icon_rolleyes.gif

(tzn. patenty z niego) przeczą prawom

> fizyki?

> A w ogóle ten wężyk to nie wiadomo czy to jest odpowietrzenie, czy

> dopowietrzenie.

> Jak używasz spryskiwacza to na miejsce płynu w zbiorniczku musi się

> pojawić powietrze, może właśnie tym wężykiem (stąd zawór

> jednokierunkowy)

rozkminie to dziś (teraz się za to biore) biorąc najbardziej pesymistyczną opcyje pęknięcia, będe łatał żywicą cool.gif

Napisano

> Jak Ci wypompuje cały płyn na ulicę to zmienisz zdanie z teorii na

> praktykę

> Kiedy zrozumiesz że uno 899 (tzn. patenty z niego) przeczą prawom

> fizyki?

> A w ogóle ten wężyk to nie wiadomo czy to jest odpowietrzenie, czy

> dopowietrzenie.

> Jak używasz spryskiwacza to na miejsce płynu w zbiorniczku musi się

> pojawić powietrze, może właśnie tym wężykiem (stąd zawór

> jednokierunkowy)

Ja właśnie kiedyś zastanawiałem się po co jest ten wężyk (jeśli o tym samym mówimy). Stojąc przodem do auta znajduje się po prawej stronie, obok pompy hamulcowej.

Zastosowanie jego (przynajmniej jedno) zaobserwowałem dolewając płynu do zbiorniczka - lałem aż po korek, ale po chwili poziom nieco opadł, a że zostało mi niewiele płynu w butelce to postanowiłem dolać. I tak co chwilę poziom nieco opadał więc dolewałem, aż usłyszałem że gdzieś coś cieknie - zobaczyłem że właśnie tym wężykiem spitala mi nadmiar płynu który usilnie starałem się wlać do zbiorniczka.

Wyszło więc na to że jest to odpowietrzenie, a jak jeden z kolegów wcześniej wspomniał wężyk powinien być w górnej części zbiorniczka. Mi nigdy sam płyn nie wyleciał, jedynie to co się nie mieściło do zbiorniczka.

Napisano
  • Autor

> Ja właśnie kiedyś zastanawiałem się po co jest ten wężyk (jeśli o tym

> samym mówimy). Stojąc przodem do auta znajduje się po prawej

> stronie, obok pompy hamulcowej.

> Zastosowanie jego (przynajmniej jedno) zaobserwowałem dolewając płynu

> do zbiorniczka - lałem aż po korek, ale po chwili poziom nieco

> opadł, a że zostało mi niewiele płynu w butelce to postanowiłem

> dolać. I tak co chwilę poziom nieco opadał więc dolewałem, aż

> usłyszałem że gdzieś coś cieknie - zobaczyłem że właśnie tym

> wężykiem spitala mi nadmiar płynu który usilnie starałem się

> wlać do zbiorniczka.

> Wyszło więc na to że jest to odpowietrzenie, a jak jeden z kolegów

> wcześniej wspomniał wężyk powinien być w górnej części

> zbiorniczka. Mi nigdy sam płyn nie wyleciał, jedynie to co się

> nie mieściło do zbiorniczka.

dokładnie przekonałem sie o tym 2h temu... rozebrałem wszystko ładnie i patrze wężyk, niby niepotrzebna robota ale wyczyściłem sobie podszybie całe i przeczyściłem silniczek wycieraczki oraz dołozyłem smaru do ślimaka palacz.gif miód, malyna zlosnik.gif

Napisano

> zbiornik na co uważać

Ja przerabiałem, tzn. płyn mi się wylał cool.gifsmile.gif, ale się ucieszyłem, że to nie olej, ani płyn chłodniczy, bo coś tam wcześniej dłubałem. Moja rada - przechylać auto na prawą stronę 270751858-jezyk.gif

A poważnie - to wydaje mi się, że wylewa się tylko wtedy, jak jest pełno, ale pewności nie mam. Stawiam często przechylone auto i raz mi się to zdarzyło - właśnie, jak było pełno.

Napisano
  • Autor

co do wężyka "odpowietrzenia" to glaca miał racyje, ale mnie też uciekało przez zaworek antyzwrotny ale już zrobiłem! a tym co mają zbiorniczki w pod szybiu niech sobie złapią za wężyk odpowietrzacza i niech go wyciągną na wierzch bo monterzy wciskali go w "ramę" i sie wilgoć hoduje sick.gif polecam to sprawdzić i puścić go prosto pod auto skromny.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.