Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co jest pali na jeden cylinder

Featured Replies

Napisano

poniżej 5 stopni na zewnątrz pali na jeden cylinder płynu chłodniczego nie ubywa (drobna dolewka raz na pół roku) chwytu ciepłego powietrza nie ma (rura ciepłego powietrza wisi sobie swobodnie nad kolektorem) zimne powietrze jest zablokowane odma nie jest puszczona pod samochód przewody wymieniłem 3 tygodnie temu wszystko ładnie gra powyżej -5 stopni na zewnątrz poniżej tej temperatury silnik pali na jednym cylindrze póki nie osiągnie ok 60 stopni wg wskazań na liczniku z deski rozdzielczej woda w paliwie odpada bo by w ogóle nie odpalił nie dymi na niebiesko ani na biało może cewka ale to to by się działo non stop,a no i rano bez problemu odpala na ssaniu co jest bo skończyły mi się pomysły a męczące są odpalania silnika spod każdych świateł frown.gif

Napisano

> poniżej 5 stopni na zewnątrz pali na jeden cylinder płynu

> chłodniczego nie ubywa (drobna dolewka raz na pół roku) chwytu

> ciepłego powietrza nie ma (rura ciepłego powietrza wisi sobie

> swobodnie nad kolektorem) zimne powietrze jest zablokowane odma

> nie jest puszczona pod samochód przewody wymieniłem 3 tygodnie

> temu wszystko ładnie gra powyżej -5 stopni na zewnątrz poniżej

> tej temperatury silnik pali na jednym cylindrze póki nie

> osiągnie ok 60 stopni wg wskazań na liczniku z deski

> rozdzielczej woda w paliwie odpada bo by w ogóle nie odpalił nie

> dymi na niebiesko ani na biało może cewka ale to to by się

> działo non stop,a no i rano bez problemu odpala na ssaniu co

> jest bo skończyły mi się pomysły a męczące są odpalania silnika

> spod każdych świateł

swiece sprawdziłeś? cewka może byc odpowiedzialna... jak się samochód zagrzeje to odparuje szron, a potem wilgoc z niej.

Sprawdz tez przewody na linii nanoplex -> cewka

u mnie jest czasem podobnie cewka, kable, swiece odpadły dziś rano popsikałem wszystkie przewody wd40 i pomogło teraz ide w strone silownika sterującego podcisnieniem w kolktorze dolotowym, takie małe coś do jest przy nanoplexie

Napisano
  • Autor

odkręcanie świec pod blokiem sobie daruje za dużo gimnastyki cewka jest stara wygrzana może już chłonie wilgoć i trzeba czekać aż odparuje albo to te chplerne przewody zapłonowe za 17 zł patrzyłem teraz u fiata maja za 66 zł orginały.

Jeżdzi ktoś na orginalnych fiatowskich przewodach ?

Napisano

> odkręcanie świec pod blokiem sobie daruje za dużo gimnastyki cewka

> jest stara wygrzana może już chłonie wilgoć i trzeba czekać aż

> odparuje albo to te chplerne przewody zapłonowe za 17 zł

> patrzyłem teraz u fiata maja za 66 zł orginały.

> Jeżdzi ktoś na orginalnych fiatowskich przewodach ?

zacznij od swiec

pojedz do ASO , niech sie mecza za 10zł (istnieje mozliwosc , ze uszkodzi sie głowica - w razie czego ich wina , sami naprawia)

Napisano
  • Autor

odkręciłem świece elektrody brązowawe reszta lekko okopcona pewnie z porannych odpałów na ssaniu może cholera faktycznie ciepłego się zostawi na parkingu zostawi to na kablach sie robi szron czy coś w podobnego jedna świeca jest schowana za nadkolem drugą widać między nadkolem a kołem może wystawiona z kablem na bezpośredni mróz jest przyczyną późniejszego palenia na jeden cylinder i tak jest co rano później nawet odpalając pracują oba popatrzyłem również na części fiata i mają tam na rysunku coś co wygląda na osłone boczną (uzupełnienie nadkola) silnika wpadne do aso w poniedziałek i zapytam się czy to jest to o czym myśle bo nadkole nie chroni silnika a pokrywa głowicy i sama głowica jest cała w piachu i zaschniętym błocie i soli

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.