Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

siostra kupila opla

Featured Replies

Napisano

Siostra dzisiaj sobie kupila corse z 98r z silnikiem 1.2L 8V grinser006.gif, wczesniej miala lupo z 2001 1.0L 16V. Pojezdzilem tą corsą dzisiaj troche, ale co zauwazylem, ma troche wad, na szczescie wszystkie typowe jak w astrze więc tragedii nie ma, np. jedynka nie wchodzi - sworzen do wymiany, do ustawienia zbieznosc itp.., ogólnie fajnie sie tym jezdzi, tyle ze nie ma wspomagania sick.gif, ale po godzinie jazdy sie przyzywyczajlem. Ale dlaczego pisze tego posta, ano dlatego ze zauwazylem po przesiadce z astry do corsy ze jest idelalnie spasowana, tak samo jak w astrze, poprostu czuje sie jak u siebie wink.gif, a i jeszcze mam pytanko jaką te silniczki mają moc? Zbiera sie to o niebo lepiej niz vw lupo (50KM), powiem więcej da sie tym nawet wyprzedzać grinser006.gif. Ogólnie fajne autko, jak to opel ok.gif, niedlugo zapodam fotki, bo prezentuje sie bardzo ładnie, kolor czarny, aluski itp.. cool.gif. Jednym slowem vw no.gif, opel ok.gif.

Napisano

Ja tam po przejażdżce 1.2 nie stwierdziłem żadnych rewelacji ale gdybym wsiadł do 1.0 to chyba dopiero bym się załamał...

W każdym razie ta corsa którą jeździłem (z w/w 1.2) ciągnęła nieco słabiej niż moje wysłużone 16letnie polo 1.0 8v 45km... Ten 2gi wydaje się elastyczniejszy.

Z 2giej strony silnik 1.2 w corsie nie jest aż taki zły. Na pewno lepszy od 1.0 i do spokojnej jazdy raczej styknie.

Napisano
  • Autor

> Ja tam po przejażdżce 1.2 nie stwierdziłem żadnych rewelacji ale

> gdybym wsiadł do 1.0 to chyba dopiero bym się załamał...

> W każdym razie ta corsa którą jeździłem (z w/w 1.2) ciągnęła nieco

> słabiej niż moje wysłużone 16letnie polo 1.0 8v 45km... Ten 2gi

> wydaje się elastyczniejszy.

> Z 2giej strony silnik 1.2 w corsie nie jest aż taki zły. Na pewno

> lepszy od 1.0 i do spokojnej jazdy raczej styknie.

Nie no oczywiscie rewelacji nie ma, ale myslalem ze będzie na czym psy wieszać, a tu... calkiem fajne autko ok.gif, wiadomo ze nie dorównuje silnikiem do tego motoru co mam w swojej astrze, ale corsa jest lekka, więc mysle ze kobiecie w zupelnosci wystarczy, nawet z nawiązką gdy trzeba będzie wyprzedzic jakiegos poloneza grinser006.gif.

A jak wygląda sprawa z braniem oleju w tych motorkach? Lubią go brać?

Napisano

> Siostra dzisiaj sobie kupila corse z 98r z silnikiem 1.2L 8V ,

> wczesniej miala lupo z 2001 1.0L 16V. Pojezdzilem tą corsą

> dzisiaj troche, ale co zauwazylem, ma troche wad, na szczescie

> wszystkie typowe jak w astrze więc tragedii nie ma, np. jedynka

> nie wchodzi - sworzen do wymiany, do ustawienia zbieznosc itp..,

> ogólnie fajnie sie tym jezdzi, tyle ze nie ma wspomagania , ale

> po godzinie jazdy sie przyzywyczajlem. Ale dlaczego pisze tego

> posta, ano dlatego ze zauwazylem po przesiadce z astry do corsy

> ze jest idelalnie spasowana, tak samo jak w astrze, poprostu

> czuje sie jak u siebie , a i jeszcze mam pytanko jaką te

> silniczki mają moc? Zbiera sie to o niebo lepiej niz vw lupo

> (50KM), powiem więcej da sie tym nawet wyprzedzać . Ogólnie

> fajne autko, jak to opel , niedlugo zapodam fotki, bo prezentuje

> sie bardzo ładnie, kolor czarny, aluski itp.. . Jednym slowem vw

> , opel .

oprucz astry posiadam corse c z 1.2 i tez musze przyznac ze jezeli chodzi o miejsce to napewno mniej niz asterka w środku nie ma. a co do osiągów to szkoda pisać, moja astra ma 60KM strutych gazem a corsa 80KM,bo to juz ten nowszy silnik(ten co w D)

Napisano
  • Autor

Wiadomo, jedyny słuszny wybór. OPEL biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Dała za nią 7500, swiezo zciągnięta z rajchu, przebieg 120tkm, widac ze oryginalny, ma ksiązke, na silniku jest jeszcze ta zólta farba (zywica, czy cuś). Fakt ze na spodzie z przodu troche rdzy, ale tragedii nie ma, blachy czyste, spód tył też ok, miska silnika troche przecieka, ale niewiele. Zwieszenie ok.gif. Jezdziła nią jakas niemka.

A mam jeszcze pytanko, co ile sie wymienia w niej olej i pasek rozrządu i czy te silniki są kolizyjne??

Napisano

nie rozumiem co to znaczy ze fajnie sie tym jezdzi i w dodatku silnik 1,2 tragedia jak dla mnie sam mam teraz 1,6 tyle ze w astrze 2 i powiem ze gdybym nie mial wczesniej accorda 2,0 to by mi starczylo ale jak sie sproboje czegos mocniejszego to pozniej przy mniejszej pojemnosci brakuje tego

moj dziadek ma wlasnie taka corse w dodatku w gazie to super dla niego bardzo jest z niej zadowolony nie psuje sie i malo pali ,jako auto po miescie ok

Napisano

> nie rozumiem co to znaczy ze fajnie sie tym jezdzi i w dodatku silnik

> 1,2 tragedia jak dla mnie sam mam teraz 1,6 tyle ze w astrze 2 i

> powiem ze gdybym nie mial wczesniej accorda 2,0 to by mi

No ale co daje takie porównywanie różnych silników z różnymi masami pojazdu? Dla mnie 0,9 to tragedia ale np w uno ale już nie w cc.... spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> nie rozumiem co to znaczy ze fajnie sie tym jezdzi i w dodatku silnik

> 1,2 tragedia jak dla mnie sam mam teraz 1,6 tyle ze w astrze 2 i

> powiem ze gdybym nie mial wczesniej accorda 2,0 to by mi

> starczylo ale jak sie sproboje czegos mocniejszego to pozniej

> przy mniejszej pojemnosci brakuje tego

> moj dziadek ma wlasnie taka corse w dodatku w gazie to super dla

> niego bardzo jest z niej zadowolony nie psuje sie i malo pali

> ,jako auto po miescie ok

Dla mnie jest za slaby, ale biorąc pod uwage siostre, to dla niej to będzie rakieta grinser006.gif, a jezdzi sie fajnie, jak to oplem waytogo.gif, myslalem wczesniej ze corsy w porownaniu z astrami to jakies nieslychane badziewie jest dla ludzi przesiadających sie z maluchów, ale zaskoczyla mnie ona pozytywnie, fajnie sie prowadzi, hamulce spasowane tak jak w astrze, biegi podobnie, miejsce dla kierowcy ok, tak samo sie siedzi, widocznosc troche wieksza jak w astrze, silnik nie jest az tak mułowaty jak w lupo, nie jest tak źle, powiem więcej, jest dobrze, w miare przyzwoicie sie jedzie, dla niezbyt wymagajacej kobiety jest w sam raz, ok.gif choć i tak ja zdecydowanie bardziej wole astre waytogo.gif. Ale najzwyczajniej jestem zdumiony podobienstwem prowadzenia tych aut. Przesiadka z opla do vw, forda, czy mazdy to roznica ogromna, a tu tak jakbym nieco mniejszą astrą jechał, poznaje znowu w czym spodobala mi sie ta Astra gdy ją kupowałem, wrazenie podobne, opel mi leży waytogo.gif i nie chodzi o silnik, poprostu spodobaly mi sie ople, są tanie i dobre, wedlug mnie najlepszy stosunek ceny do jakosci, mozliwosci, wyposazenia, itd..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.