Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z rozruchem

Featured Replies

Napisano

Witam

Wymienilem w samochodzie swiece, kable, palil wiecej niz wczesniej wiec pojechalem na regulacje instalacji (chyba niepotrzebnie bo poza wiekszym spalaniem nie bylo problemow...).

Po regulacji wystapuja problemy z odpaleniem samochodu. Musze dlugo (2-3sekundy) krecic rozrusznikiem zanim silnik zapali i przez chwile chodzi nierowno. Dzieje sie tak zawsze, tzn na zimym, na cieplym, po odpaleniu na benzynie i na gazie.

Raz na jakis czas(np. 20 odpalen lub rzadziej) odpala sie bez problemu. Nie widze zwiazku z wilgotnoscia, temperatura itp.

Nie wiem czy to problem spowodowany przez instalacje, po prostu wystapil po regulacji.

Bede wdzieczny za pomoc w rozwiazaniu problemu lub wskazanie warsztatu we Wroclawiu ktory bedzie w stanie to zrobic.

pzdr

Napisano

> Witam

> Wymienilem w samochodzie swiece, kable, palil wiecej niz wczesniej ...

A jakie świece wrzuciłes i z jaką przerwą? Z własnego doświadczenia wiem, że przerwa na świecach jest bardzo ważna.

Napisano
  • Autor

> A jakie świece wrzuciłes i z jaką przerwą? Z własnego doświadczenia

> wiem, że przerwa na świecach jest bardzo ważna.

Hmm, NGK, dokladnie takie jakie byly wczesniej.

Po wymianie jezdzilem przez 2 dni i no problems, dopiere po regulacji, zaczely sie problemy.

pzdr

Napisano

napisz jeszcze ile kilometrow przejechales na gazie, z doswiadczenia wiem ze jak masz przejechane ok 80 kkm na lpg (oczywiscie to nie jest reguła tak porostu bylo w moim przypadku) to moze zaczyna ci padac reduktor a to ze wystapilo to po regulacji to moze byc czysty przypadek. Wiecej http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&a...e#Post277997808

Napisano
  • Autor

> napisz jeszcze ile kilometrow przejechales na gazie, z doswiadczenia

> wiem ze jak masz przejechane ok 80 kkm na lpg

no u mnie to dopiero polowa tego bedzie = ok 40kkm

• 2 tygodnie później...
Napisano

Podepnę się bo też mam kłopoty z rozruchem. Tyle, że u mnie trochę inaczej:

1. Zimny, przełącznik instalki w pozycji "Pb": zapalam, po kilkunastu sekundach gaśnie, po ponownym zapaleniu chodzi nierówno i mulasto aż do rozgrzania. Dopiero wtedy przełączam na LPG

2. Zimny, przełącznik instalki w pozycji "LPG" (mam przełączanie po 2000obr/min): zapalam, daję gazu,przełącza się na LPG, natychmiast gaśnie i muszę długo kręcić, żeby znowu zapalić. Oczywiście na Pb

3. Kiedyś mogłem awaryjnie zapalić na gazie (poprzez kilkakrotne przełączenie LPG/Pb aż mruga pewna kontrolka). Teraz nie ma o tym mowy. Ile bym nie kręcił.

Instalka II gen, parownik lovato, sterownik Stag 2L

Napisano

Coś mi się wydaje, że regulacja była nie ten teges...taka historia...kiedyś regulowałem sobie swoją instalację...niby wszystko było ok. jednak po zrobieniu paru kilometrów jakoś dziwnie zaczęły mi wariować wolne obroty, autem trzęsło na jałowym (na LPG), w ogóle dziwności...podpiąłem jeszcze raz pod kompa i okazało się, że moja poprzednia regulacja była w istocie deregulacją wink.gif. Silniczek krokowy (ten standardowy) dostrajał się do zfiksowanych ustawień LPG i dlatego wariowało...tak więc na Twoim miejscu jeszcze raz udałbym się na regulację (lub ją jeszcze raz przeprowadził) ale tym razem ze sprawdzeniem w czasie jazdy...i po jakimś czasie...

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.