Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ma ktoś z was sprawdzonego sprzedawce oleju z Allegro?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Może ktoś z was kupował olej z Allegro. Cena niby dużo niższa! Chodzi mi o Mobil 1 5W/50. Może ktoś na jakiś namiar na sprawdzonego sperzedającego.

Pozdrawawiam

Napisano

Jeśli szukałbyś oleju z GM to polecam opel-gsi. Według niektórych mechaników Mobil wcale nie jest najlepszy. Popytaj a może zmienisz na inny. Koleś ma duzy wybór olejów z GM. Ja brałem 5W30 i komplet filtrów w dobrej cenie. Wszystko ok i oryginalne.

Pozdrawiam

Napisano

> Jeśli szukałbyś oleju z GM to polecam opel-gsi. Według niektórych

> mechaników Mobil wcale nie jest najlepszy. Popytaj a może

> zmienisz na inny. Koleś ma duzy wybór olejów z GM. Ja brałem

> 5W30 i komplet filtrów w dobrej cenie. Wszystko ok i oryginalne.

> Pozdrawiam

Zgadzam się z Tobą. Ten sprzedawca jest OK. Ja kupowąłem u niego też olej GM. Podobno to i tak ELF.

Napisano

> Jeśli szukałbyś oleju z GM to polecam opel-gsi. Według niektórych ale to przeca jedne z naszych forumowych kolegów

Napisano

> Zgadzam się z Tobą. Ten sprzedawca jest OK. Ja kupowąłem u niego też

> olej GM. Podobno to i tak ELF.

potwierdzam

sprawdź nawet jego ofertę na jego stronach internetowy

warto czasem złożyć większe zamówienie z olejem

Napisano

> Witam!

> Może ktoś z was kupował olej z Allegro. Cena niby dużo niższa! Chodzi

> mi o Mobil 1 5W/50. Może ktoś na jakiś namiar na sprawdzonego

> sperzedającego.

> Pozdrawawiam

Chyba kolega za dużo relam ogląda wink.gif ja równiez polecam opel-gsi za 4L najlepszego syntetyka "OPEL-a" zapłacisz 69zł z przesyłką a za mobila pewnie z min. 50zł drożej po co? kolejny fakt sugerujący iż kolega popada w przekazy reklamowe to rozpiętość liczyby "W" w lepkości oleju, rozumie że chcesz jak najlepszy olej ale najczęściej oleje o lepkości 5w/50 są niższej klasy jakościowej wg API niż olej 5w/30 lub 0w/30 smile.gif

Napisano

jeśli jeździ się w trasy i w upałach stoi w korkach to ma znaczenie czy to jest 5W30 czy 5W50!

Napisano

> jeśli jeździ się w trasy i w upałach stoi w korkach to ma znaczenie

> czy to jest 5W30 czy 5W50!

Tak jasne, wtedy koniecznie trzeba zastosować LOTOS z systemem Thermal Control zakrecony.gif

Bez urazy wink.gif

Napisano

> potwierdzam

> sprawdź nawet jego ofertę na jego stronach internetowy

> warto czasem złożyć większe zamówienie z olejem

Jak już zeszliśmy z tematu Mobil1 na GM to ja mogę polecić tego sprzedawcę. Ma znacznie tańsze oleje - 10w40 chyba 49 zł za 5L, do tego filtry oleju po 8 zł, kiedyś sprzedał mi oryginalny Opel, teraz MANN. Wziąłem już od niego drugi raz olej, odbierałem osobiście, gość wydaje się być w porządku, oleje też smile.gif

Widzę, że Mobil1 5w40 też ma i to za 110 zł, a 10w40 z 76, więc ceny ma dobre, inne oleje GM też ma, trzeba dopytywać.

Napisano

> Tak jasne, wtedy koniecznie trzeba zastosować LOTOS z systemem

> Thermal Control

to już jest bzdura, ale generalnie to ma znaczenie - czy to się komuś podoba czy nie - do zwykłego C16NZ to i 5W30 styknie, ale do X25XE to tego bym nie nalał w żadnym wypadku - klasa API Mobila 1 5W50 syntetyka to SL lub SM od niedawna zdaje się

> Bez urazy

spoko, nie urażam się tak łatwo wink.gif

Napisano

trzeba stosować taki olej jaki zaleca producent do danego silnika . Chodzi tu głównie o klasę lepkościową i dobrze by było , żeby przy tym olej miał najwyższą klasę jakościową . Dodatkowo niektórzy producenci wprowdzili własne specyfikacje np. Ford , VW, Mercedes , których wymagań nie spełnia część markowych olejów mimo tej samej klasy jakościowej i lepkościowej .

Napisano

właśnie jestem po wymianie oleju i filtra. Jak zwykle olej Mobil Super S 10-W-40 do diesla (jakiś nowy produkt) 108zł 4 l + 1 litrowe opakowanie 28zł + 13 zł filtr. Chociaż będzie spokuj na 12-15 tyś co stanowi jakieś 6-7 miesięcy devil.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.