Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rozwalilem opone na zniszczonej drodze

Featured Replies

Napisano

chyba rano jeszcze polprzytomny bylem bo najechalem na kawalek asfaltu co to sie wywinal przy poboczu w gore bo takie mamy drogi... crazy.gif.no i strzelily druty w oponie i wyskoczyl babel.opona szrot felga alu cala na szczescie.droga publiczna jedna z glowniejszych intensywnie uczeszczana przez auta osobowi i ciezarowe-stad te balwany...jak myslicie robic afere tzn jechac tam i wezwac policje?jest szansa ze ktos odda za zniszczona opone?nadmianie ze te balwany po bokach to sa jakies 20 30 cm od pobocza takze poboczem nie jechalem... oslabiony.gif

Napisano

swiadkowie [ew. policja] + foto =>pisemko => zarzadca drogi => dluga walka o odszkodowanie sciana.gif

Napisano

Oczywiscie, ze warto. Masz duze szanse na odszkodowanie (zwrot za opone), a pozatym niech sie wkońsu wezmą za naprawe dróg. Jestesmy w Europie a stan dróg jak w trzecim świecie.

Napisano

> Oczywiscie, ze warto. Masz duze szanse na odszkodowanie (zwrot za

> opone), a pozatym niech sie wkońsu wezmą za naprawe dróg.

A wiesz, ze potraca za dotychczasowe zuzycie?

> Jestesmy w Europie a stan dróg jak w trzecim świecie.

Polemizowalbym zlosnik.gif

Napisano

> A wiesz, ze potraca za dotychczasowe zuzycie?

Pewnie tak

> Polemizowalbym

Przyznasz chyba to, ze nigdy nie mozesz być pewien czy z nienacka nie pojawi sie jakas dziura. Rano jedziesz jest ok, a jak wracasz wieczorem, ku zdziwieniu - dziura spineyes.gif

Napisano

> Pewnie tak

Mimo to warto walczyc

> Przyznasz chyba to, ze nigdy nie mozesz być pewien czy z nienacka nie

> pojawi sie jakas dziura. Rano jedziesz jest ok, a jak wracasz

> wieczorem, ku zdziwieniu - dziura

Wiem to doskonale. Droga kolo mojej pracy wskazuje na pochodzenie z wczesnego sredniowiecza [dla znajacych rejon ul. Konstruktorskiej/Suwak]

Napisano

> Przyznasz chyba to, ze nigdy nie mozesz być pewien czy z nienacka nie

> pojawi sie jakas dziura. Rano jedziesz jest ok, a jak wracasz

> wieczorem, ku zdziwieniu - dziura

Za to w 3cim swiecie nie jestes pewien czy z nienacka nie pojawi sie jakas rzeka, krowa, kon lub tez gang z ak47 cool.gif

Napisano

> swiadkowie [ew. policja] + foto =>pisemko => zarzadca drogi => dluga

> walka o odszkodowanie

Od ładnych kilku miesięcy walczę za pośrednictwem DASa o odszkodowanie od zarządcy drogi za drzewo, które wuwaliło się na drogę. Jak ostatnio przeczytałem w opinii ubezpieczyciela zarządcy drogi, że drzewo było zdrowe, to się zapieniłem i nie popuszczę. Dla zasady - niech się nauczą diagnozować drzewa. Niech się nauczą, że jak biorą za coś kasę, to biorą też odpowiedzialność i mają dbać o to, żeby było bezpiecznie. Przy okazji na takim drobiazgu przetestuję DASa - jak na razie mam jedynie zastrzeżenia do tempa, ale na to pewnie nie mają wpływu.

Coś mi się zdaje, że wbrew pozorom sprawa bardzo podobna. Ja na szczęście mam notatkę policji i pewnie Straż też coś ma. Więc dowodowo nie ma większego problemu co do samego faktu - problemem może być udowodnienie, że to kwestia zaniedbania.

Napisano

> chyba rano jeszcze polprzytomny bylem bo najechalem na kawalek

> asfaltu co to sie wywinal przy poboczu w gore bo takie mamy

> drogi... .no i strzelily druty w oponie i wyskoczyl babel.opona

> szrot felga alu cala na szczescie.droga publiczna jedna z

> glowniejszych intensywnie uczeszczana przez auta osobowi i

> ciezarowe-stad te balwany...jak myslicie robic afere tzn jechac

> tam i wezwac policje?jest szansa ze ktos odda za zniszczona

> opone?nadmianie ze te balwany po bokach to sa jakies 20 30 cm od

> pobocza takze poboczem nie jechalem...

teraz juz po zawodach, po takim incydencie od razu dzwonisz po gliniarzy, a potem uderzasz do Warty (zgodnie z obowiazujaca w KZD procedura)

Napisano

Na 100% procent odzyskasz pieniadze za ta opone, tylko ze bedziesz na nie dlugo czekal..

BTW zawsze sie zastanawialem jak to jest w przypadku opon czy amortyzatorow gdzie wiadomo, ze sie je wymienia parami. Co jesli uszkodzi sie tylko jeden? Oddaja za jeden czy za dwa?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.