Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co z tym moim radiem??

Featured Replies

Napisano

Witam mam drobny problem z radiem, kupilem je razm z samochodem (nie stac mnei na razie na jakies nowe markowe zeby.GIF)

oto ono http://www.first-polska.com.pl/index.php?met=opis&id=76 chodzi o to ze w momecie jak ustawie sobie radio(gra czysto) np RMF FM i jezdze po miescie to czasem mi szumi, a jak jade w trade to jest totalna klapa gdyz calkowicie radio zanika i slychac tylko szum czy to wina anteny trze by bylo ja wymienic czy moze cos z radiem?(slyszalem cos o jakims kondensatorze pod maska?)

Pozdrawiam

Napisano

A moze po prostu traci zasieg z nadajnika i trzeba poszukac nowej czestotliwosci... widze ze to radio nie ma nawet cyfrowego tunera hmm.gif

Nie wiem dokladnie jak to jest w MKI, ale sprawdz mocowanie kabla do anteny, w PII jest pod lampka oswietlenia kabiny, czy moze niema korozji lub innych dziwnych rzeczy, no i wtyczke oraz przewod.

A powiem Ci ze teraz dobre radio nie trzeba dac duzo, ja na allegro kupilem za 200zl Blaupunkta Alicante CD przyklad-podobny , ktory ma tuner CodemIII AF , ktory automatycznie zmienia czestotliwosci dopasowujac sie do najsliniejszego sygnalu, np. wyjezdzam z domu ustawiam RMF, jade 250km i caly czas mam idealne brzmienie, bo radyjko wyszukuje sobie najsilniejszego nadajnika rmf i bez zdnej odczuwalnej przerwy mnie na niego przelacza.

Z reszta 90% markowych radiootwarzaczy ma taka funkcje.

A takego shitu first za icon_eek.gif 170zl icon_eek.gif w zyciu bym nie kupil zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

To radio ma analogowy tuner. Nie moze sie za tym samo przestrajac. Zebys mial ciagle jedna stacje po przejechaniu pol Polski (badz pol miasta) potrzebujesz radio z tunerem cyfrowym, ktore bedzie wyposazone w funkcje AF (Alternative Frequency).

Napisano

najlepiej podłączyc pod inna antene i sprawdzić co się bedzie działo. Ja kiedys miałem przebicie na antenie i podobne rzeczy mi sie działy jak u ciebie

Napisano

> Witam mam drobny problem z radiem, kupilem je razm z samochodem (nie

> stac mnei na razie na jakies nowe markowe )

> oto ono http://www.first-polska.com.pl/index.php?met=opis&id=76

> chodzi o to ze w momecie jak ustawie sobie radio(gra czysto) np

> RMF FM i jezdze po miescie to czasem mi szumi, a jak jade w

> trade to jest totalna klapa gdyz calkowicie radio zanika i

> slychac tylko szum czy to wina anteny trze by bylo ja wymienic

> czy moze cos z radiem?(slyszalem cos o jakims kondensatorze pod

> maska?)

> Pozdrawiam

koszt wzmacniaczy antenowych - 50zl

koszt nerwow przy montazu - 40zl

koszt telefonow i jazdy po rozne dziwne rzeczy NIBY pomagajace - 60zl

to skoro masz juz 150zl to kup sobie firmowe stare CD ktore bedzie mialo dobre radio i nie bedziesz mial ani dodatkowych kosztow, ani nerwow a i brzmienie nawet na kartonach duzo duzo lepsze niz na tym BLUEcudzie wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.