Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pompa paliwa? spadki prędkości

Featured Replies

Napisano

czy ciśnienie jakie pompa podaje ma wpływ na przyspieszenie i jazde... czy wymiana na więcej BAR-ów zmieni coś.. (niepisać że mam zniemić silnik bo to nudne już jest) Problem tkwi w tym że pompa chyba niewyrabia ja mu wciskam gaz a on jedzie bo jedzie pedał w podłodze, przepustnica otwarta zaczyna buczeć, tak jakby robiło się vacum i brakowało mu tchu confused.gif na V biegu 120 i niewięcej passed_out.gif jakieś wzniesienie V-bieg rura na maxa a on odmawia posłuszeństwa i trzeba redukować sick.gif może to akurat nie pompa, ale zmiana jej coś by poradziła czy i tak jest jakiś reduktor który zmniejsza...

Autko ma 110K

wymienione filtry płyny pasek rozrządu troche kombinowany katalizator (czyt, jest ale rozwiertany wkład wiertłem 20)

Napisano

Pompa może być mało wydajna przy modyfikacjach silnika, w którym tak szybko leci paliwo, że pompa nie nadąża tłoczyć zlosnik.gif

Może się przytarła i wytwarza małe ciśnienie, może tłumik się przytkał ok.gif

Napisano
  • Autor

> Pompa może być mało wydajna przy modyfikacjach silnika, w którym tak

> szybko leci paliwo, że pompa nie nadąża tłoczyć

> Może się przytarła i wytwarza małe ciśnienie, może tłumik się

> przytkał

wydech zaczyna buczeć, to chyba nienależy do przytkanych grinser006.gif a możliwe że się pompa przytarła, bo zachowuje się jak odcięcie zapłonu np: 5000 i koniec oslabiony.gif

Napisano

Ja bym nie obstawiał pompy jak juz sprawdź filtr paliwa, i przy tewj okazji sprawdź jak mocno cisnie paliwo przy wyłączonym silniku przy włączonym zapłonie.

Obstawiam na zatakny element układu wydechowego lub uszkodzoną sondę lambda

Napisano

jako że ostatnio przez to przechodziłem powiem tak

filtr wymienić na nowy - koszt grosze

sprawdzić wydajność pompy a sprawdza sie ją w następujący sposób:

ściągnij przewód z filtra i włóż do szklanki z podziałką (ml) i zepnij pompę na stałe w przekaźniku aby się włączyła. Pompa ma przetoczyć jakąś określoną ilość paliwa w czasie 15s ale ile nie pamiętam jak przyjdę do domu to podam wszystkie szczegóły tyczące się ilości przepompowanego paliwa i które kable trza spiąć by pompa pracowała ciągle.

Napisano
  • Autor

OK OKEJJJ wszystkie filtry wymienione we wrześniu!! robie to co roku nieważne... czy zrobie mniej kilosów zawsze to zmieniam... olej w silniku też co rocznie, w skrzyni raz na dwa lata chyba że jakiś remont jest... kabulce WN tysz wymienione na nowe, gorsze sick.gif KRAFT (zamiennik janmora) ale pali.. poprzednie NGK w reanimacji tongue.gif

OBSTAWIAM POMPE, ALBO UKł. PALIWOWY ... BO: zawsze jak zapalam do traktuje parcha jak dizla włączam zapłon, czekam aż pompa "nabije" paliwa i pale zlosnik.gif tydzień temu chciałem szybko zapalić, ciepły silnik około 70st, niezrobiłem tak jak zawsze i troche musiałem pokręcić.. wazniak.gif i co wy na to?

Klaudijooo czekam na sposób sprawdzenia pompy! love_4.gif

NIEwymieniałem:

- sondy

- katalizatora

- świece (jeżdże już 2rok)

Napisano

Daj sobie spokój z układem paliwowym a zajmij się wydechowym moim zdaniem masz problem z zatkanym tłumikiem.

Napisano

Witam.

Wymieniałem pompę jakiś czas temu choć szykowałem się do tego z ponad rok (ponoć miała tylko 50% sprawności nom. jak ją sprawdzali). Objaw był taki, że były problemy z przyspieszaniem - wtedy idzie najwięcej paliwa. Powoli, powoli jakoś się dało uzyskać odpowiednią prędkość - przy wyłączonych światłach (pompa podpięta na końcu obwodu i przy większym poborze prądu przez światła i brudnej masie przysiadało napięcie). Duży koszt więc lepiej sprawdzić wszystko po kolei. Powodzenia.

Napisano
  • Autor

> Witam.

> Wymieniałem pompę jakiś czas temu choć szykowałem się do tego z ponad

> rok (ponoć miała tylko 50% sprawności nom. jak ją sprawdzali).

> Objaw był taki, że były problemy z przyspieszaniem - wtedy idzie

> najwięcej paliwa. Powoli, powoli jakoś się dało uzyskać

> odpowiednią prędkość - przy wyłączonych światłach (pompa

> podpięta na końcu obwodu i przy większym poborze prądu przez

> światła i brudnej masie przysiadało napięcie). Duży koszt więc

> lepiej sprawdzić wszystko po kolei. Powodzenia.

dokładnie takie mam objawy!! sprawdzić MASE przy pompie we wtyczce czy jeszcze gdzieś coś jest?

czy zastosowanie pompy o wyższym ciśnieniu da coś hmm.gif.... (będzie się można wkręcić powyżej 5000rpm)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.