Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stłuczka

Featured Replies

Napisano

Witam dzisiaj przez chwilę nieuwagi i faceta, który zajechał gościowi przed moim kropkiem drogę a następnie zwiał. Ja przywaliłem w kropka przodem. Jemu nic się nie stało ale w moim maska wgięta i przednia belka z zamkiem maski wgięta do środka. Maska się przymyka ale tylko trochę trzyma, chłodnica i inne elementy pod maską całe. Zgłosiłem już do ubezpieczyciela, jutro mam jechac do rzeczoznawcy na oględziny. Mam autocasco w compensie i w związku z tym, że ostatnio mam problemy ze skrzynią biegów to czy warto i tę usterkę wpisac w uszkodzenia ? Jaki serwis w Wawie polecacie do napraw powypadkowych ?

Napisano

Szczere współczucie 20.GIF

Mam nadzieję ze niedługo bedziesz sprawny a ktos z W-wy Ci podpowie co do warsztatu blacharskiego waytogo.gif

Napisano

> Witam dzisiaj przez chwilę nieuwagi i faceta, który zajechał gościowi

> przed moim kropkiem drogę a następnie zwiał. Ja przywaliłem w

> kropka przodem. Jemu nic się nie stało ale w moim maska wgięta i

> przednia belka z zamkiem maski wgięta do środka. Maska się

> przymyka ale tylko trochę trzyma, chłodnica i inne elementy pod

> maską całe. Zgłosiłem już do ubezpieczyciela, jutro mam jechac

> do rzeczoznawcy na oględziny. Mam autocasco w compensie i w

> związku z tym, że ostatnio mam problemy ze skrzynią biegów to

> czy warto i tę usterkę wpisac w uszkodzenia ? Jaki serwis w

> Wawie polecacie do napraw powypadkowych ?

Współczuje.

Spróbuj wcisnąć tą skrzynie w szkodę, powinno się udać.

Chociaż tyle byś z tego miał.

Pozdrawiam

Napisano

współczucia sick.gif

kurcze ,ale z tą skrzynią chyba ciężko może być , ale oby się udało 20.GIF

Napisano
  • Autor

Witam ponownie.

Właśnie wróciłem z oględzin w Compensie. Na moją sugestię , że z silnika wydobywa się dziwny dźwięk powiedział, że te samochody tak mają. Gdy mu powiedziałem ,że tego nie było to on na to , że to pewnie przez uszkodzoną pokrywę silnika tak hałasuje. W przyszłym tygodniu mam miec wycenę. Ostatecznie powiedział, ze mechanicy zadecydują w warsztacie. Okazało się, że lampy są całe ale mocowania pozrywane więc do wymiany. Drzwi trzeszczą od strony kierowcy bo błotnik chyba minimalnie sie ruszył.,Chyba oddam go do Moto-transus na Połczyńskiej. Ma ktoś może jakieś doświadczenia z Compensą w tych sprawach? Mam niestety udział własny w szkodzie do 700 zeta. Czy oni to odejmują od całej wartości naprawy ?

Napisano

ale moze przed wizyta u ubezpieczyciela napisz sobie na czole OSZUST.

Dzieki takim jak Ty, czytaj drobnym cwaniaczkom, oszustom wszyscy placimy za wasze wyimaginowane szkody.

Może pojdź po rozum do głowy, stań się odpowiedzilanym człowiekiem i ponoś odpowiedzialność za rzeczy które robisz.

Jak Cię nie stać na auto to kup se bilet miesięczny....

Napisano
  • Autor

> ale moze przed wizyta u ubezpieczyciela napisz sobie na czole OSZUST.

> Dzieki takim jak Ty, czytaj drobnym cwaniaczkom, oszustom wszyscy

> placimy za wasze wyimaginowane szkody.

> Może pojdź po rozum do głowy, stań się odpowiedzilanym człowiekiem i

> ponoś odpowiedzialność za rzeczy które robisz.

> Jak Cię nie stać na auto to kup se bilet miesięczny....

Człowieczku zastanów się zanim coś napiszesz. Przez kilka lat płaciłem składki bez żadnej stłuczki więc nie mów , że płacisz za moje oszustwa. Jeśli już płacisz to za ludzi, którzy wcale nie płacą OC i innych ubezpieczeń. Za moją stłuczkę muszę sam ponieś sporą częśc kosztów. A bilet miesięczny juz mam w przeciwieństwie do ciebie. Sick !!

Napisano

> Człowieczku zastanów się zanim coś napiszesz. Przez kilka lat

> płaciłem składki bez żadnej stłuczki więc nie mów , że płacisz

> za moje oszustwa. Jeśli już płacisz to za ludzi, którzy wcale

> nie płacą OC i innych ubezpieczeń. Za moją stłuczkę muszę sam

> ponieś sporą częśc kosztów. A bilet miesięczny juz mam w

> przeciwieństwie do ciebie. Sick !!

Tak, żeś sobie to wykombinował, że jak nie korzystałeś przez kilka lat to teraz wolno Ci podciągnąć coś pod szkodę? Chyba nie rozumiesz zasady ubezpieczeń. Może przeczytaj warunki na jakich zawarłeś polisę i Ci się coś wyjaśni, za co ubezpieczyciel zwraca pieniądze w razie szkody.

Co do kosztów to jak nie zapłaciłeś za zniesienie udziału własnego, to teraz musisz płacić, taki sobie wariant wybrales. Doprowadziłeś do szkody to się z tym pogódź i ponieś konsekwencje jak facet, a nie jak drobny cwaniaczek.

Jest to takie samo oszustwo jak kradzież w sklepie, czy podbieranie pieniędzy z kasy. Niestety w naszej szarej i smutnej rzeczywistości istnieje przyzwolenie na takie drobne przekręty. Każdy uważa, że to i tak nic nie zmieni i można sobie przylkeić parę złotych na boku. Towarzystwo ubezpieczeniowe to nie jest święty mikołaj, tylko firma, która se składek wypłaca odszkodowania. Większe wypłaty - większe składki dla wszystkich.

Niestety dopóki jeden z drugim nie zaczną zauważać że sami się okradają i pozwalają się okradać to nic się nie zmieni.

P.S.

Chyba Ci trochę oleju w głowie brakuje skoro na publicznym forum takie rzeczy piszesz. Liczysz, że ktoś z towarzystwa ubezpieczenioego nie przeczyta? Mozesz się przeliczyć, to duże, bardzo duże forum...

Napisano

A jak rzeczoznawca dokonuje oględzin i sam wpisuje jakieś dodatkowe bzdury bo pewnie umowę z warsztatem ma ?he,he - dla dobra swojej firmy ... A jaka koniunktura : zarobi rzeczoznawca, warsztat, klient zadowolony - normalnie szok ! W tym momencie klient powinien powiedzieć : Nie zdagdzam się ! Ja miałem tylko szybę rozbitą ! - Tylko kogo z nas na to stać... Za mentalność narodu trzeba się zabrać , a to się przez wieki tworzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.