Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z graniem

Featured Replies

Napisano

Mam radyjko Alpine glosniki Hertz 130mm Tube Blaupunkt podlaczone pod wzmacniacz. Zasilanie oczywiscie poprowadzone z akumulatorka i gdy odpalam samochod i wlaczam radyjko zaczyna robic sie niemilo:/slychac przebicia:/ ktos mi powiedzial ze bede musial wymienic przewody zaplonowe-czy jest to konieczne???? Dopowiem ze filtr mialem instalowany lecz nic nie zdzialal?? Prosze o pomoc?? Gdy odpale radyjko przy wylaczonym silniku muzyka gra Pieknie!! Przy dodawaniu gazu slychac coraz glosniejsze przebicia!!:/ Prosze o POMOC:)

Napisano

> Mam radyjko Alpine glosniki Hertz 130mm Tube Blaupunkt podlaczone pod

> wzmacniacz. Zasilanie oczywiscie poprowadzone z akumulatorka i

> gdy odpalam samochod i wlaczam radyjko zaczyna robic sie

> niemilo:/slychac przebicia:/ ktos mi powiedzial ze bede musial

> wymienic przewody zaplonowe-czy jest to konieczne???? Dopowiem

> ze filtr mialem instalowany lecz nic nie zdzialal?? Prosze o

> pomoc?? Gdy odpale radyjko przy wylaczonym silniku muzyka gra

> Pieknie!! Przy dodawaniu gazu slychac coraz glosniejsze

> przebicia!!:/ Prosze o POMOC:)

a kable sygnałowe którędy idą?

Napisano
  • Autor

Kable sygnalowe czyli:> jezeli chodzi o kable do glosnikow to sa fabryczne(wiem ze sa kijowe ale za duzo roboty jest zeby je wymienic) natomiast kable od wzmacniacza po bokach samochodu pod listwami.

Napisano

> Kable sygnalowe czyli:> jezeli chodzi o kable do glosnikow to sa

> fabryczne(wiem ze sa kijowe ale za duzo roboty jest zeby je

> wymienic) natomiast kable od wzmacniacza po bokach samochodu pod

> listwami.

Do wzmacniacza idą przewody zasilające (grube z bezpiecznikiem) i sygnałowe (cieńsze zakończone wtyczkami RCa czyli "czinczami"), a wychodzą z niego przewody głośnikowe (podwójne " + i - " i idą do głośników).

Koledze chodziło o to czy przewody sygnałowe są ulożone w bezpośrednim sąsiedztwie przewodów zasilających grinser006.gif

Napisano
  • Autor

z tego co pamietam jak byly kladzione kable to mozliwe ze kabel sygnalowy idzie kolo kabla zasilajacego. Nalezy to zmienic czy jak?? Zastanawiam sie tez czy moze wzmacniacz nie jest zepsuty ale wydaje mi sie ze nie bo dostalem go jako nowke sztuke.Nie jest to wiodaca firma ale mocniejszego i lepszego nie potrzebuje bo i tak glosniczki nie potrzebuja wiecej mocy. Prosze o odp jakas:)

Napisano

ja u siebie w lanochodzie zeby wlasnie wyeliminowac ten problem mam do wzmacniacza poprowadzone + i - bezposrednio z akumulatora - do radia tak samo grinser006.gif

Napisano

Są też takie zjawiska , że nie da sie tego w żaden sposób wyeliminować ! Miałem w swoim CC wzmacniacz audisona. i po odpaleniu słychać było silnik w głośnikach... Nie było rady na to ! Włożyłem RCA za 300zł ,Prowadzenie przewodów, filtry na zasilaniu,na RCA , na alternatorze , pierdoły ,konultacje w firmie car audio i nic nie pomogło... W końcu musiałem zmiecić wzmaka na innej firmy i teraz jest cicho ! Tak że niekiedy takie coś sie zdaża... frown.gif

Napisano
  • Autor

Hmmm nom to moze wzmacniacz zobacze jak na brata wzmaku gra i czy jest ten sam problem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.