Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kleje do śrub

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pytanie (a nawet kilka pytań) natury teoretyczno- praktycznej. Czy warto stosować środki typu kleje do śrub (średniej mocy- do demontażu) zabezpieczające gwinty przed luzowaniem się i korozją? Czy rzeczywiście to coś daje- (z doświadczenia stosujących- jeśli takowi są)- czy nie zaszkodzi więcej niż pomoże?

Przy odkręcaniu śrubek 6 przy wydechu jedna się ukręciła- czy zastosowanie w takim miejscu (kolektor wydechowy) smaru miedziowego na gwinty ułatwi późniejsze odkręcenie czy raczej nie ma co liczyć na ułatwienia (a może złącza będą miały tendencje do samoluzowania się lub zapiekania)? Czy może należy tam stosować jakieś specjalne śruby (jeśli są)?

I trzecie- dokręcając śrubę kluczem dynamometrycznym należy odpowiednim momentem dokręcić ją tylko raz, czy np. dokręcić i sprawdzić po 5 minutach złącze czy się jeszcze deko dokręci. Np. świece dają się jeszcze trochę dokręcać.

Napisano

Klej do srub jak najbardziej.

Co do klucza dynamometrycznego - ja dokrecam tylko raz.

Napisano

tak kolektor na miedzianym smarze i potem pusci bez problemu jakbyś potem chciał odkręcić polecam...co do klejów to sie śruby od poduszek silnika często na nich osadza dobre to jest waytogo.gif

Napisano

Ja na razie złożyłem bez kleju ale chyba za parę dni poprawię, nie żeby się coś odkręcało, ale tak dla porządku wink.gif Chłopaki piszą, że LOCTITE jest waytogo.gif

Napisano

jakby co polecam czerwony klej Loctite ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.