Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podsufitka, centralna lampka ???

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam takie pytanie ponieważ nurtuje mnie od jakiegoś czasu, kupiłem nie dawno CC 700 z 95 roku i dziś zauważyłem na podsufitce dokładnie na samym środku środka podsufitki mam otwór i widzę że podsufitka jest lekko opadnięta w tym miejscu można ją podnieść o jakiś 1 cm i wygląda mi to na orginalny fabryczny otwór może tam coś jest przykręcone fabrycznie lampka ? Proszę o potwierdzenie albo info co to może być tak fabrycznie przykręcone czy może jakaś zaślepka?

Napisano

na srodku srodka to ci kolka brakuje w tej tekturze ktora masz pod dachem swojego cc zlosnik.gif

Napisano

> na srodku srodka to ci kolka brakuje w tej tekturze ktora masz pod

> dachem swojego cc

potwierdzam ok.gif

tam jest mocowanie podsufitki zlosnik.gif

Napisano

o ile sie nie myle jets to takie same zapięcie jak pod maską ta mata jets przymocowana-wymontuj spod maski i wczep w kabinie

Napisano

> o ile sie nie myle jets to takie same zapięcie jak pod maską ta mata

> jets przymocowana-wymontuj spod maski i wczep w kabinie

no nie przesadzaj......drogie to na pewno nie jest alien.gif

Napisano

powinien być szary kołeczek mocujący ... ale pomysł z dodatkową lampką nie jest zły

zastanawiam się nad przerobieniem oświetlenia kabiny ogólnie

Napisano
  • Autor

no właśnie zastanawiałem się na tym oswietleniem np wpakować coś takiego

http://www.allegro.pl/item183061561_lampka_oswietlenia_wnetrza_seicento.html jest już z ramka itd nie koniecznie z fiata może być z inego auta bo jest ich sporo na necie, albo coś takiego

http://www.allegro.pl/item183579150_lampka_z_soczewkami_ford_scorpio_ghia_95_98r_.html

z soczewkami (jupiterkami) smile.gif

Jedyna rzecz w CC która mnie przeraża to lusterko wsteczne jest tak małe że nie mogę się do niego przyzwyczaić, ponieważ w innych autach którymi jeżdżę mam większe i będę musiał pomyślec nad zmianą tego lusterka, a WY macie to standardowe czy wieksze bo nie interesują mnie nakładki na obecne lusterko bo to ohydnie wygląda interesuje mnie całkowita wymiana najlepiej montowane tak samo jak standardowe ale z nieco szerszym lustrem smile.gif Robił to ktos już z WAS?

Napisano

Lusterko - pewnie jak w połowie innych przypadków, tak i w tym to tylko kwestia przyzwyczajenia - lusterko małe bo i tylna szyba mała, jak zreszta całe auto. Założysz wieksze lusterko to szyby tylne boczne bedziesz w nim widziec vibra.gif

Napisano
  • Autor

ok, ale może ktoś wie z jakich marek czy modeli pasuje rozstaw śrub z lusterka?

Napisano

lampki na srodek nie wsadzisz bo pot tym kolkiem co ci go brakuje jest poprzeczka wzmacniajaca dach i podsufitka scisle do niej przylega. mozesz odkrecic lampke przednia razem z lusterkiem i zapodac lusterko klejone i np. wsadzis lampke od pandy (ta prostokatna co masz linka z allegro, ona jest na wcisk)

Napisano
  • Autor

raczej nie chce obstawać klejonego lusterka bo miałem juz takiew fordzie scorpio i gdzie ja tonie jezdziłem do klejenia srednio co kilka tygodni odpadało więc wolałbym na śruby smile.gif są jakieś modele z takim samym rozstawem co w CC?

Napisano

no to zle przyklejales zlosnik.gif ja z marketu kupilem kit do klejenia lusterek i kolezance przykleilem dwa lata do czasu kiedy miala autko lusterko sie trzymalo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.