Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do tych co mają LPG w UNO 1.0 gaźnik

Featured Replies

Napisano

Witam i zwracam się z zapytaniem do czego podłączony jest przewód (to podciśnienie od reduktora) zaznaczony na zdjęciu?

278728067-ettore-P8040024.JPG

post-30769-14352481398575_thumb.jpg

Napisano

> Witam i zwracam się z zapytaniem do czego podłączony jest przewód (to

> podciśnienie od reduktora) zaznaczony na zdjęciu?

1. do parownika

2. wywiercona dziurka w kolektorze dolotowym i wkręcona dysza

Napisano

Ja wsadziłem trójnik w przewód podciśnienia idący do serwa pompy hamulcowej

Napisano

Przy okazji tego wątku, chciałbym zapytać o przewód do podciśnieniowego regulatora kąta wyprzedzenia zapłonu - UFO. Gdzie on powinien byc podpięty? Czy to normalne, że przy niskich obrotach regulator działa i zmienia kąt wyprzedzenia? Mnie się zdawało, że powinie działać tylko przy przyspieszaniu... Dlaczego "na luzie" jest tak wysokie podciśnienie"? Gdzie powinien być włądzony ten przewód?

Napisano

> Przy okazji tego wątku, chciałbym zapytać o przewód do

> podciśnieniowego regulatora kąta wyprzedzenia zapłonu - UFO.

> Gdzie on powinien byc podpięty?

Tak jak dwa inne wężyki powinien być wpięty w króciec na spodzie gaźnika czyli w kolektor dolotowy

> Czy to normalne, że przy niskich

> obrotach regulator działa i zmienia kąt wyprzedzenia? Mnie się

> zdawało, że powinie działać tylko przy przyspieszaniu...

> Dlaczego "na luzie" jest tak wysokie podciśnienie"? Gdzie

> powinien być włądzony ten przewód?

Podciśnienie w kolektorze zależy przede wszystkim od obciążenia silnika, a do zmiany kąta wyprzedzenia w zależności od obrotów służy regulator odśrodkowy wewątrz aparatu zapłonowego (takie ciężarki na sprężynkach). Po odłączeniu ufo zauważyłeś zmianę pracy silnika pewnie dlatego że nie zatkałeś wężyka i spadło podciśnienie.

A na marginesie podciśnienie jeat minimalne tylko wtedy gdy silnik praktycznie nie spala paliwa np podczas hamowania silnikiem.

Napisano

W podstawie gaźnika z tyłu masz pipkę do nałożenia wężyka. Jedna do ufo jedna do filtra powietrza (duża) i trzecia do pompki gaźnika- krótki wężyk do przepony. A ten wąż zaznaczony na fotce to jak było wyżej pisane, ja mam wywierconą dziurę w kolektorze i wkręconą pipkę i założony wąż, Najprostsze i dość pewne rozwiązanie. PS gdzie ty masz mikser w tym silniku bo jakoś nie widzę, chyba że odkręcony aktualnie. Co do działania ufo, to zapłon statyczny jest ustawiany przy odpiętym ufo na 2 stopnie przed GMP a ufo i odśrodkowy mają pole do popisu żeby przestawić nawet o 28 stopni. Wszystko w zależności od podciśnienia czyli pośrednio od obciążenia. Jak masz mikser gazowy to podciśnienie będzie większe na wolnych obrotach niż bez miksera czyli ufo może działać, nie wiem jak jest u mnie, zapłon mam ustawiony na słuch i się nie przejmuje szczegółami. Lampą to można ustawiać zapłon w nowym aucie a nie tak jak w moim przypadku w 14 letnim.

Napisano
  • Autor

> Ja wsadziłem trójnik w przewód podciśnienia idący do serwa pompy

> hamulcowej

Ja tak właśnie zrobiłem, bo raz że nie chciało mi się tego wiercić i kombinować, a dwa miałem odpowiedni trójnik, bo w 700 gaźnik brał podciśnienie z serwa 893goodvibes.gif

Dziad zagazowany i chodzi sympatycznie biglaugh.gif

Wielkie dzięki za uwagi i pozdrawiam waytogo.gif

Napisano

do filtra powietrza

Napisano

> do filtra powietrza

Niestety nie. Tam ma być podciśnienie a nie ciśnienie atmosferyczne bo tym wężykiem steruje dawką gazu poprzez membranę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.