Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ucieka płyn do spryskiwaczy

Featured Replies

Napisano

Od 2 tygodni mam problemy chyba ze zbiornikiem do spryskiwaczy, ponieważ ucieka mi płyn. Nie ma śladów, nie śmierdzi z komory, jeszcze koła nie zdejmowałem, ale coś jest na rzeczy. Może ktoś miał podobny problem. Przejrzałem forum, ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem.

Napisano

> Od 2 tygodni mam problemy chyba ze zbiornikiem do spryskiwaczy,

> ponieważ ucieka mi płyn. Nie ma śladów, nie śmierdzi z komory,

> jeszcze koła nie zdejmowałem, ale coś jest na rzeczy. Może ktoś

> miał podobny problem. Przejrzałem forum, ale jednoznacznej

> odpowiedzi nie znalazłem.

nikt Ci nie powie co to - musisz szukac albo wycieku , albo UPG

Napisano
  • Autor

> nikt Ci nie powie co to - musisz szukac albo wycieku , albo UPG

no dobra ale co ma wspolnego uczszelka pod głowicą z płynem do spryskiwaczy, nie mowie o płynie chłodniczym, tylko plynie do spryskiwaczy...

Napisano

Na Twoim miejscu sprawdziłbym najpierw zbiorniczek, a potem przewody odchodzące od niego hmm.gif

Napisano

Mi też ucieka płyn do spryskiwaczy, w okolicach pompki, trzeba zdjać koło, nadkole i masz dostęp do wszystkiego, wyciek najlepiej zlokalizować na węch (nalać śmierdzącego płynu, np. za 5 PLN z Reala) albo szukać plamy na podłodze po nocce.

Napisano

> no dobra ale co ma wspolnego uczszelka pod głowicą z płynem do

> spryskiwaczy, nie mowie o płynie chłodniczym, tylko plynie do

> spryskiwaczy...

hehe.gif

sorki

Napisano

najprawdopodobniej nieszczelnosc jest na jednej z pompek te pompki sa wciskane i na nich jest uszczelka i ta uszczelka moze juz przeciekac

Napisano

uszczelka pod pompką albo wężyk jest sparciały i pękł przy łączeniu ze zbiorniczkiem

Napisano

U mnie ciekło z zaworu zwrotnego- przy każdym naciśnięciu trzeba było długo czekać zanim spryskiwacz zacznie działać.

Napisano

> U mnie ciekło z zaworu zwrotnego- przy każdym naciśnięciu trzeba było

> długo czekać zanim spryskiwacz zacznie działać.

Tak ale gdyby ciekło z zaworu zwrotnego to miałby pełno płynu w komorze silnika i płyn uciekałby by tylko przy próbie spryskania szyby, a wtedy czułby go w kabinie.

Napisano

Ja mam to samo najpierw myślałem że to płyn z chłodnicy, ale jak dziś jechałem to okazalo się że mam 0 płynu a klika dnbi wcześniej lalem do pełna, jedynie widziałem plame wody pod autem jakieś 20cm brzegu zderzaka i kapie mi najpierw na jakąś plastikową osłonę co jest zaraz obok zderzaka a potem po tym plastiku spływa i na ziemie. Jeszcze nie rozbierałem bo auto mam u mechanika ale spawdze i napisze gdzie był problem smile.gif

Napisano

Tylko podpowiadam, co może być winą przy opisanych objawach 270751858-jezyk.gif Płynu nie było czuć, a pełno było tylko w chwili spryskiwania grinser006.gif

Napisano

> Tylko podpowiadam, co może być winą przy opisanych objawach Płynu

> nie było czuć, a pełno było tylko w chwili spryskiwania

U mnie było czuć ale niech chłopak sprawdza wszytko bo inaczej nie znajdzie źródła wycieku 20.GIF

Napisano

Mi cieklo przez zaworek zwrotny (mialem taki z dziurka - oryginalne chyba takie wlasnie sa) nawet jak nie uzywalem spryskiwacza

wymienilem na taki bez dziurki i mam jak narazie spokoj

wedlug mnie najczesciej siadaja te zaworki bo ojciec w punto mial to samo myslal ze ma rozwalony zbiorniczek a to zaworek byl

Napisano

> Mi cieklo przez zaworek zwrotny (mialem taki z dziurka - oryginalne

> chyba takie wlasnie sa)

Tak mnie sie wydaje ze z dziurka to sa te co "zadzialaly" czyli to sa jakby bezpieczniki na zbyt duze cisnienie i wyleciala taka plastikowa plyteczka od tej strony i widac dziurke przez ktora "sika" zwlaszcza jak chcesz spryskac szybe.A zaworki bez dziurki to te co sa nowe i szczelne... smile.gif

Napisano

> Od 2 tygodni mam problemy chyba ze zbiornikiem do spryskiwaczy,

> ponieważ ucieka mi płyn. Nie ma śladów, nie śmierdzi z komory,

> jeszcze koła nie zdejmowałem, ale coś jest na rzeczy. Może ktoś

> miał podobny problem. Przejrzałem forum, ale jednoznacznej

> odpowiedzi nie znalazłem.

Mi ciekło z pompki zeby.GIF Takżę jak poprzednicy pisali zdejmij koło i nadkole i sprawdź zeby.GIF

Napisano
  • Autor

Dzięki za info. Jak się wezmę za robotę i znajdę przyczynę, to na pewno opiszę ją pod tym wątkiem. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.