Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki koszt naprawy kropka??

Featured Replies

Napisano

witam. wczoraj w drodze powrotnej do domku ktos nie wyhamowal i zaparkował toyotą w moim samochodzie:( mam pekniety zderzak, wgnieicona klape i poszla scianka w bagazniku tylna , dodatkowo zamiast kola byla butla z lpg i scianka troche sie do niej przytulila... dodatkowoo dzisiaj zauwazyłem ze pekł plastik w fotelu ( na dole obok regulacji ) i nie moge otworzyc fotela.... w poniedzialem smigam na ekspertyze... jakie koszty powinni mi wyliczyc a jakie realne koszty naprawy??

pozdro

Napisano

> witam. wczoraj w drodze powrotnej do domku ktos nie wyhamowal i

> zaparkował toyotą w moim samochodzie:( mam pekniety zderzak,

> wgnieicona klape i poszla scianka w bagazniku tylna , dodatkowo

> zamiast kola byla butla z lpg i scianka troche sie do niej

> przytulila... dodatkowoo dzisiaj zauwazyłem ze pekł plastik w

> fotelu ( na dole obok regulacji ) i nie moge otworzyc fotela....

> w poniedzialem smigam na ekspertyze... jakie koszty powinni mi

> wyliczyc a jakie realne koszty naprawy??

> pozdro

Tego to dowiesz sie własnie po ekspertyzie wink.gif

Napisano

> witam. wczoraj w drodze powrotnej do domku ktos nie wyhamowal i

> zaparkował toyotą w moim samochodzie:( mam pekniety zderzak,

> wgnieicona klape i poszla scianka w bagazniku tylna , dodatkowo

> zamiast kola byla butla z lpg i scianka troche sie do niej

> przytulila... dodatkowoo dzisiaj zauwazyłem ze pekł plastik w

> fotelu ( na dole obok regulacji ) i nie moge otworzyc fotela....

> w poniedzialem smigam na ekspertyze... jakie koszty powinni mi

> wyliczyc a jakie realne koszty naprawy??

> pozdro

Nie warto naprawiać... jak poszła podłoga bagażnika to jest po geometrii... kupić drugie Punto z rozbitym przodem, przeciąć i poskładać z 2 jednego. Żeby wyklepać Twojego i tak trzeba go będzie rozciąć... więc chyba nie warto się bawić w klepanie.

Napisano

> Nie warto naprawiać... jak poszła podłoga bagażnika to jest po

> geometrii... kupić drugie Punto z rozbitym przodem, przeciąć i

> poskładać z 2 jednego. Żeby wyklepać Twojego i tak trzeba go

> będzie rozciąć... więc chyba nie warto się bawić w klepanie.

bez przesady, nawet jesli auto stracilo geometrie to jeszcze nie dyskwalifikuje go z naprawy a spomysly ze spawaniem z dwu jednego..., to juz lepiej nic nie robic i jezdzic pogietym.

pozdro

Napisano

> bez przesady, nawet jesli auto stracilo geometrie to jeszcze nie

> dyskwalifikuje go z naprawy a spomysly ze spawaniem z dwu

> jednego..., to juz lepiej nic nie robic i jezdzic pogietym.

> pozdro

Co złego w tym widzisz... ja miałem lekko wgiętą tylną belkę i prawy błotnik (tak kupiłem), zewnętrzny panel i klapa były wymienione a belka i wewnętrzne profile klepane... ale i tak do tego klepania auto było praktycznie rozcięte na pół... więc już chyba lepiej wymienić po prostu cały tył (belkę, słupki, podłogę bagażnika i błotniki).

Napisano

> Co złego w tym widzisz... ja miałem lekko wgiętą tylną belkę i prawy

> błotnik (tak kupiłem), zewnętrzny panel i klapa były wymienione

> a belka i wewnętrzne profile klepane... ale i tak do tego

> klepania auto było praktycznie rozcięte na pół... więc już chyba

> lepiej wymienić po prostu cały tył (belkę, słupki, podłogę

> bagażnika i błotniki).

nie jestem znawca technologi napraw blacharskich ale sadze ze lepiej naciagnac na plycie bude ktora jest w calosci niz spasowac dwa kawalki roznych UZYWANYCH aut...

pozdro

Napisano

miałem identyczna sytuacje, skończyło sie tak ze PZU oszacowało szkodę całkowitą bo koszt naprawy oszacowali na 5500 zł a auto przed uderzeniem warte było 6200 zł, dostałem na reke marne 2800 zł, współczuje koledze. pad.gif

Napisano

> nie jestem znawca technologi napraw blacharskich ale sadze ze lepiej

> naciagnac na plycie bude ktora jest w calosci niz spasowac dwa

> kawalki roznych UZYWANYCH aut...

> pozdro

zgodzę się z tobą w 100%, chore jest dla mnie składnie auta z dwóch połówek, to już lepeij oddać na złom bo przecież zdrowie i życie ważniejsze!

Napisano

zapodaj fotki. A apropos spawania 1 z 2 to nie polecam. lepiej twojego naciągnąć (oczywiście na odpowiedniej maszynie) i ustawić punkty bazowe tak jak były. Będziesz dalej śmigać. Tylko nie dać sie ubezpieczycielowi sprawcy. Walczyć o swoje do upadłego a nie godzić sie na to co proponują.

Napisano
  • Autor

>Panowie dziekuje za liczne odpowiedzi. Az tak zle z moim kropkiem nie jest, tylne blotniki nie ruszone , klapa lekko wklesnieta,, zdezak pekl ale nie byl od dolu przykrecony i z daleka nawet tego nie widac. cofnela sie scianka bagaznika ale o jakies 2-3 cm teraz styka sie z butla na lpg w kole... mam nadzieje ze mi go nie skasuja tylko dadza jakas ladna wycene smile.gif aautkiem spokojnie mozna smigac. foty zapodam z ekspertyzy jak bede mial zdjety zderzak bo tak nic praktycznie nie widac...

jakich kwot powinienem sie spodziewac?? nowy zderzak + klapa + 2 malowania + zdjecie butli lpg+ prostowanie scianki tylnej??

Napisano

mój właśnie stoi u blachmajstra. pokazywałem kiedyś fotki z pogiętymi drzwiami i tylnym błotnikiem. Klepanie i prostowanie 100 zapłaciłem a lakmistrz 700. We wtorek wstawiłem. Wczoraj go oglądałem. Rano pomalowali podkładem a dziś wieczorem chcieli malować. W poniedziałek po południu do odbioru. Czyli 800 za cały bok (cieniowany przedni błotnik) z małym klepaniem.

Co do cen twoich elementów to tylny zderzak z 200, klapa z szybą jakieś 300, klepanie i naciąganie to nie wiem. Montaż i demontaż butli myśle 100. No i malowanie min. 200 od elementu.

Napisano

za malowanie elementu z reguły 200zł biorą plus blachara. Jak dobrze pokombinujesz to powinieneś jeszcze na tym zarobić

Napisano
  • Autor

> Co do cen twoich elementów to tylny zderzak z 200, klapa z szybą

> jakieś 300, klepanie i naciąganie to nie wiem. Montaż i demontaż

> butli myśle 100. No i malowanie min. 200 od elementu.

to sa koszty realnej naprawy na uzywanych czesciach?? a jakie koszty powinno mi wyliczyc PZU za remont tego autka? wiem ze za samo malowanie zderzaka w sc dawali 450zl smile.gif

Napisano
  • Autor

> za malowanie elementu z reguły 200zł biorą plus blachara. Jak dobrze

> pokombinujesz to powinieneś jeszcze na tym zarobić

dokladnie mam taka nadzieje ze na tym zarobie. kropka mi nie jest szkoda bo jak go kupilem to i tak bylo widac ze byl 'lekko' w tył bity... a kaska zawsze sie przyda grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.