Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gasnący silnik w astrze 1.8i

Featured Replies

Napisano

witam jestem tu nowy juz sie przywitalem wink.gif a teraz mam pytanie mianowicie mam problem ze swoja astra czytalem duzo w astra.autokacik.pl ale nie jestem pewien co dolega mianowicie jade sobie po chwili zapala sie lampka od ladowania po ok 15 sek silnik traci obroty i gasnie. Nie dzieje sie to co jazda ale jest ze dziala dobrze a po 2 tygodniach ma napad i gasnie wie mzoe ktos jak mi pomoc z gory dziekuje.

Napisano
  • Autor

znow jechalem dzis i to lampka nie od ladowania czyli ta bateria tylko to jest pisze "uklad elektryczny" taka blyskawica w urządzanku palaca sie na pomaranczowo tak pisze w instrukcji dodam ze alternator mam nowy na gwarancji wiec chyba to nie jego wina dzis dwa raz zgasl potem juz nie zgasl i jechal normalnie.

Napisano

uzupełnij profil to raz, dwa podjedź na kompa i sprawdź błędy lub sam wymrugaj, manual na astra.autokacik.pl

Napisano
  • Autor

jestem nowy wiec troche sie jeszcze gubie ale mam pytanie co rozumiesz przez slowa "sam wymrugaj" a drugie pytanie czy astra ma ten komputerek co zapamietuje co sie dzialo zeby ktos mogl mi podlaczyc?

Napisano

> jestem nowy wiec troche sie jeszcze gubie ale mam pytanie co

> rozumiesz przez slowa "sam wymrugaj"

poczytaj http://astra.autokacik.pl/diagnostyka.html

i sam wymrugaj ;-)

> a drugie pytanie czy astra

> ma ten komputerek co zapamietuje co sie dzialo zeby ktos mogl mi

> podlaczyc?

możesz troszkę jaśniej? jaki "komputerek" masz na myśli??

pochwal się jeszcze co masz za silnik: c18nz, c18xe, x18xel?

najlepiej również rocznik

samo 1.8i jest wieloznaczne...

Napisano
  • Autor

no jesli chodzi o mruganie to czytalem juz ale nie wymrugalem nic jak ponoc uszkodzony modul zaplonowy mam pytanie czy da sie go sprawdzic jakos czy jest uszkodzony np nie zamieniajac ich jak przez ta diagnostyke? ja nie bede tego robil tylko pojade do mechanika ale wolalbym byc pewnym ze to np modul zebym nie kupil czescie ktora jest sprawna a jesli chodzi o ten komputerek to wlasnie to jest ta diagnostytka oto mi chodzilo.Silnik sprawdze dopiero moze we wtorek poweim ze jest to 1.8i z konca 1992 roku jak gadlaem z kolesiem to jest ten silnik co byl zmieniany w rocznikach 93 bo astry z konca mialy juz te rzeczy co nowsze modele

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.