Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak dostać się do drugiej (wewętrznej) żarówki pozycyjnej?

Featured Replies

Napisano

Hej,

1.9 jtd 3d

ściągnąłem koło, nadkole. Mogę dostać się do plastikowego uchwytu zewnętrznej przedniej żarówki pozycyjnej. A jak się dostać do tej wewnętrznej? Nigdzie nie widziałem żadnego uchwytu....

Pozdrawiam!

Napisano

normalne... otworz maske , zdejmij klapke z lampy i wsio. Byc moze masz cos ulepione i nie wyglada fabrycznie - stad klopot z lokalizacja.

Napisano

> Hej,

> 1.9 jtd 3d

> ściągnąłem koło, nadkole. Mogę dostać się do plastikowego uchwytu zewnętrznej przedniej żarówki

> pozycyjnej. A jak się dostać do tej wewnętrznej? Nigdzie nie widziałem żadnego uchwytu....

> Pozdrawiam!

pierwsza rzecz, że nie podałeś który reflektor, bo do prawego (pasażera dostęp jest bezproblemowy z góry, do lewego dobrze kombinujesz z kołem i nadkolem (choć ja nie zdejmuję całego tylko 2 śrubki odkręcam i odginam). Możesz też wyjąć akumulator i donicę, będzie wygodniejszy dostęp, ale wtedy bez sensu IMHO jest zdejmowanie koła i nadkola. Uchwyt do wyjęcia jest pod dużą klapką, dość głęboko schowany, trzeba pomacać i wysunąć.

Napisano

podpowiedź

szukasz takiego dinksa.... jak poprzednik nie popsuł to wymacasz i wymienisz bez problemu.

pozycje najłatwiej wymienić... 001.gif

Napisano
  • Autor

> podpowiedź

> szukasz takiego dinksa.... jak poprzednik nie popsuł to wymacasz i wymienisz bez problemu.

> pozycje najłatwiej wymienić...

Tutaj widać uchwyt od pierwszej zewnętrznej żarówki pozycyjnej. Ja nie mogę zlokalizować uchwytu od drugiej - bliżej silnika.

Napisano

ale uchwyt jest taki sam... jeśli jest...

Napisano

> Tutaj widać uchwyt od pierwszej zewnętrznej żarówki pozycyjnej. Ja nie mogę zlokalizować uchwytu od

> drugiej - bliżej silnika.

aaaa ten bliżej silnika... jest pod drugą małą klapką, która przykrywa długie światła. Naciskasz taki płaski "dynks" i odchylasz. Do tego przy żadnej lampie nie potrzeba nic demontować. Po prawej na poniższym zdjęciu masz odpowiedni otworek, z którego nawet na drutach wisi uchwyt do postojówki

1297977676_168010524_2-Fiat-Stilo-5D-lewa-lampa-ORYGINAl-Poznan.jpg

Napisano

> pozycyjnej. A jak się dostać do tej wewnętrznej? Nigdzie nie widziałem żadnego uchwytu....

pewnie ułamany... standard