Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

InSP w Astrze III

Featured Replies

Napisano

Witam.

Przed wizytą w ASO chciałem najpierw poradzić się Was. Dlaczego przy 17300 przebiegu zapaliła się InSP. Przecież wg mnie powinno to być około 30000. Auto ma rok, było kupione w salonie. I jeszcze może ktoś wie jak to zgasić. Czy podobnie jak w AII. Na przeglądzie gwarancyjnym nie byłem, ponieważ nie chcę za nic ładować 500 zeta./Tak wcześniej zrobiłem z poprzednią AII i uznałem, że wiecej nie dam się oszukać./

Pozdrawiam

Napisano

> Witam.

> Przed wizytą w ASO chciałem najpierw poradzić się Was. Dlaczego przy

> 17300 przebiegu zapaliła się InSP. Przecież wg mnie powinno to

> być około 30000. Auto ma rok, było kupione w salonie. I jeszcze

> może ktoś wie jak to zgasić. Czy podobnie jak w AII. Na

> przeglądzie gwarancyjnym nie byłem, ponieważ nie chcę za nic

> ładować 500 zeta./Tak wcześniej zrobiłem z poprzednią AII i

> uznałem, że wiecej nie dam się oszukać./

> Pozdrawiam

Warunkiem korzystania z gwarancji udzielonej prez producenta jest zapoznanie sie z ksiazka gwarancyjna. Jesli zadajesz takie pytania, oznacza to, ze nie znasz jej zawartosci, a co za tym idzie nie powienienes korzystac z gwarancji. To tyle oficjalnie.

Nieoficjanie sam sobie udzieliles odpowiedzi - auto ma rok.

Pytanie pomocnicze po zapoznaniu sie z trescia ksiazki gwarancyjnej:

Co ile masz robic przeglady?

Napisano

Na tym polega zasada działania systemu ECOService-Flex.Bierze pod uwagę wiele czynników takich jak styl jazdy, temperaturę silnika i jeszcze wiele innych.Na tej podstawie oblicza ilość kilometrów jaka pozostała do wymiany oleju.W idealny warunkach nastepuje to po 2 latach/30tyś dla silników benzynowych lub 2 latach/50tyś dla disla.W ekstremalnych warunkach czas wymiany jest skracany do 15 miesięcy/6800tyś kilometrów.

Napisano

Dane ktore podales dotycza wylacznie roku modelowego 2005. Wszystkie przed maja rok lub 30kkm, wszystkie po maja 2 lata lub 30kkm.

Napisano
  • Autor

Zgadza się. Wiem o tym, że straciłem gwarancję. Czytałem książkę i przegląd /zresztą nie tylko w mojej astrze/ powinien byc zrobiony po roku lub 30000. Tylko myslałem, że insp zaświeca sie jak zrobi się te 30000, a nie po roku. A jednak sie myliłem zgodnie z tym co mówisz. Ustrojstwo takie mądre, że wskazuje również jak skończy rok. A teraz pytanie: może wiecie jak to skasować, oprócz ASO oczywiście, bo gdy miałem poprzednią astrę i ich pytałem to usłyszałem, że jak będę chciał tylko skasować to stówa. Chyba trochę drogo, nie.

Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi.

Napisano

> Dane ktore podales dotycza wylacznie roku modelowego 2005. Wszystkie

> przed maja rok lub 30kkm, wszystkie po maja 2 lata lub 30kkm.

Jest akurat odwrotnie:

- mam MR 2004 i mam 2 lata / 30 tys km,

- najnowsze mają 1 rok / 30 tys. km.

Właśnie mam ok 58tys km i świeci mi się INSP 1000, czas więc umawiać się do p. Radka smile.gif

Napisano

Nie trzeba jechać do ASO żeby wykasować inspekcję.Kluczyk w pozycji zapłon OFF i naciskasz przycisk RESET (ten od kasowania przebiegu) po około 3 sekundach pojawi się napis INSP.Trzymając dalej przycisk reset naciskasz pedał hamulca i przekręcasz kluczyk w pozycję zapłon ON.Trzymając dalej RESET i pedał hamulca napis INSP będzie migał i po chwili inspekcja będzie skasowana.

Napisano
  • Autor

Dzięki, zaraz idę to przetestować.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Działa. Super

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.