Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przyśpieszanie Pandą Dynamic

Featured Replies

Napisano

Witam! Od niedawna mam Pandę 1, 2. Mam dziwne uczucie podczas przyspieszania szczególnie przy zimnym silniku. Nie odbywa sie ono płynnie tylko pulsacyjnie , lekko ale odczuwalnie, w innych autach ( Opel, Nissan) nic nigdy takiego sie nie działo. Dodam iż auto ma 20 tys , ogólnie bez problemów technicznych, nie mam instalacji gazowej. hmm.gif

Napisano

> Witam! Od niedawna mam Pandę 1, 2. Mam dziwne uczucie podczas

> przyspieszania szczególnie przy zimnym silniku. Nie odbywa sie

> ono płynnie tylko pulsacyjnie , lekko ale odczuwalnie, w innych

> autach ( Opel, Nissan) nic nigdy takiego sie nie działo. Dodam

> iż auto ma 20 tys , ogólnie bez problemów technicznych, nie mam

> instalacji gazowej.

Wiesz co ja mam 1.1 i tez czasami tak mam, ale poczekajmy niech sie reszta wypowie moze cos doradza biglaugh.gif

Napisano

> Wiesz co ja mam 1.1 i tez czasami tak mam, ale poczekajmy niech sie

> reszta wypowie moze cos doradza

o jak miło, ze nie tylko mój misiek czasem dostaje czkawki przy przyspieszaniu przy zimnym silniku smile.gif

Napisano

Też mam cos takiego, na początku myslałem ze to z winy nierównej drogi mam takie odczucie. Ale asfalt równy jak stół a u mnie to samo... Widocznie TTTM 270751858-jezyk.gif

Napisano

> o jak miło, ze nie tylko mój misiek czasem dostaje czkawki przy

> przyspieszaniu przy zimnym silniku

Kto wie moze sonda mowi powoli 30.GIF Najpierw musze wymienic swiece i sprawdzic zaworki bo ludze sie ze moze to cos da a jesli nie to sie zobaczy co dalej grinser006.gif

Napisano

> Też mam cos takiego, na początku myslałem ze to z winy nierównej

> drogi mam takie odczucie. Ale asfalt równy jak stół a u mnie to

> samo... Widocznie TTTM

O,o,o wlasnie kiedys tez myslalem ze to przez garby na drodze ale nic z tych zeczy wink.gif

Napisano

> Wiesz co ja mam 1.1 i tez czasami tak mam, ale poczekajmy niech sie

> reszta wypowie moze cos doradza

w mojej 1.1 gladko bez jakich dziur czy chwilowych dziwnych zachowan

Napisano

> Witam! Od niedawna mam Pandę 1, 2. Mam dziwne uczucie podczas

> przyspieszania szczególnie przy zimnym silniku. Nie odbywa sie

> ono płynnie tylko pulsacyjnie , lekko ale odczuwalnie, w innych

> autach ( Opel, Nissan) nic nigdy takiego sie nie działo. Dodam

> iż auto ma 20 tys , ogólnie bez problemów technicznych, nie mam

> instalacji gazowej.

1.2 - 27kkm, też bez LPG i w sumie to Ci powiem, że nie czuję żadnej fali przy przyspieszaniu... Ale teraz zwrócę na to uwagę.

• 4 tygodnie później...
Napisano

witam!

u mnie to samo się dzieje, tylko że jest gazik, a pulsuje tylko na Pb.

Zaznaczam że nie są to luzy zaworów (ani prowadnice, główka po remoncie!!!), tylko co??? Może ktoś ma jakiś pomysł???

Napisano

> witam! to jeszcze raz ja. postanowiłem drążyć temat dalej i podzielić się z kolegami moimi perypetiami z muleniem pandy na benzynce. Kłopoty zaczęły się już po 20tkm. Zgłosiłem na przeglądzie, pan się przejechał stwierdził że wszystko ok, a mi się zdaje. Pomyślałem może i ma rację, zatankowałem do pełna 98 na statoilu i...nic. muliło dalej. kilkakrotne wizyty w serwisie, spuszczanie paliwa( podobno było złej jakości), wgryanie nowego oprogramowania...chwilowa poprawa...i znowu mulenie. Po 40tkm zgłaszam ponownie zła praca na benzynce, wymiana przewodów i świec i ...nic. muli jak mulił. straciłem wiarę napisałem emaila do fiata że nie są w stanie mi pomóc. o dziwo dość szybko zadzwonił pan z okolocznego serwisu i zaprosił na badanie. pojechałem. nie pocieszył mnie. stwierdził że za wysokie podciśnienie ssania prowadnice zaworow do roboty (jak to powiedział wydmuchana główka). oczywiście zaznaczył że nawet nie ma sensu o naprawę na gwaracji bo tego nie obejmuje. cene krzyknął zaporową 1200PLN zalamka. drążyłem dalej, pojechałem do macierzystgo serwisu, pokazałem wydruk z egzaminera od konkurencji, i diagnoza ta sama głowka do roboty!!! Wykłóciłem się zrbili główkę po kosztach za 600pln, wymienili przy okazji rozrząd(80tkm) jazda testowa i ... jest lepiej ale muli. ponowna wizyta wgranie nowego softa, konfiguraja sond i ...muli. nie odpuściłem. samochód prawie na tydzień, podmieniali co się dało: sondy, listwe wtryskową, zamienili katalizator, komputer, przepustnicę, pomiary ciśnienia idealne i ... poddali się. bez efektu muli że mała bania. właśnie bardzo czuć na zimnym. Dostałem oficjalne pisemko co wykonali i że nie wpłynęło to na poprawę trakcji, no i teraz pozostało mi tylko odwoływać się do tych do fiata. myślę o jakichś próbach na hamowni, powinien być widoczny spadek mocy. nie mam już pomysłów, może koledzy coś doradzą?

Kiedyś poruszałem temat ale jakoś nic ciekawego nie wyniknęło z tego wątku. a widze że nie tylko ja mam wrażenie że pandzia muli. zresztą gość w serwisie stwierdził że rzeczywicie muli, spotkał się z tym już, ale klient nic nie zgłaszał więc nie drążył tematu. pozdrawiam wszystkich gorąco

Napisano

Ja tak miałem,mam i będę miał,na gwarancji w ASO totalna zlewka,kiepskie paliwo mówili.Muli jak np. jedziesz na gazie ileś tak km.potem na chwilę stajesz , odpalasz i chcesz jechać,to ledwo się zbiera,ale zwróć uwagę na obrotomierz,samochód nie przyspiesza a obroty rosną i tu podejrzewałbym sprzęgło gdyby nie fakt,że wciskam sprzęgło,daje 2500 RPM przełącza się na gaz i idzie jak rakieta.

Tak jak problem,również poruszany na tym forum, opóźnienie przyspieszania w stosunku do naciśnięcia gazu - ok.0.5 sec. W obu przypadkach stawiam na komputer

Napisano

> Kiedyś poruszałem temat ale jakoś nic ciekawego nie wyniknęło z tego

> wątku. a widze że nie tylko ja mam wrażenie że pandzia muli.

> zresztą gość w serwisie stwierdził że rzeczywicie muli, spotkał

> się z tym już, ale klient nic nie zgłaszał więc nie drążył

> tematu. pozdrawiam wszystkich gorąco

Ja bym na Twoim miejscu jeszcze sprobowal wystosowac pismo do ASO o wymiane silnika na nowy albo o usuniecie usterek.

Napisano

z tą wymianą silnika to chyba żarcik?!

teoretycznie po przebadaniu wszystko ok, examiner też nic nie pokazuje a jednak muli.

Napisano

> z tą wymianą silnika to chyba żarcik?!

> teoretycznie po przebadaniu wszystko ok, examiner też nic nie

> pokazuje a jednak muli.

Czemu żarcik???

Trzeba próbowac wszystkich sposobow a skoro ASO nie może sobie poradzic z usterka to powinni cała czesc wymienic i mało istotne ze to silnik. biglaugh.gif

Napisano

> Czemu żarcik???

> Trzeba próbowac wszystkich sposobow a skoro ASO nie może sobie

> poradzic z usterka to powinni cała czesc wymienic i mało istotne

> ze to silnik.

Dokladnie ok.gif

Jesli ASO nie potrafi poradzic sobie z tym problemem trzeba uderzac wyzej - czyli do FAP

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.