Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spray do przebitych opon - jazda bez zapasu

Featured Replies

Napisano

Czy należy bać sie sprayu do wypełnienia przebitej opony ? O ile latem jestem skłonny uwierzyć że to zadziała, to zimą przy -15 wyziębiony spray sprawdzi sie przy wypełnieniu sztywnej zimnej gumy oink.gif. Czy może zimą należy to nosić w teczce ze sobą zlosnik.gif.

Macie jakieś praktyczne doświadczenia z użytkowaniem tego wynalazku ?

p.s.

pełnowymiarowe koło odpada, rozważam dojazdówka lub spray, jeśli spray jest godny zaufania to byłoby świetnie.

pozdrówka

Napisano

Wg mnie sprawa jest prosta. Spray zadziala jesli masz pewnosc ze w opone wbije Ci sie gwozdz. Co bedzie jesli wjedziesz w dziure i rozetniesz bok opony?

Napisano

> pełnowymiarowe koło odpada, rozważam dojazdówka lub spray

Dojazdówka. Co będzie jak rozerwiesz oponę? Spray Ci nie pomoże.

Napisano

Miałem, właśnie taki przypadek zimą. Złapałem kapcia, a że koło zapiekło sie na piascie, nie mogłem go wymienić. Załadowałem puszkę sprayu, koło sie napełniło na tyle że dało się jechać. Do domu jakoś dojechałem (3-4km) ale na miejscu znowu kapeć. Lepiej z dojazdówką.

Napisano

Załadowałem

> puszkę sprayu, koło sie napełniło na tyle że dało się jechać. Do

> domu jakoś dojechałem (3-4km) ale na miejscu znowu kapeć. Lepiej

> z dojazdówką.

A póżniej opona do wywalenia .

Napisano

> A póżniej opona do wywalenia .

Niekoniecznie.

Nawet wulkanizatorzy nie klną już tak bardzo na te wynalazki, chociaż za oczyszczenie opony do naprawy często sobie doliczają.

Napisano

> Załadowałem

> A póżniej opona do wywalenia .

A wcale nie. Pojechałem z nią do wulkanizatora, wyczyscił środek opony - nie było tego za wiele- i załatał dziurę. Opona służy od tego czasu już drugi sezon.

Napisano

> Dojazdówka. Co będzie jak rozerwiesz oponę? Spray Ci nie pomoże.

Sporo nowych samochodo nie ma juz nawet dojazdowek, ale wlasnie puszke spray'u w standardzie i opony "run flat".

Napisano

zima zastosowalem do oponki w skuterze - efekt utrzymywal sie przez pare dni, potem zaczelo troche schodzic powietrza, jak z wulkanizacja nie wiem bo mialem lyse w miare wiec od razu wymienilem na nowki grinser006.gif

Napisano

> pełnowymiarowe koło odpada, rozważam dojazdówka lub spray, jeśli

> spray jest godny zaufania to byłoby świetnie.

> pozdrówka

Dojazdówka - na gwoździa spray wystarczy, na rozcięcie nie bałdzo.

Spray może być oprócz zapasu - nie zamiast (na wypadek wyjątkowego pecha i 2 kapci).

Napisano

> Sporo nowych samochodo nie ma juz nawet dojazdowek, ale wlasnie

> puszke spray'u w standardzie i opony "run flat".

Na nasze "drogi" lepsza dojazdówka.

Napisano

Lepiej dojazdowke kupic ok.gif Pianke tez mozna wozic w razie "w" albo wygodnego tylka zlosnik.gifok.gif

Napisano

Powiem tak: u siebie mam fabrycznie spray - na koło nie ma po prostu miejsca clown.gif

Raz się sprawdził, tzn. go użyłem i po prostu pojechałem dalej chcoaiż swoją drogą nie mam pojęcia jak byłoby z naprawą tej opony bo była ona w takim stanie że po prostu poszła na śmietnik rotfl.gif

Napisano

Spray wymaga przejechania kawałka drogi z określoną prędkością oraz temperatury ok. 20 st.. Eliminuje to z obszaru jego zastosowania miasto, korki i wymaga podgrzania zimą przed zastosowaniem. Z tego powodu zdecydowałem się na dojazdówkę - udało mi się kupić używaną na allegro (nowa ok 650 zł. hehe.gif)

Napisano

> Wg mnie sprawa jest prosta. Spray zadziala jesli masz pewnosc ze w

> opone wbije Ci sie gwozdz. Co bedzie jesli wjedziesz w dziure i

> rozetniesz bok opony?

W ciągu ostatnich 10 lat miałem 3xgwóźdź i 2x rozerwany bok opony.. Inna sprawa że ten jeden raz to somochód pozyczony od znajomego miał 10 letnie kapcie - jak sądzę bok dało by sie przebić długopisem.

Delco

Napisano

W moim aucie seryjnie dla obniżenia wagi jest spray,a nie ma koła zapasowego i liczę,że nigdy nie złapię gumy bo na pewno nie wykorzystałbym takiego patentu do naprawy koła nawet na krótki odcinek trasy. icon_rolleyes.gif

Napisano

> Wg mnie sprawa jest prosta. Spray zadziala jesli masz pewnosc ze w

> opone wbije Ci sie gwozdz.

Jak się gwóźdź wbije, to po prostu jedzie się na tej oponie do wulkanizatora.

Czasem na czwarty dzień, bo nie widać od razu.

Czasem po podpompowaniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.