Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TEMPERATURA CZY COS JEST NIE TAK ???

Featured Replies

Napisano

Witam was mam pytanko dotyczace temperatury płynu chłodzącewgo. Mam golfa 3 i zauwazyłem ze gdy jezdze po miescie wiecei duzo postojow np. na swiattlach lub przy sklepach wskazówka temperatury wskazuje mi 110 stopni czy to normalne. Dodam tylko ze podczas jazdy na trasie np powyzej 30 km temperaturka jest na poziomie 70 90 stopni.

Napisano

Ja mam non stop 70. Jeżeli stoje w korkach to wskakuje na 110 i włącze się wiatrak.

Teoretycznie mam walnięty termostat ponieważ temp. powinna wynosić 90st.

Napisano
  • Autor

Z gory dziekuje. Własnie nie słysze zeby chodził wiatrak wiec proponujesz wymiane termostatu ??

Napisano

> Z gory dziekuje. Własnie nie słysze zeby chodził wiatrak wiec

> proponujesz wymiane termostatu ??

To zalezy. Trzeba sprawdzić czy wentylator sie nie włącza bo padł wyłącznik w chłodnicy czy dlatego, że termostat sie nie otwiera i chłodnica jest zimna...

Krawiec

Napisano

Sprawdź czy się włącza wiatrak. Trzeba zawrzeć kabelki, ale nie wiem które. A i jeszcze możesz odpalić na zimnym i badać ręcznie które węźe i kiedy się grzeją lub nie.

Napisano
  • Autor

Dzieki Panowie zrobilem wszystko co opisaliscie i wszystko dziala bylem nawet u mechanika i on tez potwierdzil ze jest ok ale znalazlem na necie tekst ze w golfach 3 czujnik zalącza wentylator miedzy 95 a 100 110 stopni i jesli chce zeby mi wlaczal wentylator wczesniej to musze zamontowac czujnik z innego silnika o innej pojemnosci. Pozdrowionka

Napisano

sprawdź czy twój czujnik temperatury jest oryginalny, zamienniki często wskazują głupoty. Zeby się upewnić proponuje użyć zwykłego termometru żeby rozwiać wszelkie wątpliwości.

Napisano

> To zalezy. Trzeba sprawdzić czy wentylator sie nie włącza bo padł

> wyłącznik w chłodnicy czy dlatego, że termostat sie nie otwiera

> i chłodnica jest zimna...

> Krawiec

A termostat też raczej do wymiany, bo temp. spada w czasie jazdy z większą prędkością.

PZDR

• 3 tygodnie później...
Napisano

> A termostat też raczej do wymiany, bo temp. spada w czasie jazdy z

> większą prędkością.

To nic nie znaczy. Wszystko zależy od różnicy temperatur otwarcia termostatu i czujnika załączania 2 biegu wentylatora chłodnicy. U mnie przedział temperatur jest około 90/110 a wynika to z tego że:

1)Termostat ma temp graniczną 87stopni więc nawet przy szybkiej jeździe nie spadnie niżej bo termostat jest zamknięty (jak był popsuty to spadało niżej - w zimie przy szybszej jeździe wskazówka temp nie ruszała się wcale!)

2) W korkach mimo że termostat jest otwarty

to pęd powietrza nie chłodzi cieczy w chłodnicy , a skoro drugi bieg wentylatora włącza się po 104stopniach to wahania temperatury zawsze będą.

Napisano

Mnie jak na razie w Tdi wentylator sie nie zalaczyl, fakt ze nie jezdze w dluzsze trasy a wskaznik temp ma tendencje do gwaltownych wahan, podejrzewam rowniez walniety czujnik temp, raczej nie termostat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.