Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ceramizer - dodatek do oleju silnika czy ktoś stosował?

Featured Replies

Napisano

proszę o informację czy ktoś stosował ceramizery jako dodatki do oleju silnika, w celu regeneracji i zabezpieczenia powierzchn tarcia; proszę o opinie po zastosowaniu oraz uwagi co do takich specyfików

zastanawiam się czy nie dodać do swojego silnika astra f 1,4 16v, nierówne ciśnienie na cylindrach

dzięki

Napisano

> proszę o informację czy ktoś stosował ceramizery jako dodatki do

> oleju silnika, w celu regeneracji i zabezpieczenia powierzchn

> tarcia; proszę o opinie po zastosowaniu oraz uwagi co do takich

> specyfików

> zastanawiam się czy nie dodać do swojego silnika astra f 1,4 16v,

> nierówne ciśnienie na cylindrach

> dzięki

z tego co wiem to jest lekarstwo na krótka mete. jeżeli zamierzasz sprzedawać samochód to taki "doktor" jest wskazany w innym wypadku polecam remat silnika.

Napisano

ja testowałem, ale nie ten z allegro. Zalatwiłem od znajomego z Rosji...stosuja to do regeneracji silnikow odrzutowych.....i co zauwazyłem: wyrownalo cisnienie na cylindrach, ciszej jakby pracuje i co wazne przestała brac olej....przejechałem juz pare tys. i ile wlałem tyle ma cały czas.

Napisano
  • Autor

> ja testowałem, ale nie ten z allegro. Zalatwiłem od znajomego z

> Rosji...stosuja to do regeneracji silnikow odrzutowych.....i co

> zauwazyłem: wyrownalo cisnienie na cylindrach, ciszej jakby

> pracuje i co wazne przestała brac olej....przejechałem juz pare

> tys. i ile wlałem tyle ma cały czas.

na allegro jest ten najbardziej rozpowszechniony, czy znasz pamiętasz nazwę tego którego ty urzyłeś?

Napisano

Ja się po cichu przyznam ze stosowałem ten z allegro progukowany w warszawie na czerniakowskiej smile.gif Nalałem raz postepując zgodnie z instrukcja potem drógi raz i jestem zadowolony z rezultatów smile.gif Na ceramizerze przejechałem 22 tyś i w pewnym momęcie byłem bardzo wściekły bo myślałem ze silniczek mi chciał zamęczyć ale powód okazał się banalny i basolutnie niegroźny smile.gif teraz po 30 tyś silniczek mój kokchany x16xel pobiera oleju około litra na 8 tyś + cieknie olej prawie całą uszczelka miski olejowej passed_out.gif

Dodatkowy plus to taki ze cały czas utrzymuje mi jednakowe ciśnienie na cylindrach + popychacze się nie zużywają zlosnik.gif Delikatnie pukały sobię i tak już pozostało nie klepią coraz głośniej zlosnik.gif

Ogólnie mówiąć mój wujek ma golfa II 1.6 przebieg obecny 350 tyś smile.gif Leje ceramizerem przyznał mi się ostatnio od 150 tyś wymienia olej co 15 tyś cały czas jeździ na 5w50, silnik cyka, ciśnienie równiutkie buta ma porzadnego smaochód z 83 roku smile.gif

Więc moze on naprawde działa tylko trzeba w pore zastosować wink.gif

Napisano
  • Autor

No dobra, odzewu większego nie było, ale postanowiłem zalać, kupiłem ale nie na allegro tylko normalnie na czerniakowskiej, postępuje zgodnie z instrukcją więc zobaczymy co się będzie działo

Napisano

> No dobra, odzewu większego nie było, ale postanowiłem zalać, kupiłem

> ale nie na allegro tylko normalnie na czerniakowskiej, postępuje

> zgodnie z instrukcją więc zobaczymy co się będzie działo

Ja wlasnie tez to kupilem zlosnik.gif w sklepie i-netowym na ceramizer.pl. Z przesylka wyszlo 47,50zł zlosnik2.gif wiec 10zeta taniej niz na allegro 270635636-JUMP2.gif Wpierw sie zapytalem na gg czy obowiazuje jeszcze rabat 10% dla Klubu Nubiry grinser006.gif, babka mi odpisala ze tak oczywiscie. Kazala zakupic w ich sklepie, w uwagach wpisac znika 10% klub nubira i przelac 47,50. Nie wiem do tej pory jak jej wyszlo 50zł - 10% = 40zł bo wg mnie powinienem zaplacic 5zeta wiecej z_lol1.gif

Co do samego preparatu to po przeczytaniu opinii ludzi ktorzy to stosowali to mozna sie spodziewac wszystkiego palacz.gif Kiedys w Kadecie zastosowalem Militec i efekt pozytywny byl odczuwalny

Napisano

hehehe ja to mam zalane od 120KM ciekawe jak to będzie 270751858-jezyk.gif na starcie komprecha wynosiła od 12 do 12,5kg/cm2

Napisano

noo dziś jestem po kolejnym badaniu kompresji smile.gif po przejechaniu 390km z zalanym ceramizerem

o dziwo ku mojemu zaskoczeniu są widoczne zmiany na + we wszystkich cylindrach ciśnienie wyrównało się do 13.5 kg/cm2 smile.gif

następne badanie za 1310km 270751858-jezyk.gif

Napisano

> noo dziś jestem po kolejnym badaniu kompresji po przejechaniu 390km

> z zalanym ceramizerem

> o dziwo ku mojemu zaskoczeniu są widoczne zmiany na + we wszystkich

> cylindrach ciśnienie wyrównało się do 13.5 kg/cm2

> następne badanie za 1310km

heh ja też zalałem parę kkm temu do swojej fiesty 1.25-16v ale i tak chodzi jak sieczkarnia więc jej już nic nie pomoże wink.gif

ale czekam na dalsze sprawozdania smile.gif to ciekawe,

brat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.