Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy ktos miał taki przypadek w P 206

Featured Replies

Napisano

3 miesieczny samochód Peugeot 206. Koleś jedzie prostą drogą i nagle jeb.. i traci panowanie,

laduje na przystanku autobusowym, samochód

rozwalony. Co sie stało ? a no tylko urwał się prawdopodobnie wahacz i koło chciało odpaść.

Moze by mnie to nie zdziwiło w starym trupie, ale samochód nówka, kilka tyś. km przebiegu hmm.gif. Ewidentnie coś spartolili w fabryce hmm.gif

Słyszał ktos o takim przypadku w 206 bo sam prawie co dzień takim pomykam w robocie i zaczynam sie bać boje_sie.gif

Napisano

w A4 koledze też się urwał - na sworzniu - gniazdo pękło na 2 części i koło na błotniku się zatrzymało smirk.gif

wahacz oryginał, 2 tygodnie po sprawdzeniu zawieszenia hmm.gif

Napisano
  • Autor

> w A4 koledze też się urwał - na sworzniu - gniazdo pękło na 2 części

> i koło na błotniku się zatrzymało

> wahacz oryginał, 2 tygodnie po sprawdzeniu zawieszenia

Dokładnie to sie stało, tylko samochód nówka. a taką identyczna nówka śmigam. Nie wiem czy mam juz testament spisać hmm.gif Jakoś coraz bardziej żabojady graja mi na nerwach. Ale co zrobic francuska firma to i samochody francuskie sciana.gif

Napisano

> Dokładnie to sie stało, tylko samochód nówka. a taką identyczna nówka

> śmigam. Nie wiem czy mam juz testament spisać Jakoś coraz

> bardziej żabojady graja mi na nerwach. Ale co zrobic francuska

> firma to i samochody francuskie

testament nigdy nie zaszkodzi

a teraz przynajmniej ostroznie pewnie jezdzisz,

swoja droga dzisiaj kumplowi koncowka drazka od kola "odczepila"

na szczescie przy parkowaniu wiec raz dwa wymieniona bez szkod, ale wczesniej latalismy tym autem po 140km/h wiec troche sie przestraszylem

Napisano

Samochód pewnie naprawiany po jakimś wypadku przez dealera i stąd takie cuda - bo to polska właśnie smile.gif

Ja tam z pugami nie mam większych problemów ani z poprzednią 605 ani z 607 (chociaż tu eletronika wariuje czasem ale najczęściej tylko zamigają raz na sto lat wszystkie kontrolki i wraca do normy).

Napisano

> 3 miesieczny samochód Peugeot 206. Koleś jedzie prostą drogą i nagle

> jeb.. i traci panowanie,

> laduje na przystanku autobusowym, samochód

> rozwalony. Co sie stało ? a no tylko urwał się prawdopodobnie wahacz

> i koło chciało odpaść.

> Moze by mnie to nie zdziwiło w starym trupie, ale samochód nówka,

> kilka tyś. km przebiegu . Ewidentnie coś spartolili w fabryce

> Słyszał ktos o takim przypadku w 206 bo sam prawie co dzień takim

> pomykam w robocie i zaczynam sie bać

Aż tak tragicznie nie było, ale mój wujek miał wymieniane wahacze po niecałych 5kkm w 206 SW.

Jeszcze w serwisie pytali się głupawo, czy tylko polnymi drogami jeździ, że tak zawieszenie roztrzepał piesc.gif.

Dodam tylko, że niewiele znam osób, które jeżdżą tak delikatnie jak on swiety.gif

Przy mojej jeździe zapewne wahacze zdożyłyby się rozpaść całkiem mad.gifgrinser006.gif

To oczywiście nie były jedyne defekty, bo jeszcze tarcze hamulcowe biły od nowości i łożyska wymieniali w kołach i biegi nie wchodziły jak trzeba (na szczęście wystarczyła regulacja i smarowanie sterowania) Jednym słowem fajne auto, ale wykonanie marne admin.gif

Napisano

> z 607 (chociaż tu eletronika wariuje czasem ale najczęściej

> tylko zamigają raz na sto lat wszystkie kontrolki i wraca do

> normy).

to ile ty zyjesz?? skoro czasem to jest dla ciebie raz na 100 lat? zolwiem jestes czy jak??

nie ma sie co oszukiwac, zabojady i makaroniarze nie umieje aut robic smile.gif

Napisano
  • Autor

> to ile ty zyjesz?? skoro czasem to jest dla ciebie raz na 100 lat?

> zolwiem jestes czy jak??

> nie ma sie co oszukiwac, zabojady i makaroniarze nie umieje aut robic

Umieć to umieją, ale najwidoczniej im sie po prostu nie chce zrobić dobrze. Południowcy to fleje do potegi i chyba to jest przyczyną niewiem.gif

Choć np. taki Yaris model wstecz produkowany był we Francji i jakość bardzo dobra. Ale tam japoniec stał z batem zlosnik.gif

Napisano

> laduje na przystanku autobusowym, samochód

> rozwalony. Co sie stało ? a no tylko urwał się prawdopodobnie wahacz

> i koło chciało odpaść.

> Moze by mnie to nie zdziwiło w starym trupie, ale samochód nówka,

> kilka tyś. km przebiegu . Ewidentnie coś spartolili w fabryce

> Słyszał ktos o takim przypadku w 206 bo sam prawie co dzień takim

> pomykam w robocie i zaczynam sie bać

Pytanie, czy już wcześniej były jakieś symptomy, np: łomotanie, luzy, itp.

Ale jeśli urwanie nastąpiło "ot tak" to jest to rzeczywiście zagadka.

Napisano
  • Autor

> Pytanie, czy już wcześniej były jakieś symptomy, np: łomotanie, luzy,

> itp.

> Ale jeśli urwanie nastąpiło "ot tak" to jest to rzeczywiście zagadka.

Dla mnie to ta marka już jest zdyskwalifikowana. wspomnę jeszcze palące sie 307 faint.gif

Napisano

> Dla mnie to ta marka już jest zdyskwalifikowana. wspomnę jeszcze

> palące sie 307

Ok, dyskwalifikacja dyskwalifikacją, ale pozostaje wciąż pytanie - czy przed urwaniem wahacza wystąpiły wcześniej jakieś symptomy?

Pytam, ponieważ Matka jeździ również P206, w pracy zdarza mi się jeździć Partnerem. Ogólnie zauważyłem, że coś łupie w obu Peżotach, kij z pracowym, gorzej z tym domowym.

Napisano

> Umieć to umieją, ale najwidoczniej im sie po prostu nie chce zrobić dobrze. Południowcy to fleje do potegi i chyba to jest przyczyną

Fleje i brudasy, nieroby i lenie, a do tego przekonani o swojej wspaniałości...

Ktoś kiedyś napisał na AK: jak chcesz nową Alfę z salonu, to postaw taki warunek dealerowi: ma być poskładana na rannej zmianie, od wtorku do czwartku i w okresie, który nie jest przed- ani po-wakacyjnym zeby.GIF

> Choć np. taki Yaris model wstecz produkowany był we Francji i jakość bardzo dobra. Ale tam japoniec stał z batem

Renówki też podobno całkiem dobrze się trzymają, szczególnie te po 2003r. Nie wiem gdzie słyszałem - może to tylko plotka

Napisano
  • Autor

> Przestań...Ile to jest przypadków na ogólną ilość samochodów? Jeden

> wahacz z AK i może 2 samozapłony z mediów?

Nie przestanę, mówię co widzę i co słyszę. W robocie od kilku lat mamy Fabie, 206, Yarisy teraz również Clio. I zgadnij które najczęściej się psują cfaniaczek.gif

Napisano

> Nie przestanę, mówię co widzę i co słyszę. W robocie od kilku lat

> mamy Fabie, 206, Yarisy teraz również Clio. I zgadnij które

> najczęściej się psują

A ja Ci na to, że znam kilka pugów i wszystkie służą tylko do lania benzyny zlosnik.gif

Sam tu kiedyś założyłem wątek, w którym śmiałem się z francuskich marek ale to był raczej żart oparty na dwóch przypadkach wink.gif

BTW żeby nie było, że reklamuję peugeoty - sam bym nigdy nie kupił swiety.gif

Napisano

może wcześniej gdzieś wjechał w jakąś dziurę, albo spadł z krawężnika i wahacz się "naderwał"?

Jak dla mnie nie jest to żaden argument żeby generalizować na temat jakości całej marki. Sam znam taką jedną Toyotę, która przez pierwsze 2 miesiące dłużej stała w serwisie niż jeździła, co wcale nie znaczy że muszę mieć złe zdanie o całej marce.

Jest to za to dla mnie argument w innym temacie: że nie da się jeździć szybko i bezpiecznie. Nawet taki super kierowca ze świetnym refleksem w świetnym samochodzie nic nie zrobi w takiej sytuacji jak będzie jechał 160 km/h. Za to jak będzie jechał 90 to może liczyć na przeżycie. A poza urwaniem wahacza może się stać tysiąc innych rzeczy...

Napisano
  • Autor

> A ja Ci na to, że znam kilka pugów i wszystkie służą tylko do lania

> benzyny

> Sam tu kiedyś założyłem wątek, w którym śmiałem się z francuskich

> marek ale to był raczej żart oparty na dwóch przypadkach

> BTW żeby nie było, że reklamuję peugeoty - sam bym nigdy nie kupił

Nie chce generalizować, że wszystkie pugi to g.. bo na pewno tak nie jest. ale na co dzień jak spotykam sie z francuską myślą techniczną (nie tylko samochody) to najpierw chciało mi się śmiać, później mnie to wkurzało, a teraz przeraża.

Napisano

> Ok, dyskwalifikacja dyskwalifikacją, ale pozostaje wciąż pytanie -

> czy przed urwaniem wahacza wystąpiły wcześniej jakieś symptomy?

> Pytam, ponieważ Matka jeździ również P206, w pracy zdarza mi

Nic samo sie nie dzieje smile.gif moj partnerek smiga od dawna i sluzy do jezdzenia...

Mam kolege, ktory jezdzi 206 i jego klopoty z zawiecha sa zwiazane tylko i wylacznie z zaniedbania jakich dopuscil sie on sam i poprzedni wlasciciel... z tym, ze jego autko ma sporo wiecej niz 5kkm. oczywiscie zawias daje znac o sobie od dosc dawna i to w sposob znaczacy...

pozdr.

M.

PS

poza tym mam w historii sporo pugow i kontakt z wieloma autami tej marki i jakos nie mam z nimi klopotow... to bardzo dobre autka i jedyne co sie w nich odmawialo posluszenstwa to niemiecka elektronika...lub podzespoly firm niemieckich moze o przypadek?

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.