Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nierówna praca na max gazie na postoju - przygoda z paliwem

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie: nierówna praca na max gazie na postoju, jak wcisnę na maxa gaz to silnik nie idzie równo, jakby coś go dłlawilo - puszczało spowrotem na max gaz i tak w kółko. A poza tym auto chodzi ok, odpala za pierwszym razem i jest ok, nawet w czasie jazdy powyżej 100km/h jest ok tylko na tym postoju jak np przegazowuje i wdepnę pedał gazu na maxa to coś go dusi co może być przyczyną ? Filtr paliwa ? Wymieniałem go 2 miesiace temu razem z innymi filtrami oraz przewodami aisana itd.

Napisano
pad.gifto odcinka. żeby ci silnika nie przekręciło. tak ma być.
Napisano
  • Autor

> to odcinka. żeby ci silnika nie przekręciło. tak ma być.

Ale jak nie daje do samego końca tylko mniej, ale za to też głośno idzie to także ten sam objaw ma miejsce (niestety nie mam jak sprawdzić obrotów, ze względu na to iż nie posiadam w swoim CC szerszeniu obrotomierza) i zaprawdę powiadam Ci nie jest to odcinka dopływu paliwa, ponieważ wiem jak to się objawia, gdyż posiadałem wcześniej już kilka innych samochodów z rodziny Fiata które także miał odcięcie zapłonu - a u mnie występuje poprostu nierowna praca, dławienie itd. ,przy wyższych, a nawet wysokich obrotach.

Napisano
  • Autor

Bo dziś miałem niemiły incydent auto przestało mi jechać kaput fakt ze świeciła rezerwa ale była na pierwszej kresce wskazówka i miałem przejechane na baku 650km ostatnim razem miałem przejechane 750km wskazówka oparta i spokojnie jechał, no ale dziś jechałęm na stacje shell bo tam zawsze tankuje wjezdzam na wiadukt strochę sromy i na prawie samej górze auto sie zatrzymało zgasło wiec go przepchnąłem na szczyt i zjechałęm spokojnie na dół. Jak otworzyłem maskę to widziałem że filtr paliwa jest pusty (myśle sobie może skos wiaduktu auto przechylone i nie dostał paliwa, wiec poszedłem na stacje bo zostało mi okolo 100m do stacji nalałem 1,5l do butelki po wodzie mineralnej uprzednio wypitej, wracam do mojego bollidu wlewam 1,3 litra kręce i nic wyciagam filtr faliwa nic nei ciagnie paliwo z wężyków nie leci nawet powietrze tez nie wiec postanowiłem ręcznie zalat filtr paliwa tym co zostało w butelce, no i zalewam ten filtr i jak zacząłęm ruszac tym filtrem to widze że straszny syf w nim jakieś brazowo czarne drobinki paliwo zrobiło się mętne itd. jak przestałem ruszac filtrem to było ok czyste, a filtr paliwa ma 2 miesiace. Jak zalałem filtr to zapalił i zaczął ciągnąc paliwo z baku i potem zatankowałem na orlenie pełny bak i przejechałem jeszcze 10 km na wyższych obrotak i git nie zgasł ani nic , w sumie do baku weszło 34litry paliwa wiec jeszcze paliwo w baku było i teraz co mogło być przyczyną że zgasł:

1.skos wiaduktu (to czemu potem na prostej jak stał to nie zapalił skoro do pełnego baku weszło 34 litry co cosik tam zostało, no i czemu nie zapalił na prostej nawet jak wlałem mu benzyne dopiero jak załałem filtr paliwa na maxa)

2.zasyfiony filtr (czy go wymienić? bo jak się nim nie rusza to jest czysty i przejrzysty)

3. inna przyczyna (popa paliwowa czy coś innego bo nic innego nie przychodzi mi do głowy)

Napisano

> Ale jak nie daje do samego końca tylko mniej, ale za to też głośno

> idzie to także ten sam objaw ma miejsce (niestety nie mam jak

> sprawdzić obrotów, ze względu na to iż nie posiadam w swoim CC

> szerszeniu obrotomierza) i zaprawdę powiadam Ci nie jest to

> odcinka dopływu paliwa, ponieważ wiem jak to się objawia, gdyż

> posiadałem wcześniej już kilka innych samochodów z rodziny Fiata

> które także miał odcięcie zapłonu - a u mnie występuje poprostu

> nierowna praca, dławienie itd. ,przy wyższych, a nawet wysokich

> obrotach.

...jak masz LPG to Ci powiem co to jest grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> ...jak masz LPG to Ci powiem co to jest

no własnie niestety nie mam LPG confused.gif

Napisano

> no własnie niestety nie mam LPG

Ale masz aisana i TTTM - spróbuj podłączyć obrotek ,pożycz czy coś,zobaczysz,przy Twoim "dławieniu się" będzie miał koło 6200 rpm,i tak ma być.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.