Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

centralny zamek - dziwna awaria

Featured Replies

Napisano

witam! wiem że o CZ było już mase tematów ale nie znalazłem podobnej awarii. 2 miesiące temu założyłem sobie centralny + alarm, oczywiście strowane z pilota, wszystko śmigało idealnie do wczoraj. autko się zamknęło ale juz nie otworzyło... tzn alarm sie rozblokował ale żadne drzwi się nie odryglowały. przy otwieraniu kluczykiem od strony kierowcy tylko te drzwi (kierowcy) się otworzyły, natomiast otwierając drzwi od strony pasażera otwierają się i zamykają wszystkie... żeby rozwiać wątpliwości napewno posiadam 2 mastery smile.gif

poza tym zamek od strony kierowcy zamyka wszystkie drzwi, z pilot również da się zamknąć, ale nie otwiera.

centralka od alarmu (i pilota) podaje impuls otwierający do centralnego (sprawdzałem miernikiem) ale nie ma reakcji...

co to może być, centralka od zamka czy raczej siłownik w drzwich kierowcy. narazie drzwi nie rozbierałem bo czekam na przesyłke z głośnikami więc nie wiem czy czasem jakiś przewód się nie poluzował...

z góry dzięki za wszelkie porady smile.gif

Napisano

Witam!

Pod koniec swojego posta sam sobie odpowiedziales. Sprawdzic zaciski wszystkich polaczen, ze wskazaniem na drzwi od kierowcy, skoro od pasazera jest O.K. . Po koleji dociskac wszystkie konektory, gdzies masz tzn. luz i nie lapie.

Napisano

Pewnie przetarl Ci sie przewod miedzy drzwiami kierowcy a slupkiem. Tez to przerabialem, tyle ze w drzwaich tylnych. Te oryginalne przewody dolaczane do chinskich zamkow sa lipne jak nieszczescie sick.gif

Napisano

Ja też miałem dziwną awarię centr.zamka, a mianowicie waliło mi bezpiecznik - okazalo się, że wiązka od przepustu w drzwiach weszła w ogranicznik otwierania drzwi i ten poprzecinał przewody i robił zwarcie.

Możesz sprawdzić i pod tym kątem.

Napisano
  • Autor

kurna, dzis sie samo naprawilo... ale i tak jak bede wymienial glosniki to tam zerkne na przewody.

Napisano

> kurna, dzis sie samo naprawilo...

Czyli na 99% przeciera się przewód. Teraz się ustawił na "działam" wink.gif Ciekawe na jak długo... wink.gif

Napisano
  • Autor

ale z drugiej strony to dziwne że żadne drzwi nie reagowały przy próbie otwierania z pilota, a otwierając zamkiem od strony pasażera wszystko było OK...

Napisano

> Witam!

> Pod koniec swojego posta sam sobie odpowiedziales. Sprawdzic zaciski

> wszystkich polaczen, ze wskazaniem na drzwi od kierowcy, skoro

> od pasazera jest O.K. . Po koleji dociskac wszystkie konektory,

> gdzies masz tzn. luz i nie lapie.

tak i też mi się wydaję, sprawdzić wszystko

Napisano
  • Autor

w końcu dziś znalazłem czas żeby rozebrać drzwi i zobaczyć co sie stało i tak:

- na kablach nie ma zwarcia

- wszystkie połączenia są OK

ale po wykręceniu siłownika z drzwi kierowcy zauważyłem że "gumka" sie przesunęła i od spodu w miejscu gdzie wychodzą kabelki jest najprawdopodobniej woda...

mam pytanko, bo po sprawdzeniu miernikiem siłownika między masą a przewodem brązowym (otwierającym drzwi z pilota) jest praktycznie zwarcie ( 0,3 om ) i teraz nie wiem czy to dobrze czy nie ( w drugim masterze jest tak samo, z tym że gumka jest na swoim miejscu ale obudowa jest lekko pęknięta i też jakby byl troche zawilgocony - takie same pomiary).

prubuje to je wysuszyć ale nie wiem co z tego będzie bo ta wilgoć nie ma którędy "wyjść" ze środka. ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić??

pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie pomysły smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.