Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instalacja gazowa szwankuje :(

Featured Replies

Napisano

W piatek padła mi instalacja gazowa. Nie zdiagnozowałem co jest przyczyną a auto postoi u mechanika kilka dni z innych powodów. Ale do rzeczy ... auto zasłabło w czasie jazdy, zachowywało się jakby konczył się gaz. Zatankowanie nic nie zmieniło. Teraz jest tak, że na benzynie jest ok, a na gazie szarpie i nie moze wejsc na obroty. Podpiąłem tester sondy. Na benzynie ładnie oscyluje w pełnym zakresie. Zero obiekcji. Na gazie cały czas pokazuje

bardzo bogatą mieszankę. Zajrzałem do attuatora i w spoczynku był w pozycji zamknietej. Wiec skoro w czasie jazdy jest za bogato to musi sie otwierać.

Mam podejrzane dwie rzeczy:

1. Sterownik Bingo M.

2. Parownik (taki jak w stopce).

Moje pytanie. Czy parownik moze się zepsuć tak, że daje za duzo gazu i zalewa, a sterownik nie daje sobie z tym rady, czy to nie jest mozliwe ?

Aha ... na wolnych obrotach jest ok. Problemy zaczynają powyżej 1.5 k.

Sprawdzałem też napiecie z TPS. Jest poprawne.

hmm.gif ... kiedy już to napisałem to przyszło mi do głowy, że może zwalił sie emulator nie odłącza wtrysków noPB no i na "dwu gazach" go zalewa ?

Napisano

> ... kiedy już to napisałem to przyszło mi do głowy, że może zwalił

> sie emulator nie odłącza wtrysków noPB no i na "dwu gazach" go

> zalewa ?

odlacz pompe paliwa na chwile i zobacz czy wszystko bedzie dobrze, jezeli wszystko ok to chodzi na dwoch paliwach

Napisano
  • Autor

> odlacz pompe paliwa na chwile i zobacz czy wszystko bedzie dobrze,

> jezeli wszystko ok to chodzi na dwoch paliwach

Przypomniałeś mi. Mam przeciez odciecie pompy na gazie mlot.gif. To w takim razie błędny trop frown.gif

Napisano

Jeśli na LPG nie idzie a na Pb tak, to zrób reset ustawień Bingo i ponownie wszystko ustaw.

Mi tak ostatnio wysiadło. Podczas jazdy zaczął słabnąć, nie reagował na wciśnięcie gazu. Podłączenie do PC pokazało brak odczytu obrotów. Reset ustawień Bingo i po kłopocie. Być może u ciebie jest podobnie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli na LPG nie idzie a na Pb tak, to zrób reset ustawień Bingo i

> ponownie wszystko ustaw.

> Mi tak ostatnio wysiadło. Podczas jazdy zaczął słabnąć, nie reagował

> na wciśnięcie gazu. Podłączenie do PC pokazało brak odczytu

> obrotów. Reset ustawień Bingo i po kłopocie. Być może u ciebie

> jest podobnie

Podłączyłem się lapem do Bingo. W opcji oscyloskop, tam gdzie pokazuje otwrcie attuatora ta czarna kreska (nie wiem co ona symbolizuje, chyba początkowe otwarcie) była przy samej górze okienka - mam zrzut ekranu ale na lapie kolegi, dołacze w poniedziałek. Zrobilem reset (kreska obnizyła się do ok. połowy wysokości okienka), przywróciłem swoje ustawienia i działa ok. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.