Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

odklejone klocki hamulcowe w przednich kołach?

Featured Replies

Napisano

Mam taki dziwny objaw z przednimi hamulcami. Dośc czesto po hamowaniu z przednich kół dochodza nieprzyjemne odgłosy tarcia, stukania (bez hamowania). W przypadku hamowania tarcie sie wzmaga (trze jakby metal o metal) a hamowanie traci na sile o 70% (typowy objaw zużycia klocków). Ale po chwili jazdy bez hamowania objawy znikają i auto hamuje jakby nigdy nic. I tak do nastepnego razu. Dzisiaj spotkało to mnie na szczycie przełeczy Kocierskiej w okolicach Zywca-kto był to wie- nie ma tam żartów-wąsko (na dwa auta osobowe) bardzo stromo i bardzo kręto. Klocki są w miare nowe, nie mogą być już zużyte. Jutro sie wyjaśni bo auto jest juz u mechanika. Zeby tylko tarcze nie były do wymiany, bo przez do tarcie mogły się uszkodzić. Macie podobne doświadczenia?

Napisano

> Zeby tylko tarcze nie były do wymiany, bo przez do tarcie mogły się uszkodzić. Macie podobne doświadczenia?

a kiedy płyn był wymieniany, jaki jest stan przewodów gumowych? Jak kupiłeś dobre tarcze to nie powinny być do wymiany przez, jak piszesz, dotarcie no chyba że dałeś im tak w kośc że cho cho ...

Napisano
klocki w przednich szczękach - ciekawe hmm.gif
Napisano
  • Autor

> a kiedy płyn był wymieniany, jaki jest stan przewodów gumowych? Jak

> kupiłeś dobre tarcze to nie powinny być do wymiany przez, jak

> piszesz, dotarcie no chyba że dałeś im tak w kośc że cho cho ...

Płyn raczej Ok, zresztą gdyby sie gotował to czuś by to na pedale hamulca. Przewody nie są nowe ale taki objaw? W kośc auto daje, jezdze dynamicznie ale bez wariactwa. Jutro sie okarze. Chyba ze cos wymyslimy wczesniej.

Napisano

> Płyn raczej Ok, zresztą gdyby sie gotował to czuś by to na pedale

> hamulca. Przewody nie są nowe ale taki objaw? W kośc auto daje,

> jezdze dynamicznie ale bez wariactwa. Jutro sie okarze. Chyba ze

> cos wymyslimy wczesniej.

Przewody elastyczne warto wymieniać bo często puchną, ja miałem przykre doświadczenie - przewód pękł poczas hamowania na skrzyżowaniu, naszczęście skończyło się dobrze (brak aut przede mną)

Napisano
  • Autor

> A byłeś na Kocierzu? W Karczmie?

Nie, tylko jechałem. Trasa przez przełęcz to dla mnie najkrótszy skrót pomiedzy Zywcem a Andrychowem. A z Andrychowa do domu juz blisko (jak na trasy jakie jezdze).

Napisano
  • Autor

Okazało sie że tarł skorodowany rant tarczy (powyżej docisku klocka) a koniec klocka (???). Wszystko jest niby OK ale zdarzyło sie to mi pierwszy raz a auto ma juz druga pare tarcz i n-tą klockow. I wczesniej nic tak nie tarło. Poza tym nie wiem jak tłumaczuc ta chwilowa słaba skutecznośc hamowania. Auto juz w domu-zobaczymy jak bedzie hamowac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.