Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

osłona kolektora w 1.4

Featured Replies

Napisano

Wymieniał to ktoś w 1.4 ? bo u mnie trochę przerdzewiała i zaczęła brzydko brzęczeć irked.gif

jakie są koszta? gdzie tego szukać?

ps. mam nadzieję, że wiecie o którą część mi chodzi zlosnik.gif górna część kolektora, przy bloku silnika, odpowiadająca najprawdopodobniej za przejmowanie części ciepła z kolektora

Napisano

Nie wymieniałem tego jeszcze, ale za to wymieniałem, a w zasadzie zakładałem obejmę mocującą portki, która znajduje się nieco niżej (pod czujnikiem). Po poprzedniej pozostało jedynie wspomnienie - rdza zeżarła. Kupiłem komplet (2 blachy+śruby) w ASiO za ~40 PLN. Lepiej żeby to mieć założone bo w przeciwnym razie portki i reszta żelastwa wisi na śrubeńkach wkręconych w kolektor. Aha. no i po założeniu tego mocowania przestało dzwonić 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

to już kiedyś wymieniałem zlosnik.gif teraz zżera to wyżej hehe.gif

Napisano

Po prostu ja dokrec. U mnie jest tak samo. Musze zmienic sruby i dac podkladki sprezynujace bo co chwile sie luzuje

Napisano

> to już kiedyś wymieniałem teraz zżera to wyżej

Porównując cennik z EPERa z tym ile faktycznie zapłaciłem ze mocowanie wychodzi podobnie czyli za kierownicę nadmuchu powietrza zapłacisz w ASO 50-60 PLN tu tu

Napisano

U mnie pomogło dokręcenie.Śruby się pozapiekały, wieczorem psiknięte WD 40 i rano dokręciły się jak nowe. No i brzęczenie zniknęło:)

Napisano

Skoro jesteśmy przy osłonach to ja się zapytam jak radzicie sobie z osłoną dwururki tą przy dolnej części przegrody?? mi to skur....stwo dzwoni i doprowadza do rozstroju nerwów angryfire.gif

Napisano

> Skoro jesteśmy przy osłonach to ja się zapytam jak radzicie sobie z

> osłoną dwururki tą przy dolnej części przegrody?? mi to

> skur....stwo dzwoni i doprowadza do rozstroju nerwów

mnie dzwoniło, dzwoniło - urwałem i nie dzwoni ;O)

Napisano

> Skoro jesteśmy przy osłonach to ja się zapytam jak radzicie sobie z

> osłoną dwururki tą przy dolnej części przegrody?? mi to

> skur....stwo dzwoni i doprowadza do rozstroju nerwów

odkręć osłonę, wymień śruby które ja trzymają na nowe ( stare będą zardzewiałe mocno) i podłóż pod nie jak największe podkładki zeby.GIF Ja znalazłem u siebie takie 3 - 4 cm. do tego podłożyłem je z dwóch stron, bo w osłonie była już spora wyrwa. Operacje robiłem sam i najgorsza kombinacja jak podłożyć podkładkę między dwururkę a osłonę, ale jakoś sie udało :-)

Dostęp w 1.6 jest dość paskudy ( raczej tylko z kanału), ale efekt - żadnego dzwonienia na postoju zeby.GIF

Oczywiście jest jeszcze drugi sposób - kupić nową osłonę, ale w ASO wołają ok 80 PLN :-] ( kur... za kawałek blachy ) więc jak dla mnie niech sie pocałują :-]

Napisano

> mnie dzwoniło, dzwoniło - urwałem i nie dzwoni ;O)

Z czasem wszystkie osłony termiczne zaczynają dzwonić. Jedyna rada to chyba zawczasu popodkładać podkładki pod śruby, bo jak nie to powyrywa miejsca montażowe w osłonach na taki wymiar, że nic z tym więcej nie zrobisz jak tylko kupić nową lub dosztukować z kawałka blachy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.