Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Efekt krótkiej kołderki.

Featured Replies

Napisano

Problem z gazem. Występuje od trzech lat od załozenia gazu, ostatnio jakby mocniej. Nie pytajcie czemu na gwarancji tego nie naprawiłem. Powiem tylko, ze miałem wybór, albo sobie sam naprawić instalacje albo wnieśc sprawe do sądu a po tej instytucji nie chciało mi się włóczyć.

Problem polega na tym, że cięzko ustawić wolne obroty na gazie, zeby na zimnym i na gorącym było dobrze. Jak wyreguluje na gorącym, żeby równo chodził to na zmimnym, po przełaczeniu tak go zalewa, że aż zdusi silnik momentalnie. Potem trzeba dłuuugo kręcić, zeby odpalił.

Jak go wyreguluję na zimnym to na gorącym szarpie, obroty faluja i gasnie. Gasnie też wtedy przy skrecie w prawo.

Aktualnie mam ustawiony pod gorący i musze przejechać ze 2 km, zeby po przełaczeniu na gaz nie zdusiło auta. Ale jest też tak, że jeżeli zatrzymam po przejechaniu 500 m i poczekam kilka minut to juz potem na gazie jest bezbolośnie.

Instalacja jak poniżej.

Kiedyś ktos na tym forum pisał, ze jak widzi reduktor Tomasetto to mu się płakac chce. Tego się własnie obawiam.

Aktualnie na gazie przejechane 30 kkm. Dodam , że nie ma takiego położenia śrubki, do regulacji gazu na wolnych obrotach na reduktorze zeby było dobrze na zimnym i gorącym. Zuzycie gazu w normie, sonda sprawna, założone odcięcie pompy paliwa podczas pracy na gazie. Filtr gazu czysty. Sprawdzałem laptokiem podczas jazdy wskazania Bingo. Sonda oscyluje, attuator chodzi, temperature i wskazania TPS czuje poprawnie.

Co z tym fantem począć ?

Napisano

Ja się nie znam, ale wydaje mi się, że to może być wina reduktora...za dużo podaje gazu na jałowych (a być może nawet przepuszcza mimo, że śrubka zakręcona - tak miałem przy reduktorze BRC)...

Masz katalizator?

Sprawdź jak jest w czasie jazdy...kiedyś spotkałem się z tym, że co innego pokazywał na postoju przy 3000 obrotów - za ubogo, a co innego w czasie jazdy przy 3000 obrotów - optymalnie...

Napisano
  • Autor

> Ja się nie znam, ale wydaje mi się, że to może być wina

> reduktora

Też mi tak chodzi po głowie

> Masz katalizator?

Miałem ale sie zatkał. Podobnie było z katem i bez.

> Sprawdź jak jest w czasie jazdy...kiedyś spotkałem się z tym, że co

> innego pokazywał na postoju przy 3000 obrotów - za ubogo, a co

> innego w czasie jazdy przy 3000 obrotów - optymalnie...

Podczas jazdy oscyluje dobrze.

Napisano

> Też mi tak chodzi po głowie

> Miałem ale sie zatkał. Podobnie było z katem i bez.

> Podczas jazdy oscyluje dobrze.

To spróbuj tak:

1. wyreguluj maszynę tak, żeby na jałowym było optymalnie - a nawet lekko za bogato...

2. sprawdź w czasie jazdy jak jest pod obciążeniem...oscyluje czy nie...

Jeżeli będzie oscylował, to będzie to wskazywało na zbyt luźny wydech...jak nie będzie to reduktor raczej padaka...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.