Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Upackany czyms spód silnika? Olej?

Featured Replies

Napisano

otóż przejechalem w 2 dni okolo 1000km i popm powrocie z racji tego że zaczelo mi cos pukac w zawieszeniu ppolozylem sie pod samochodem celem stwierdzebnia co mi puka. Ale zmiast sprawdizc moja uwagę przykuł fakt iż "cześc silnika" od spodu była ufajdana czyms - mokra była. Wg mnie wyglada na olej? Ale prosze wy sie wypowiedzcie i powiedzicei co to za elementy silnika sa mokre i ubrudzone (sorry za jakos fotek - wiadomo robione komorka) I czy da sie to szybko naprawic w nastepna sobote znow wyjezdzam.

Tylko powiem że oleju bierze wnormalnie jak na ten silnik maks to 0,5 l/1000 km

post-67386-14352485201972_thumb.jpg

Napisano

To jest olej. Umyj to i po rundce sprawdź ponownie. Będziesz wiedział skąd dokładnie wycieka. Możesz nawet popruszyć podejrzane miejsca mieloną kredą, albo mąką. Będzie lepiej widać.

Napisano
  • Autor

Wycieka na łączeniu skrzynia-silnik. Coś mis isę wydaje że chyba simering na wale puścił lub też ze skrzynki olej. Ale ja stawiam na simering.

Napisano

a ja mowie ze to uszczelka od miska olejowa olej ze skrzynie ? - nie wydaje mnie sie bo zobacz jak wyglada miska jest cala spocona dla mnie na 99% miska .

pozdro

Napisano

Trzeba wziąć poprawkę na to, że jak się jedzie to z miejsca wycieku olej nie spada sobie po prostu w dół tylko pędem powietrza może być zdmuchiwany/rozpylany na pobliskie elementy. Podobnie np. gdy z cieknącą miską wjedziemy w kałużę - trochę oleju może się zpłukać na inne elementy.

Zawsze powinno się obstawiać element, na którym najbardziej widać wycieki...

W sobotę wymieniałem uszczelkę miski olejowej w warunkach garażowych... Leżąc pod samochodem zobaczyłem że wszędzie wokół miski też jest olej... Po usunięciu usterki po paru dniach wszystko pozasychało...

Napisano

mi się wydaje, że to simering skrzynia - silnik... miałem podobnie jakiś rok temu i teraz mam podobnie...

Napisano
  • Autor

> mi się wydaje, że to simering skrzynia - silnik... miałem podobnie

> jakiś rok temu i teraz mam podobnie...

Wlasnie odebralem autko z Nastapolu! Dokaldnie to poszlo uszczelniacz skrzyni! Ale juz wymienili uzupelnili olej w skrzyni (1 litr yikes.gif ). Poza tym to co pukało strsznie w czasie jazdy to końcówka drążka stabilizatora. Teraz znowu jest slicznie. Przy okazji wymienilemm olej i filtr oleju (1,5 roku nie zmienialem). Ale zostawilem im 4 litry oleju Mobil1 5W50 a jak odbieralem samochód to 1 litr mi oddali spowortem. Rozumiem że nie zalali do konca bo z tego co wiem to w moim silniku wraz z filtrem wchodzi ok 3,25 l.

Pozdrawiam

Napisano

I jeszcze powiedz ile za tą całą operację zapłaciłeś?

Napisano
  • Autor

> I jeszcze powiedz ile za tą całą operację zapłaciłeś?

Okolo 200 zl :-( alezalezalo mi na czasi bo w sobote w nocy wyjezdzam a moj mechanik na urlopie :-(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.