Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prędkościomierz przestał pracować

Featured Replies

Napisano

Dziś jadąc sobie po mieście zobaczyłem, że prędkościomierz ani drgnie. Najlepsze jest to, że jeszcze chwilę wcześniej (może z 10 sek.) patrzałem na licznik i było OK. Razem z nim stanął przebieg: ogólny jak i dzienny. Po paru kilometrach pojawił się "check engine". Wymigałem kod 0500 czyli czujnik prędkości własnej pojazdu. Moje pytanie jest następujące: czy to tylko czujnik czy może też np. linka? Stwierdzić to może tylko jakiś fachman czy może sam dam radę?

Napisano

> Moje pytanie jest następujące: czy to tylko

> czujnik czy może też np. linka? Stwierdzić to może tylko jakiś

> fachman czy może sam dam radę?

Linka. Gdyby padł czujnik, to prędkościomierz by pokazywał prawidłowo a zapaliłby się Check (chociaż niekoniecznie i nie we wszystkich przypadkach)

Linka mogła się odłączyć w mocowaniu przy zegarach lub przy skrzyni. Mogła też rozłączyć się (o ile masz złozoną z dwóch połówek). Mogla też się ukręcić, najczęciej ma to miejsce na jej końcu przy skrzyni.

Pozdroofka

Napisano

Nic dodać nic ująć stawiam że się ukręciła one tak lubią Pozdrawiam

Napisano

> Dziś jadąc sobie po mieście zobaczyłem, że prędkościomierz ani

> drgnie. Najlepsze jest to, że jeszcze chwilę wcześniej (może z

> 10 sek.) patrzałem na licznik i było OK. Razem z nim stanął

> przebieg: ogólny jak i dzienny. Po paru kilometrach pojawił się

> "check engine". Wymigałem kod 0500 czyli czujnik prędkości

> własnej pojazdu. Moje pytanie jest następujące: czy to tylko

> czujnik czy może też np. linka? Stwierdzić to może tylko jakiś

> fachman czy może sam dam radę?

Miałem to samo. Padł mi ślimak w skrzyni biegów. Jednak to mało popularna awaria:) częściej awarii ulega linka.

Napisano

Sprawdź linkę, sprawdź ślimaka - jeśli linka ukręcona - NIE KUPUJ ZAMIENNIKA (choćby nie wiem jak sprzedawca w sklepie zachwalał zlosnik.gif ).

Napisano

ja mialem tak samo juz kaske z portfela chcialem wyciagnac ale wpadlem na pomysł by odkręcic pzy slimaku i sprawdzic krecac koncowka dodatkowo przyprowadzilem matke do garazu i kazalem patrzec na licznik i o dziwo wskazówka ruszyla sie wkrecilem spowrotem i dziala jak nowa moze sprobuj tej metody i bedziesz wiedzial czy to dokladnie linka

Napisano
  • Autor

Ludzie ratujcie!!! Byłem u mechaniora i stwierdził, że to linka. To już nie stanowi problemu. Pojawił się natomiast kolejny. Od dziś zdarza się, że przy wrzucaniu na luz samochód lubi sobie zgasnąć. Teraz już warsztaty pozamykane, jedyna możliwość to jutro z rańca podjechać na kompa. Chyba, że macie jakieś sugestie. Przypuszczam, że to zbieg okoliczności, że pojawiło się to teraz wraz z wcześniej opisanym problemem.

Napisano

> Byłem u mechaniora i stwierdził, że to linka.

Stwierdził tylko czy wymienił?

Napisano
  • Autor

Stwierdził tylko... Już wiem za to co jest powodem drugiego problemu. Właśnie skończył żywot krokowiec. Czyszczenie nie pomogło. Silnik chodzi tylko przy wciskaniu pedału gazu, a gaśnie po odjęciu nogi. Nie mam innego wyjścia jak zakupić nowy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.