Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm

Featured Replies

Napisano

Witam mam pytanko. Czy ktoś montował z was sam alarm w samochodzie, jeżeli tak to gdzie montowaliście centralki, bo jakoś nie mam pomysłu gdzie ją umieścić.

Napisano

> Witam mam pytanko. Czy ktoś montował z was sam alarm w samochodzie,

> jeżeli tak to gdzie montowaliście centralki, bo jakoś nie mam

> pomysłu gdzie ją umieścić.

z lewej strony , powyżej pedału sprzęgła a obok bezpieczników jest sporo miejsca

Napisano
  • Autor

dzięki zaraz idę sprawdzić to i jak coś to będę się męczyć z montażem alarmu

Napisano

> z lewej strony , powyżej pedału sprzęgła a obok bezpieczników jest

> sporo miejsca

tylko że tam wszyscy montują , i złodziej z zamkniętymi oczami i ze stężeniem alkoholu we krwi na poziomie 3 promili od razu znajdzie mlot.gifmlot.gifmlot.gif

Napisano

ja wrzucam nad bezpiecznikami maksymalnie po lewej stronie pomiedzy kratke nawiewu a platik, jest tam okolo 2cm miejsca i centralka idealnie wchodzi na styk, nic sie nie rusza.

Napisano

> tylko że tam wszyscy montują , i złodziej z zamkniętymi oczami i ze

> stężeniem alkoholu we krwi na poziomie 3 promili od razu

> znajdzie

a kto napisał ze to ma być na wierzchu ?

trzeba po zamontowaniu wcisnąć głębiej , gdzieś pod boczną wykładzinę albo plastikową osłonę progu i po sprawie

twoja propozycja ? smirk.gif

Napisano

> ja wrzucam nad bezpiecznikami maksymalnie po lewej stronie pomiedzy

> kratke nawiewu a platik, jest tam okolo 2cm miejsca i centralka

> idealnie wchodzi na styk, nic sie nie rusza.

to ile już ich zamontowałeś? masz jakiś ulubiony model?

Napisano
  • Autor

właśnie go wcisnąłem ale niestety mam problem z centralnym zamkiem, niemogę go podłączyć- wywala mi bezpieczniki. Jak wyjmę sterownik centralnego (żółty) to działa pięknie z pilota - jak podłączę się pod oryg centralkę to nichce mi działać i wywala bezpieczniki. Może ktoś ma jakiś pomysł co jest nie tak ?

Napisano

Preferuje aktualnie MaxiCar 1286-3709, plus ultradźwięk plus syrena z własnym zasilaniema oraz słownik do klapy tylnej, a założyłem juz sporo smile.gif

Napisano
  • Autor

A może powiedziałbyś co robię nie tak z podłączeniem centralnego zamka? Bo jakoś się już pogubiłem , z oryginalnym niechce działać i pali bezpieczniki a bez niego działa bez zarzutu? może ten alarm jest do kitu (Magicar 440) ?

Napisano

zapewne podlaczyles zle prewody, centralny u nas sterowany jest masą i żadne z przewodów od alarmu do zamka nie powinno byc podpiete do plusa, jezeli zrobiles tak jak na rysunku wg instrukcji (schemat znaleziony w necie od magicar 440 -> załącznik) to moim zdaniem żle, poniewaz jest to sposób na podpiecie sie bezposrednio do silowników. Przewod do otwierania i zamykania zostaw, a reszte daj do masy, zobacz czy zadziała. Osobiscie tego modelu nie podlaczalem takze pewny nie jestem, ale w innych zawsze było tak jak pisze, gdy zamek sterowany masą otwieranie i zamykanie odpowiednio podłaczone a reszta do masy. Jezeli to nie zadziala to zostaw zamykanie i otwieranie tak jak wczesniej (zielony i niebieski), przewody pomaranczowy i rozowy do masy a biały i czarny nigdzie, zaizoluj. Daj znać co wymodziłeś i jak wyszło.

post-65295-14352485782489_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

podpięcie zielonego i niebieskiego do sterowania centralnego (niebieski i biały) nic nie daje centralny sam z siebie otwiera i zamyka kilka razy a później nic, podpięcie czarnego i białego do minusa też nic nie daje,a cetralny oryginalny nie działa wtedy. Idę spróbować podłączyć różowy i pomarańczowy do minusa może to coś pomoże

Napisano
  • Autor

niestety podpięcie róz i pom do minusa też nic nie daje. jak podepnę otwier i zam do sterowania centralnego to otwiera się i zamyka kilka razy a potem nic. Niemam już pomysłów co i jak robię nie tak.

Napisano
  • Autor

dobra już podłączone i centralny działa z pilota. Źle podłączyłem przewody ale już jest okej. Teraz tylko jeszcze syrena, klapy i siłownik do bagażnika i będzie wsio.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.