Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dołączam do klubu :)

Featured Replies

Napisano

witam szanowna brac francowatych aut smile.gif calkiem niedawno nabylem takie oto auto - Renault Laguna 1,9 dCi Sport:

279430558-IMG_0301_resize_resize_resize.jpg

jako że mieszkam w wielkiej brytani oczywiscie kierownica po prawej stronie.

Auto pochodzi z roku 2000, kupilem je z przebiegiem 150 000 mil (ok 240 000 km) ale jako że jezdzilo w lagodnym klimacie i glownie po autostradach jest w stanie dosc dobrym, zarowno wnetrze jak i karoseria, rownierz silnik bez zadnych zaciekow itp., pracuje jakby nie mial nawet polowy tego przebiegu.

Wyposazenie jak na ten model chyba standart obejmuje: elektryczne szyby przednie, centralny zamek, klimatyzacja reczna, elektryczny szyberdach, 4 poduszki powietrzne, ABS, radio CD z sterowaniem przy kierownicy, elektrycznie sterowane lusterka, kierownica pokryta skórą.

i wlasnie na koniec mam pytanie to uzytkownikow lagun, jak sprawuje wam sie radio z antena wbudowana w tylna szybe ?? bo u mnie fatalnie sciaga ledwo 3 stacje w slabej jakosci. czy to moze byc wiec wina tej anteny, czy moze same radio ma cos nie tak z tunerem niewiem.gif, dodam ze zalezy mi na orginalnym radiu, nie chce wkladac nic innego, nawet sklonny bylbym zalozyc gdzies na dachu jakas mala antenke jesli to moze polepszyc odbior.

post-16383-14352486037279_thumb.jpg

Napisano

> witam szanowna brac francowatych

No hej hej. Gratulacje udanego zakupu claps.gif

> i wlasnie na koniec mam pytanie to uzytkownikow lagun, jak sprawuje

> wam sie radio z antena wbudowana w tylna szybe ?? bo u mnie

> fatalnie sciaga ledwo 3 stacje w slabej jakosci. czy to moze byc

> wiec wina tej anteny, czy moze same radio ma cos nie tak z

> tunerem , dodam ze zalezy mi na orginalnym radiu, nie chce

> wkladac nic innego, nawet sklonny bylbym zalozyc gdzies na dachu

> jakas mala antenke jesli to moze polepszyc odbior.

Nie mam Laguny ale może coś pomogę... Czy cytowany zestaw jest oryginalny, czy może któryś z elementów został wymieniony na coś innego? Chyba wszystkie auta z fabrycznymi małymi antenami posiadają wzmacniacz wstawiony w linię gdzieś pomiędzy radiem a anteną. Zwykle jest on w postaci małego pudełeczka. Zwykle problemy ze słabym odbiorem wynikają z wady tego wzmacniacza. O dokładne wskazówki radzę zapytać na kąciku CBradio/GPS. Wiem że przewijały się tam podobne wątki.

Pozdro / Gites

Napisano
  • Autor

hmmm masz na mysli wyposazenie auta ?? nie sadze by by cos bylo dodawane w tym aucie po tym jak wyjechalo kiedys z salonu. auto ma niby dopisek sport, choc od normalnej laguny (kolega ma ten sam model bez sport) rozni sie tylko lakierem ktory w zmienia odcien w zaleznosci od swiatla, kierownica z skora, oraz troche bardziej wyprofilowanymi fotelami, no i spoiler ktory czesto pojawia sie zwyklych modelach tez)

Napisano

> hmmm masz na mysli wyposazenie auta ??

Mam na myśli zestaw radiowy na który tak narzekasz czyli... radioodbiornik, antena i okablowanie.

Jak jest nie ruszany od nowości to stawiam na awarię wzmacniacza w-cz

Napisano
  • Autor

mysle ze ze jedyna ingerencja jaka tam byla to dolozenie zestawu glosnomowiacego do nokii. no nic dzieki za rade bede pod tym kontem cos dzialal - zanim zaczne to rozbierac, czy ten wzmacniacz znajduje sie gdzies tuz za radiem czy szukac gdzie indziej ??

Napisano

> zanim zaczne to rozbierac, czy ten

> wzmacniacz znajduje sie gdzies tuz za radiem czy szukac gdzie

> indziej ??

Nie mam pojęcia jak to wygląda w Lagunach... zadaj pytanie na kąciku CBradio/GPS.

Zwykle producent umieszcza to tuż przy antenie żeby wzmocnić sygnał z samej anteny a nie śmieci zebrane przez kabel... logiczne zresztą.

Napisano

> witam szanowna brac francowatych aut calkiem niedawno nabylem takie

> oto auto - Renault Laguna 1,9 dCi Sport:

1.9 dci sport yikes.gif

czego to spece od markietingu nie wymyślą, diesel i sport beksa.gif

Napisano
  • Autor

fakt sam sie dziwie ze auto ma nadane oznaczenie sport bo specjalnie sportowe nie jest - kilkoma detalami sie od serii roznie, ale co by nie mowic sa teraz takie diesle ktore pogonia nie jedna benzyne 270751858-jezyk.gif

Napisano

> czego to spece od markietingu nie wymyślą, diesel i sport

Nuuu i cooo, zdziwko siakieś hehe.gif

Ja na pupce swojej xsarki tysz mam naklyjke "Sport" zlosnik.gif

Napisano

Witakj w Klubie,pozdrowionka ` 20.GIF

Napisano

Ładny kolorek, i alusie od dwójeczki.

Sport jak to sport, mnie też to trafiło zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.