Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cała podłoga nasączona wodą

Featured Replies

Napisano

Witam!

Piszę w imieniu ojca i jego Astry F smile.gif. Jechaliśmy w ten weekend w trasę w okolice Borów Tucholskich. Prawie przez całą drogę dość ostro padało, a w dodatku z tego co pamiętam było jedno takie miejsce pod mostem gdzie koła przynajmniej w 3/4 były zanurzone (mega kałuża). Było to w piątek. Dojechaliśmy, autko stało nieruszane do niedzieli i gdy zbieraliśmy się już do domu, wówczas zauważyłem, że z tyłu jest "wilgotna" podłoga. Przycisnąłem ręką a tyu normalnie zaczęła robić się kałuża. Wyjeliśmy wszystkie dywaniki i okazało się, że cała podłoga jest w takim stanie. Jak się mocniej przyłożyło rękę, wówczas można było wylewać wodę szklankami. Ojciec dziś pojechał na myjnie i ściągnęli tą wode czymś w rodzaju "odkurzacza" i wyszło prawie wiadro wody. MASAKRA. Ale po powrocie na parking znowu zaczęła gromadzić się woda.

Pytanie, skąd ta woda? Czy to możliwe, że przez ten ułamek sekundy jak wjechaliśmy w tą kałużę zgromadziło się tyle wody? A może to od deszczu gdzieś napływa? tylko pytanie gdzie szukać? Auto to sedan 1.6 16V, 99 rok, z salonu. Nigdy nie bite. Czy miał ktoś taki problem?

Napisano

Witam miałem identyczny problem.Wyciągłem fotele ,ten cały filc,gąbki i auto do góry na podnośnik .Poświeciłem latarką i oświeciło mnie przez dziury w podłodze.Tylko ,że Twoja asterka chyba za młoda na dziury w podłodze ,ale po polskim stanie dróg i kto wie co sypią nigdy nic nie wiadomo.U mnie dziury nawet były pod tym zakonserwowanym.Nie wiem może u Ciebie to co innego.

Napisano

> Tylko ,że Twoja asterka chyba za

> młoda na dziury w podłodze

Dziury w podłodze ma każdy, tylko są zatkane zaślepkami wink.gif Może u kolegi alibudda brak tych zaślepek i nabiera wodę jak arka Noego. Chociaż z drugiej strony Astra nie łódź podwodna, nie musi być szczelna... grinser006.gif

Pozdroofka

Napisano

> Dziury w podłodze ma każdy, tylko są zatkane zaślepkami Może u

> kolegi alibudda brak tych zaślepek i nabiera wodę jak arka

> Noego. Chociaż z drugiej strony Astra nie łódź podwodna, nie

> musi być szczelna...

wierz mi ze brak jednej zaślepki po przez moją głupote w czasie jednego deszczu doprowadził do tego ze prawie tydzien suszyłem astre w środku.

Napisano

sprawdzić w przedziale silnika - jest taki gumowy lejek - który odprowadza nadmiar wody z okolic dmuchawy, może być zapchany . Druga możliwość to nieszczelność przy osłonie dmuchawy (uszczelka) wyczyścić i założyć na silikon. Przy tych opcjach woda wlewa się do samochodu przez nawiewy.

--------------------

Astra F X16SZ 95 lpg

Napisano

> wierz mi

Wierzę Ci... wink.gif

> ze brak jednej zaślepki po przez moją głupote w czasie

> jednego deszczu doprowadził do tego ze prawie tydzien suszyłem

> astre w środku.

Zdaje się, że pisaleś o tym kiedyś przy okazji potopu u innego z kolegów...

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Chłopaki, dzieki za porady. Jutro z ojcem obadamy sprawe zgodnie z tym co radzicie i wtedy zdam relacje. Najlepsze, że w moim autku (asterka 95 rok z Rzeszy smile.gif nigdy nie mialem takiego problemu. No ale domyslam się, że tu nie ma reguły smile.gif

pozdroofki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.